tiistai 24. marraskuuta 2015

Lattiavalinta - elämä täynnä kompromisseja

Lattia taitaa olla tämän blogin yksi eniten käsitellyistä aihealueista. Lattiahaaveita olen käsitellyt blogiteksteissä LattiaBetonilattiaRIP betonilattiahaave. Silti en ole tänne meidän lopullista valintaa kirjoittanut. Nyt kun jo muutama henkilö on asiaa kommenttikentässä kysynyt, niin eiköhän olisi aika tämä aihe taputella.

Minähän olen haaveillut alusta alkaen modernista betonilattiasta. Betonin ihana harmaa rouheus ja sileä, saumaton pinta vaikutti meille täydelliseltä valinnalta. Aina kun näin kuvia betonilattioista niin sydän hypähti hieman. Kävimmepä Hyvinkäällä asti ihailemassa yhden blogituttavuuden lattiaa ja hipelöin useilla messuilla betonipinnoitteiden mallipaloja.

Mutta yksi este oli tämän unelman tiellä. Hinta. Niin tai nyt valehtelin. Esteitä oli kaksi - hinta sekä idealle hitaasti lämpenevä mies. Eniten blogeissa näkemäni betonilattiapinnoite oli Lattiamiehen tekemä Elämyslattia. Livenä olen päässyt näkemään lattian vain ovensuusta, mutta kuvissa se näyttää mahtavalta. Mutta hinta (alkaen 63€/m2) oli meidän budjettiimme liikaa. Materiaalit saisi reilulla 37 eurolla per neliö, mutta kyllä sitä tuollaisessa työssä mielellään nojautuisi ammattilaiseen. RIP betonilattiahaave-kirjoitukseni jälkeen ihanat blogini lukijat ehdottelivat monia tee-se-itse betonilattiapinnoitteita, joista halvimmat maksaisivat alkaen 5€ neliö, mutta mies ei uskalla ottaa riskiä. Sanoo, että jos lopputulos ei miellytä, niin tulee siitä vitosestakin liikaa jos se menee hukkaan. Eli ei siis tule betonilattiaa meille.

Mutta mitä sitten? No koska haluamme yhteneväisen lattiapinnoitteen, joka käy myös eteiseen ja keittiöön, joka ei saa maksaa paljon, niin näen että ainoa vaihtoehtomme on vinyylilankku. Ensin otti päähän. Nyt sitten on pakko laittaa niitä lattialistoja. Mutta ajatusta hetken kypsyteltyäni ei se vinyylilankku tunnukkaan enää niin huonolta idealta (paitsi ne pirun lattialistat). Sisustusmakuni on tällä hetkellä hyvin musta-harmaa-valkoinen. Ehkä betonilattia olisi ollut meille liian kylmä vaihtoehto. Ehkä puunkuvio tuo meille hieman lämpöä sisustukseen kaiken graafisuuden keskelle?

Mutta eihän sitä lankkua vielä ole valittu. Messuilla ollaan hypistelty Kymppi-lattioiden vinyylilankkuja  ja siellä silmää miellyttivät eniten (ylläri) harmahtavat sävyt. Mutta miten olisikin joku puun värinen? Nyt kun selasin kuvastoa niin eniten minuun iskee tämä kalkittu tammi. Mutta voisiko olla vieläkin enemmän puun värinen?

Kuva Kymppi-lattiat, Kalkittu tammi vinyylilankku

No, pitänee käydä hakemassa muutama mallipala ja mallailla niiden sopivuutta. Niin ja timpurimme kanssa jo hieman keskustelin siitä, mikä olisi pienin lattialista joka voitaisi laittaa. Itse laittaisin mieluiten sellaisen 1cm x 1cm peitelistan, mutta kuulemma sen kokoisia lattialistoja ei ole. Enpä tiennyt, että lattialistojen pitää olla alaosastaan viistettyjä… jotta siis istuvat tiukasti lattiaa vasten. Hieman vielä kyseenalaistan tätä neuvoa. Uskon kun näen ;)

Mutta ehkä sanoin alussa liikaa kun lupasin tämän lattiamateriaaliasian olevan nyt tällä taputeltu. Mies nimittäin antoi minulle vielä hieman siimaa ja lupasi käydä katsomassa naapurimme Sadun (Koti rinteessä) mikrosementtilattian kunhan se valmistuu. Jospa se onkin niin edullinen kuin luvattu ja vielä hurjan helppo levittää. Ja jospa mies rakastuu siihen ympäri korviensa ja voimme jälleen nostaa kissan pöydälle ;)

5 kommenttia:

 1. Heh, mun piti kans tänään postata meidän lattiavalinnasta, mutta vähän venyi tää ilta :D Ja myös rajanaapurilla miehen käännytys menossa betonilattian suhteen ja ovat myös tulossa heti katsastamaan lattian, kun se valmistuu ;)

  VastaaPoista
 2. Hei kertokaa ihmeessä tuosta mikrosementistä enemmän, asia kiinnostaa kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hempu, yritän saada postauksen aiheesta blogiini tänään!

   Poista
 3. Vinyylilankku ei varmasti ole huono vaihtoehto. Itse ollaan harkittu vinyylilankkua yläkertaan ja betonia alakertaan. Vinyylilankut tulee nyt meidän väliaikaiseen asuntoon ensin testiin, johon muutamme rakennusajaksi. Saa nähdä millaiset kokemukset saadaan, että laitetaanko taloonkin sitten. Onneksi meillä on vielä aikaa päättää lattioista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista T ja kiva että löysit tänne :) Ja onpa mahtavaa alkaa seurata sun blogia! Tekee hyvää mun vähällä käytöllä olevalle saksankielelle ;) Ja muutenkin mielenkiintoista seurata eroaako rakentaminen Saksassa tästä kotimaisesta. Ja kiva kuulla, että muutkin ovat tunnistaneet vinyylilankun varteenotettavaksi lattiavaihtoehdoksi. Kuinka pian pääsette lattiaa testaamaan? Tulethan jakamaan kokemuksesi sitten :) Tai kirjoita blogiin. Pitää laittaa se seurantaan Bloglovin'issa.

   Poista

On mukava kuulla sinusta