maanantai 17. marraskuuta 2014

bloggaamisesta

Joku voi miettiä, miksi perustin tämän blogin ja tässä hieman pohdintaa aiheesta.

En ikinä ole ajatellut itseäni bloggaajaksi, vaikka tykkäänkin jakaa elämästäni asioita ystävilleni esimerkiksi Facebookin puolella. Bloggaaminen on jotenkin niin julkista. Lisäksi en pidä itseäni niin erikoisena tai kiinnostavana ihmisenä, lahjakkaana kirjoittajana tai taidokkaana valokuvaajana, että olisin aikaisemmin nähnyt itseäni bloggaajana.

Mutta niinpä siinä kävi, että kun kesän lopulla koukutin itseni lukemattomiin rakennus- ja sisustusblogeihin, niin bloggaaminen ei enää tuntunutkaan kamalan vieraalta ajatukselta. Aloin ajatella, että bloggaajat ovat pääosin kuitenkin ihan tavallisia ihmisiä ja ehkä yksi tavallinen mahtuisi joukkoon :) Lisäksi ajatus oman rakennusprojektin taltioimisesta tuntui hyvältä ajatukselta ja olisi ihana saada kokeneemmilta ideoita kommenttien muodossa sekä vahvistusta omille ideoille. Lisäksi kun rakennusprojektin myötä yhteydenpito läheisiin vähenee entisestään, niin tässäpä oiva tapa pitää ihmiset  ajantasalla elämästämme. Varsinkin ne ulkomailla asuvat läheiset.

Lisäksi ajattelin, että ehkä tällaisella tavallisella tallaajallakin voi vahingossa olla välillä jotain fiksua sanottavaa rakennuttamisesta, sisustamisesta tai elämästä. Jotain josta joku lukija saa iloa samalla tavalla, kuin minä olen saanut seuraamistani blogeista.

Ja lopuksi. On erittäin mielenkiintoista opiskella tätä bloggaamista ihan ammattinikin puolesta. Ei varmasti haittaa harjoitella tätäkin puolta markkinoinnista, tietotekniikasta ja somesta. Tämä blogi antaa minulle myös positiivista painetta opetella valokuvaamista, sillä mielestäni valokuvat ovat yksi hyvän blogin tärkeimmistä asioista. Opettelua siinä riittääkin, sillä ihan ensimmäinen järjestelmäkamera on tilattu joulupukilta. Muita opeteltavia asoita on mm. 3D mallintaminen, mutta katsotaan nyt miten siinä edistyn... ;) YouTube-opiskelu on jo aloitettu.

Mutta kiitos siis kun olet tänne eksynyt. Toivottavasti eksyt vastakin ja jätät välillä itsestäsi jonkun jäljenkin :) Niin ja palaute ja kehitysideat otetaan (tai yritetään ottaa) vastaan nöyrinä ja kiitollisina.

7 kommenttia:

 1. Hyvin sä kirjoitat! Itse en omaa raksablogiani koskaan täysin julkistanut (FB:ssa mainostanut), joten hatun nosto sinulle rohkeudesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :) Mä tykkäsin sun blogista ja käyn edelleen lukemassa silloin tällöin. Vasara ja vaippoja on niin mieleenmuistuva nimi että sen löytää Googlesta helposti :) Teidän talo on kyllä niin upea ja en voi kun nostaa hattua sulle kun selvisit siitä rakennusajasta joka ei ollut mitenkään nopea :D

   Poista
 2. Itselläni oli hyvin samat lähtökohdat raksablogin aloittamiselle. Ja voin sanoa, ja varoittaa, että tähän jää koukkuun ;) Välillä tosin tulee lähes stressi siitä, jos ei ole ehtinyt päivittää blogia, vaikka sitä pitkälti ihan itselleen kirjoittaakin. Ja uskallan väittää, että ilman blogia en tietäisi rakentamisesta tätäkään vertaa; asioista kun on pakko ottaa (edes hiukan) selvää ennen kuin niistä kirjoittaa :D

  Hauskoja bloggaushetkiä! Ja tietysti tsemppiä itse raksaprojektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mrs S :) Tykkään tosi paljon sun tavasta kirjoittaa ja erityisesti kiinnosti seuraamaan se, että lähditte täältä meidän seuduilta liikkeelle. Ja mekin joskus pohdittiin puutaloa rapattuna. Ja kiitos tosiaan hyvistä vinkeistä. Talo Talon suunnitteluillan osasin etsiä ihan sun ansiosta :)

   Kiitos vierailusta ja tervetuloa uudelleen :)

   Poista
  2. Oi, ihana kuulla, että vinkeistä ja kirjoituksista on ollut hyötyä! Se tässä onkin parasta, kun blogeista saa niin paljon irti :) Mielenkiinnolla seuraan teidän projektia!

   Poista
 3. Hieman on ollut kynnystä minullakin aloittaa ja julkisesti en ole vielä "tullut kaapista". Kait sitä haluaa varmistella, että kaikki toteutuu mistä kirjoittaa, kaikki kun on vielä ihan auki. Haave talosta kuitenkin elää ja voi hyvin, eikö siinä ole tarpeeksi syytä jakaa tarinaa ja etsiä muista bloggaajista vertaistukea? ;)
  Tsemppiä teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottoman hyviä syitä! Ja bloggaaminen on niin hauskaa, että suosittelen kaikille :) tule vaan ulos kaapista, ei ne suunnitelmat nimittäin ikinä ole täysin valmiita ;) Tsempoiä myös teille :)

   Poista

On mukava kuulla sinusta