meistä ja projektista

Me olemme perhe, johon kuuluu minä, Essi, joka työskentelee IT-alalla markkinointihommissa, mies (joka valitsi julkisen nimettömyyden, ja siksi kulkee blogissa tittelillä "mies") joka on myyntialalla sekä kaksi alle kouluikäistä lasta. Olemme täysin aloittelijoita rakentamisessa, mitä nyt yhden rivarikolmion olemme aikanaan remontoineet. Minä olen täydellisyyden tavoittelija, perfektionisti, jonka pitää tehdä perinpohjainen selvitystyö ennen mitään päätöstä. Saa sitten nähdä opettaako raksailu minulle löysempää asennetta ;) Joku entisistä pomoistani osasi kertoa, että perfektionismini tulee helpottamaan lasten myötä. No, äiti olen ollut tätä kirjoittaessani jo viisi vuotta, mutta vieläkään ei helpotusta näy ;)

Kun vuonna 2006 remontoimme silloista kotiamme, vannoimme, että meistä ei ikinä tule omakotitalonrakentajia. Niin koville se remontti tuntui silloin ottavan. Mutta aika kultaa muistot, eikö? Näin meillekin kai sitten kävi, sillä vähitellen päässä alkoi muhia ensin ajatus isommasta kodista ja sitten remontoitavasta isommasta kodista. Ehdoton edellytys oli, että sen pitäisi sijaita nykyisellä asuinalueellamme Itä-Helsingissä. No ei niitä sopivia yksilöitä niin vain löytynytkään, tai jos löytyi, niin hintalappu oli aikamoinen ja tontti miniatyyrikokoa. Jossain vaiheessa puheet alkoivat kääntyä rakentamisen suuntaan ja Oikotien hakuuni eksyi myös tonttihaku, mutta täyteen rakennetulle alueelle ei niitä tonttejakaan kovin helpolla ilmesty. No, eipä meillä mitään hätää asian kanssa ollut, sillä hyvin mahduimme silloiseen kotiimme.
Kesällä 2014 kävin vierailulla ystäväni uudella tontilla Jollaksessa ja siinä jutellessamme rakennuskärpänen taisi taas puraista. Kuin tilauksesta toinen ystäväni mainitsi Sipoossa myyntiin tulevista tonteista. Kotiin päästyäni kiirehdin Sipoon kunnan sivuille ja sieltähän ne löytyivät; Taasjärvi III-alueen 20 tonttiarvontaan tulevaa tonttia. Sipoo oli aikaisemmin tuntunut aika kaukaiselta, mutta kun Helsinki on laajentunut Landbohon päin, bussi kulkee Söderkullaan vierestämme kahdesti tunnissa ja metrokin laajenee sinnepäin tulevina vuosina, niin niin sitä ajatukset muuttuu. Ja ei muuten yhtään haittaa, että sieltä saa hyvänkokoisia tontteja hurjan paljon edullisemmin.
Tonttiarvonnassa emme saaneet yhtään rankkaamaamme tonttia, mutta jäljellä oli se minun ultimatehaavetonttini (liian iso ja kallis tosin). Se me sitten varattiin ja eipä ole kaduttanut kertaakaan sen jälkeen. Jälkeenpäin ajateltuna, näin se oli tarkoitettu.
Me rakensimme energiatehokkaan HEVI Kivitaloa, FinnEPS-harkoista. Kaikissa valinnoissamme pyrimme energiatehokkuuteen, niin pitkälti kuin lompakko antoi myöten ja se oli muutenkin järkevää. Projekti urakoitiin läpi mahtavien ammattilaisten tukemana siten, että itse urakoimme perustukset ja seinät ja kattotuolivaiheesta alkaen mukaan astui meille verokortilla palkattu timpuri. Oma työ keskittyi projektinhallintaan, kilpailuttamiseen, tavaranhankintaan ja roudaamiseen sekä siivoamiseen. 
Projekti käynnistyi kunnolla heinäkuussa 2015 ja muutimme sisään toukokuussa 2016. Blogi päivittyy nyt verkkaisesti, mutta pyrimme kertomaan edelleen vinkkejä ja kokemuksia sekä esittelemään valmiita tiloja.

3 kommenttia:

 1. Onpa kiva seurata blogiasi. Meillä rakennusprojekti aikalailla samoilla aikatauluilla menossa. Päädyin itsekin pitämään projektista blogia (rakentamisenpitkaoppimaara.blogspot.fi), mutta tämä sinun blogisi on kyllä paljon informatiivisempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että seuraat :) Pitää käydä tsekkaamassa myös sinunkin blogi, tsemppiä projektiin!

   Poista
 2. Hei Essi, vihdoin ehdin tutkimaan blogiasi. Minä Jaana olen Teon äiti (jos kirkon kerholta ja puistosta muistat) ja nyt yllättäen meilläkin alkaa uusi projekti. Piirustukset piirua vailla valmiit, sitten lupaa odottelemaan. Edellinen "vanha" talo saatiin maaliskuussa myytyä. Tsemppiä loppusuoralle! t. Jaana

  VastaaPoista

On mukava kuulla sinusta