maanantai 30. marraskuuta 2015

raksaviikko 15

Jopas nyt tuntuu, että on viikossa tapahtunut!

Viikko alkoi valaistussuunnitelman viimeistelyllä sähkösuunnittelijamme Ari Miettisen kanssa. Saimme valittua valaisimet, joista Ari pyytää puolestamme tarjousta. Toivottavasti saan Arilta suunnitelman pian niin voin sen tännekin jakaa :) Esimakuna tässä ihan yllättäen Decolightin kuvastosta löydetyt valaisimet saarekkeen päälle. Ei ole hinnalla pilattu ;)
Decolight Enola

Raksalla katto sai höyrynsulun sekä koolaukset. Sähkäri kävi vetämässä sitä ennen höyrynsulun yläpuolelle tulevat sähkövedot sekä paikat ulkovaloille ja pistorasioille. Lattiat hiottiin Lattiamiehen toimesta. Takaterassin runko rakennettiin katoksen osalta. Takkasydän saapui tontille.

Viikko huipentui tietysti isojen ikkunoiden ja liukuoven asennukseen ihanan talkooporukan voimin. Ikkunoiden ja liukuoven lisäksi saimme talkoopäivän aikana siirrettyä naapurilta lainaan saadulla Bobcatilla kaikki väliseinäharkot, takkasydämen sekä vesivaraajan sisälle. Selkä kiittää kun ei tarvinnut siirtää kivivuorta käsipelillä. Kiitos tuhannesti Jusa!

Sunnuntaina vielä asensimme kattotikkaat ja merkkasimme ulkoseiniin kiintokalusteiden koolausten sekä sähkövetojen paikat. Niin ja kuskasimme loput lainatelineet pois.

Mies pääsi leikkimään Bobcatilla ja 1000 litrainen vesivaraaja kulki helposti talon toiselle puolelle
Varastonkin lattia hiottuna
Terassin runko. Tähän päälle tulee aikanaan lämpöpuuta. Terassi jatkuu tuosta vielä tuplat eteenpäin. Vielä pitää päättää tuleeko porrastusta ja minkä muodon terassi saa.
Talkooporukan eväät
Katonhöyrynsulut ja koolaukset. Sisätilat hieman ahtaampina kun harkkolavat pääsivät sisään 
Linnatulen Hoxter Ecka odottelee asennusta. Sen verran raotin pakettia, että ehdin kauhistua kahvaa… Ensimmäinen ajatus on, että se pitää vaihtaa. Mutta katsotaan nyt vielä rauhassa.
Vesivaraaja melkein oikeilla paikoilla. Nyt pitäisi vielä saada jotenkin lattia sen alta maalattua ja tulevat seinät tasoitettua. Noh, murehditaan sitä sitten :)

Aika hyvä saldo viime viikolle kun lapsetkin päättivät sairastaa koko viikon.

Tällä viikolla sähkömies vetää ulkoseiniin tulevat sähköt, ulkoseinien kipsilevyjen asennustyö alkaa ja osa väliseinistä alkaa nousta. Ulko-ovienkin pitäisi saapua Isoniemeltä tällä viikolla, joten toivottavasti ne saadaan asennettua paikoilleen niin talo olisi ummessa. Katsotaan mitä muuta sitä ehditään touhuta ;)

Hyvää joulukuuta rakkaat lukijat!

4 kommenttia:

 1. Hienot lamput!! Ja tosi komea vesivaraaja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vesivaraaja on joo aika mahtava. Reilun neljän neliön tekninen tila kutistui kivasti kun tuon 1000 litraisen iski sinne sisään :D

   Poista
 2. Ai kauhee kuinka rupesi hengästyttämään pelkkä lukeminen :O Riepoo toi tedän hirmuisa vauhti ja tahti, mitä spiidiä siellä oikein vedetään aamupuurossa :D Mut hei kivat lamput! Mulle kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kyllä tuntuu tapahtuvan, mutta älä pelkää, kyllä tämä tahti tästä vielä hidastuu ;) mut hei, mä haaveilen että neljän kuukauden päästä jo muutettaisi :) saas nähdä. Lamput oli yllätys ja ihmeellistä että jotain noin helposti löytyi.

   Poista

On mukava kuulla sinusta