maanantai 3. marraskuuta 2014

ja siitä se alkoi

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/13235251/?claim=rwthqh25cm3">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

Kun vuonna 2006 remontoimme nykyistä kotiamme, 86m2 rivitalokolmiota, vannoimme, että meistä ei ikinä tule omakotitalonrakentajia. Niin koville se remontti tuntui silloin ottavan. Mutta aika kultaa muistot, eikö? Näin meillekin kai sitten kävi, sillä vähitellen päässä alkoi muhia ensin ajatus isommasta kodista ja sitten remontoitavasta isommasta kodista. Ehdoton edellytys oli, että sen pitäisi sijaita nykyisellä asuinalueellamme Itä-Helsingissä. No ei niitä sopivia yksilöitä niin vain löytynytkään, tai jos löytyi, niin hintalappu oli aikamoinen ja tontti miniatyyrikokoa. Jossain vaiheessa puheet alkoivat kääntyä rakentamisen suuntaan ja Oikotien hakuuni eksyi myös tonttihaku, mutta täyteen rakennetulle alueelle ei niitä tonttejakaan kovin helpolla ilmesty. No, eipä meillä mitään hätää asian kanssa ollut, sillä hyvin mahduimme nykyiseen kotiimme.

Kesällä kävin vierailulla ystäväni uudella tontilla Jollaksessa ja siinä jutellessamme rakennuskärpänen taisi taas puraista. Kuin tilauksesta toinen ystäväni mainitsi Sipoossa myyntiin tulevista tonteista. Kotiin päästyäni kiirehdin Sipoon kunnan sivuille ja sieltähän ne löytyivät; Taasjärvi III-alueen 20 tonttiarvontaan tulevaa tonttia. Sipoo oli aikaisemmin tuntunut aika kaukaiselta, mutta kun Helsinki on laajentunut Landbohon päin, bussi kulkee Söderkullaan vierestämme kahdesti tunnissa ja metrokin laajenee sinnepäin tulevina vuosina, niin niin sitä ajatukset muuttuu. Ja ei muuten yhtään haittaa, että sieltä saa hyvänkokoisia tontteja hurjan paljon edullisemmin.

Mutta siis nyt ollaan siinä vaiheessa, että tonttiarvonta pidetään 13.11. Olemme käyneet useamman kerran ihailemassa mahdollisia tulevia kotimaisemiamme ja haaveilemassa. Arkkitehdinkin luona kävimme juttelemassa ja hakemassa vahvistusta tonttivalintoihimme ja vaikka olemmekin ihan keltanokkia aiheen parissa, niin ihan oikeita asioita olimme valinnassa ottaneet huomioon. Mahdollisista tonteista taidan kirjoittaa ihan oman kirjoituksen :)

Tervetuloa mukaan haaveilemaan, elämään ja rakentamaan kanssamme!

2 kommenttia:

  1. Oi ihan mieletöntä, että olette alkaneet talonrakennuspuuhiin ja ihanaa, että päätit kirjoittaa blogia projektistanne! Seuraan, seuraan, seuraan!!!
    T:Outi S.

    VastaaPoista

On mukava kuulla sinusta