sunnuntai 1. marraskuuta 2015

raksaviikko 11

Tämän viikon edistysasekeleet kiteytyy voimakkaasti ikkunoihin, vaikka onhan meillä muutakin tapahtunut.

Mutta ikkunat siis saapuivat tällä viikolla. Ensin HR-ikkunoiden toimitus maanantaina ja sitten Haapsalu Uksetehtaan toimitus (nollatasoon tulevat isot ikkunat sekä lasiliukuovi) tiistaina. Mahtava fiilis päästä näkemään kauan odotetut ikkunat livenä. Onhan ne isot ikkunat aika komeat 2,4 metriä korkeina :)
Tässä saapuvat isot ikkunat ja liukuovi tontille. Pieneltä näyttävät tässä, mutta voin kertoa, että eivät ole sitä :)

Valitettavasti isojen ikkunoiden kiinnitystä joudumme odottamaan lattiavalun yli, mutta pienet ikkunat pääsivät paikoilleen perjantaina.

Kaikki makuuhuoneet rivissä. Ensimmäisenä tyttären huoneen ikkuna, toisena pojan ja viimeisenä meidän makuuhuone.

Puku/vierashuoneen ikkuna

Saunan ikkuna

On muuten aikalailla kivemman näköinen tuo tuuletusikkunaton ikkuna...

Julkisivukuva. Tässä näköjään vielä puuttuu arkieteisen ikkuna tuolta vasemmalta.

Saunasiipi. Päädyssä saunan ikkuna, oikealla pesuhuoneen ikkuna.

Autokatos/varaston aluskate valmistui ja myös räystäät ovat nyt lähes valmiit. Tuet pystyi nyt poistamaan ja siten pääsimmekin vielä maalaamaan ensimmäisen kerroksen vaikka olimme henkisesti jo siirtäneet sen homman keväälle. Mahtavaa, yksi asia taas melkein valmiina! Ai niin, saimme raksalle paikalle myös päätykolmioiden laudat, jotka sitten kiireenvilkkaa maalasin kertaalleen. Maalaus-urakka siis vain jatkui ja jatkui, vaikka jo viime viikolla juhlimme sen loppumista… Ihan uskomatonta, että vielä marraskuussakin oli näin upeita maalauskelejä! Seuraavaksi sitten päätykolmioiden laudoitukset paikoilleen. Katoksen alalaudoitus jäänee kuitenkin keväälle.


Mitäs muuta tällä viikolla tapahtui? No loput maskiharkot laitettiin ulkoseiniin, eli valmista on julkisivun osalta. Keväällä sitten vain rappaamaan :) Aloitimme myös ontelolaattojen saumojen tiivistämisen alapohjasta. Uretaanimenekki on vain hurja ja harmittaa, ettei tuotu enempää uretaania Virosta… Eli kesken jäi se homma. Lisäksi tiivistettiin kaikki alapohjan läpiviennit, jotta voidaan levittää styroxit.

Sunnuntain päätteeksi vielä putsailin seinienvierustat ylimääräisistä uretaaneista ja siivosin. Nyt huomenna voidaan aloittaa lattiavaluvalmistelut.Ensi viikolla siis tiedossa styroksien levitys ja putkimies käy urittamassa putket paikoilleen. Toivottavasti saamme nyt sitten valittua sähkömiehen heti maanantaina ja hän myös pääsisi aloittamaan hommat. Olisi mahtavaa, jos pääsisin tilaamaan lattiavalun jo seuraavalle viikolle. Vielä on tiedossa myös varaston lattian tärytys ja sinne styroxien levitys sekä verkkojen asennus. Kattopellit saapuvat myös tulevalla viikolla. Katsotaan kuinka nopeasti ne saadaan laitettua paikoilleen.

Semmosta. Hyvä tästä tulee :)

* Muoks: Ai niin! Tällä viikolla pidettiin myös runkokatselmus joka meni läpi muutamalla pienellä huomautuksella. Rakennusvalvojalla oli väärät kattotuolikuvat ja rakennepiirrokseen oli unohtunut yksi teräspilari jota ei sitten tarvittukaan ts ei laitettu. Lisäksi autokatos kaipasi vielä vinotukia.

6 kommenttia:

 1. Hyvä työ! Muistan elävästi kun meillä laitettiin olohuoneen suuret ikkunat paikoilleen jo ihan alkuvaiheessa ennenkuin oli seiniäkään kunnolla, ne kun piti nostaa katon kautta sisään ennen kattotuoleja kun ovat niin suuret. Oli tosiaankin aika vaikuttava näky, ei se ikkunan koko piirustuksista samalla tavalla välity kuin todellisuudessa! Meillä on nuo olohuoneen ikkunat 5,3 metriä korkeat, ja ne on kyllä oikeasti isot :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä sitä osaa iloita edistysaskeleista vaikka olenkin tosi kärsimätön… Teidän ikkunat on kyllä valtavat! Meillä on yli puolet pienemmät :D

   Mä en kyllä rehellisesti tiedä, miten noi meinaa saada meidän liukuoven paikoilleen… Alunperin puhuttiin nosturista, mutta nyt kun takakatos on paikoillaan niin se ei enää ole vaihtoehto… Raa-alla voimalla siis varmaan :D

   Poista
 2. Tuo ikkunavaihe on vielä tuoreessa muistissa ja odotappas sitä fiilistä, kun saatte isot ikkunat paikoilleen! :) Meillä valu tulossa ensi viikolla, te tulette melkeen perässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kyllä miten teidän talon ilme muuttui ikkunoiden myötä. Ja ne on kyllä niin mageet! Tullaan tasaisesti noin 3-4 viikkoa teidän jäljessä. Nyt näyttää siltä, että valu on aikaisintaan kahden viikon päästä… :(

   Poista
 3. Vautsi, teillä edetään hurjaa vauhtia! Lattia ja ikkunat jo paikallaan. Hyvä hyvä! Miten muuten nostitte ikkunat paikalleen? Meillä on vielä pikkuisen harkinnassa työmenetelmät. Erityisesti isommat ikkunat aiheuttaa vielä pään vaivaa. Ne pitäisi kuitenkin pian saada nostettua pihalta paikalleen..

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattia ei itseasiassa vielä ole, valu toivottavasti viikon päästä *fingers crossed*. Mulla ei ole hajuakaan miten saadaan iso liukuovi paikoilleen. Koti rinteessä -blogin Sadulla ikkunat nostettiin ihan vaan raalla voimalla paikoilleen. Alle jotkut puut ja sitten miehiä vaan nostamaan. Tuolla keinolla varmaan menee ikkunat, mutta liuku-ovi painaa ihan tuhottomasti. Ainakin terassi rakennetaan valmiiksi, jotta nosto on helpompaa, ei tarvitse metriä ylöspäin nostaa.

   Poista

On mukava kuulla sinusta