keskiviikko 26. marraskuuta 2014

hiljaa hyvää tulee... vai?

On se hurjaa, kun rakentaminen ei ole vielä alkanutkaan ja turnausuupumus meinää iskeä. Tuntuu, että selvitettävää asiaa on vain niin paljon ja se ei selvittämällä lopu. Miehenkin pitää lähes joka ilta pakottaa mut nukkumaan kun muuten vain tankkaisin rakennusblogeja ja -sivustoja.

Asiat eivät myöskään ole kummoisesti edistyneet ja se turhauttaa. Tai no, ollaanhan me käyty ensimmäisessä pankissa lainaneuvottelussa, nykyisen asunnon on käynyt arvioimassa kolme eri kiinteistövälittäjää ja olen ahkerasti kartoittanut arkkitehteja. Yritin myös täyttää Rakentaja.fi -palvelun KotiOptimi-ohjelmaa sekä Talopeliä, mutta jotenkin se tuntuu hurjan vaikealta vielä nyt kun suunnitelmat ovat näin levällään. Niin ja olen selannut lukemattoman määrän vanhoja sisustuslehtiä (Kiitos J <3 ) ja etsinyt niistä inspiraatiokuvia. Ja samoin olen tehnyt Pinterestin kanssa.

Tutustuin myös kahteen tulevaan naapuriperheeseen Uudenmaan Raksakimppa Facebook-ryhmän kautta. On muuten loistava ryhmä josta saa apuja ja neuvoja nopeasti lähes mihin tahansa kysymykseen, eli suosittelen lämpimästi kaikille rakentajille ja remontoijille! Hauska huomata miten samanlaisia ihmisiä uudelle asuinalueellemme on muuttamassa. Näillä molemmilla perheillä on lähes täsmälleen samanikäiset lapset kuin meillä ja vielä samassa järjestyksessä. Ei siis taida lapsilla olla pulaa leikkikavereista :) Hieman luo paineita, kun nämä kaksi perhettä ovat suunnitelmissaan jo hurjan paljon meitä edellä ja suunnittelevat aloittavansa rakennusurakan jo heti keväällä. Pitänee yrittää pitää jäitä hatussa ja olla hätäilemättä omien suunnitelmien kanssa, vaikka houkuttaisihan se ottaa synergiaetuja rakennuttamalla samaan aikaan muiden kanssa...

Painetta on myös nykyasunnon nopeampaan realisointiin kun alunperin oltiin ajateltu. Pankki toivoo asunnon olevan myyty kun rakentaminen alkaa ja helpottaisihan se budjetin tekoa myös.

Käytiin viime viikolla kahdesti katsomassa sitä meidän maaplänttiä ja kyllä se on ihana! Vai mitä olette mieltä?Nämä kuvat on räpsitty vielä meidän vanhalla pokkarilla, mutta toivottavasti Joulupukki tuo minulle sen kaivatun järkkärin niin ehkä kuvalaatu tästä hieman paranee :) Kameran valinta-apuna olen käyttänyt tätä Raakakuva-blogin Samin kirjoitusta. Suosittelen :)

6 kommenttia:

 1. On kyllä tosi kivan näköinen rakennuspaikka! Tsemppiä vanhan asunnon myymiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ei voi kuin odottaa, että tuo maisema näkyy olohuoneen ikkunasta ja marjametsään pääsee suoraan ovelta :) Toivotaan että muutkin tykkäävät meidän asunnosta ja ostaja löytyy. Saa vinkata tutuille ;)

   Poista
 2. Mekin luulimme tammikuussa tonttikauppoja tehdessämme, että aloitamme rakentamisen keväällä. No kuinkas sitten kävikään... :) Ehkä teidän naapureille käy samoin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän siinä voi käydä. Ja eipä se ole meiltä pois jos muut saavat talonsa aikaisemmin valmiiksi. Onpahan sitten lapsilla aina leikkikavereita kun me raksaillaan :D Ja me ei sitten olla niitä jotka joutuu kuuntelemaan rakentamisen ääniä vastavalmistuneessa kodissa vaan ollaan niitä joita katsotaan tiukasti jos rakentamiskellonajat ylittyy :D Enpä muuten ollut kuullut moisista kellonajoista, mutta ilmeisesti alueellamme on säädetty, että rakentamisen äänet pitäisi loppua pitkäaikaisrakentamisessa klo 18.

   Kiitos vastavierailusta :)

   Poista
 3. Kaunis tontti teillä, toivottavasti saatte säästettyä jonkun puun.

  Aikataulun suhteen kannustaisin mielummin odottamaan ja suunnittelemaan rauhassa. Ainakin meillä synergiaedut ovat jääneet aika vähäisiksi vaikka naapurissa on useampikin talo ollut rakenteilla samaan aikaan, kommunikaatio naapureihin pelaa hyvin ja jotain yhteisiä tarjouspyyntöjäkin olemme lähetelleet. Rahassa mitaten säästön määrä mitataan varmaankin satasissa, enemmän etua on ollut siitä etteivät naapurit ole menettäneet hermojaan toistensa raksoihin kun ovat itse samassa tilanteessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Erika tonttikehuista ja aikataulutsempistä. Kaava kehoittaa säästämään isoimpia mäntyjä mahdollisuuksien mukaan. Tämä on yksi syy, miksi haluaisin arkkitehdin suunnittelemaan ainutlaatuisen talon. Osaisi sitten varmaan ottaa puutkin huomioon. Ehdottomasti halutaan pitää tontti mahdollisimman "metsäisenä", mitä nyt jotain pientä hyötypuutarhaa ja kasvihuonetta johonkin nurkkaan pitää laittaa joskus ;) Mutta ei siis olla nurmikkoihmisiä. Toinen kysymys sitten on, että miten maatyöt onnistutaan tekemään puita säästellen... Onneksi tontilla ei ole koivuja, ei olla todellakaan niiden faneja ;)

   Ja kiva kuulla kommenttia yhteiskilpailutuksesta. Eli varmaan pyritään mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään (sillä satasista ne tonnitkin koostuu) mutta ei oteta stressiä ja aleta hätäilemään niiden takia :)

   Poista

On mukava kuulla sinusta