keskiviikko 26. marraskuuta 2014

kaapista ulos

Nyt olen tullut kaapista. Bloggaajakaapista siis. Ja usealle varmaan myös rakentajakaapista :)

Tulin aikaisemmin jo kaapista ystävälleni S:lle ja juteltiin pikaisesti bloggaamisesta ja omista pelkotiloistamme siihen liittyen. S on viestinnän ammattilainen ja silti häntä jännittää alkaa julkaista omaa hyvinvoinnin ja kauneudenhoidon maailmaan sijoittuvaa blogiaan. Jälleen tuli "voi minua pientä surkeaa tavallista ihmistä" -syndrooma, mutta menimme puhelussa lupaamaan toisillemme aloittavamme bloggaamisen ihan oikeasti ja julkisesti. Minä olen siis nyt hoitanut osuuteni. Vink vink S ;)

Mutta nyt siis jännittää. Se, että löytääkö tänne kukaan, kiinnostaako ketään ja olenko minä tarpeeksi hyvä tässä hommassa. Onneksi S:n kanssa todettiin, että myös kokeneet bloggaajat ovat joskus olleet aloittelijoita ja kirjoituslaatu on ihan eri tasolla blogin alussa kuin elinkaaren myöhemmässä vaiheessa. Toivoa siis kai on.

Mutta tervetuloa siis mukaan nyt ihan livenä! Blogia voi seurata Bloglovin'issa ja tulevaisuudessa myös Blogilistalla, kunhan ensin vähän harjoittelen niihin liittymistä ja keksisin miten tuohon sivupalkkiin saa lisättyä sellaiset näpsäkät gadgetit joista asian näkee.

13 kommenttia:

 1. Ensinnäkin, itse en pidä lainkaan ison mittakaavan blogeista, vaan nimenomaan niistä tavallisista blogeista. Siinä vaiheessa kun blogiin alkaa ilmestyä ensimmäiset "kirjoitettu yhteistyössä firman xxx kanssa"-tekstiä, alkaa yleensä blogin alamäki, kun kirjoittajista tulee yhteistyökumppaneidensa mainosnukkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustavista sanoista :) Liian kaupallisesta tekstistä en minäkään välitä. Tosin ymmärrän hyvin, että on kiva saada joskus jotain hyötyäkin blogin pitämisestä. Villa Vertikaalissa asiaa on mielestäni lähestytty mainiolla otteella. He ilmoittavat, että tekevät mielellään blogiyhteistyötä, mutta eivät pidättäydy rehellisistä mielipiteistä. Näin sen pitääkin olla. Ei liikaa kaunistelua.

   Poista
  2. Villa Vertikaalille se minulta pointsit siitäkin, että blogiyhteistyö on vain niiden kanssa joiden kanssa olisivat todennäköisesti muutenkin päätyneet sopimukseen :)

   Poista
 2. Hyvinhän se blogaaminen on lähtenyt käyntiin ja juttu luistaa :) Suosittelen sitä Blogilistaa ja panosta siellä hyviin hakusanoihin. Niillä raksa-aihepiirin seuraajat löytävät sinut. Käy vaikka stalkkaamassa mitä hakusanoja muut suositut raksablogit käyttävät. Tsemppiä blogiin ja projektiin! Marika Kahdesta Savusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika vierailuista ja vinkeistä! Kaikki vinkit otetaan mielellään vastaan kun tässä vasta harjoitellaan.

   Poista
 3. Löysin tänne Villa Sundeckin kautta ja jään varmasti seuraamaan. Kiva saada uusi raksablogi luettavaksi :)

  Me emme ole omaa blogiamme mainostaneet missään tai mitenkään. Luulisin että paras mainos on hyvät asialliset postaukset ja kommentit toisten blogeissa, tai riippuu tietysti siitä mihin pyrkii. Kun katselee tilastoja mistä meidän blogiin tullaan on selvästi kaksi pääväylää, linkit toisissa blogeissa ja googlen haut mitä mielenkiintoisimmilla sanoilla. Itse löydän lukemani blogit melkein aina toisten blogien kautta. Mutta jos taloudellinen hyöty on mielessä niin nämä neuvot varmaankin kannattaa unohtaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Erika kun löysit tänne! Teidän blogi on myös luettu, mutta en vielä ehtinyt kommentoimaan. Blogien tankkaaminen on ollut niin intensiivistä, että luen ne ensin alusta loppuun ja sitten vasta kun feediin alkaa tulemaan uusia päivityksiä alan kommentoimaan :) Teidän blogissa on kyllä ihan mahtavia ne teidän "opastavat" kirjoitukset. Teillä on niin hurjasti tietoa!

   Itse olen myös löytänyt uudet blogit pääosin toisten blogien kautta ja muutaman sitten Bloglovin'in ehdotuksista. Nyt tuntuu vaan olevan niin runsaudenpula, että harmittaa kun ei ehdi kaikkia mielenkiintoisia blogeja lukea. Varsinkin kun tykkään lukea ne aina ensimmäisestä postauksesta lähtien. Taloudellinen hyöty ei tosiaan ole tavoitteena, eli vinkkisi ovat oikein hyviä :) Toki en pistä vastaan jos jostain hankinnasta jonkun alen saa kun nimi näkyy yhteistyökumppaneissa :D

   Poista
 4. Kiva, kun kävit kommentoimassa meidän blogia, löysin tieni tänne! Raksaaminen, siitä bloggaaminen ja miten siihen tilanteeseen kussakin perheessä päädytään, on varmasti lähtökohtaisestikin jokaisessa perheessä oma tarinansa ja jokainen blogi erilainen - se on minusta juuri se rikkaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se varmasti on :) Kiva kun löysit tänne. Tervetuloa uudelleen :)

   Poista
 5. Löysin hetki sitten blogiisi ja jään seurailemaan. :) Oma blogini on myös lähtenyt liikkeelle puhtaasti siitä ajatuksesta, että osa kauempana asuvasta lähipiiristä pysyy kartalla projektistamme. Matkan varrella mukaan on tullut muutamia muita seuraajia ja on ihan mukavaa jos joku sattuu saamaan jotain ideoita tai ajatuksia teksteistäni. Ja sellaisena blogi myös pysyy, naisen näkökulmasta kirjoitettu amatööriraksablogi, johon ei tule koskaan eksymään yhtään kaupallista mainosta. Tosin ei juttujen taso kyllä yhdenkään mainostajan vaatimuksia edes varmasti täytä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Hertta kun löysit tänne :) on erityisen kiva kun tänne löytää uusia tuttavuuksia :)

   Bloggaaminen on yllättävän koukuttavaa ja pelkästään sen takia kannattaisi lähes kaikkien sitä kokeilla :) Amatööriraksablogi naisnäkökulmasta kuulostaa mahtavalta! Lähden heti tutustumaan blogiisi :)

   Poista
 6. Onnea projektiin! Toivotaan mahdollisimman lieviä mutkia matkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Minni :) Kiva kun tulit käymään :) En tohtinut sulle kertoa haaveista ja suunnitelmista kasvokkain. Olisit varmaan yrittänyt puhua mulle järkeä päähän :D

   Toivotaan tosiaan vain vähän mutkia matkaan, ja ne mitä tulee yritetään ottaa vastaan sillä intensiteetillä kuin tarvis. Helppoa ei varmaan tule olemaan, mutta kukas se hullun pysäyttäisi?

   Poista

On mukava kuulla sinusta