sunnuntai 25. lokakuuta 2015

raksaviikot 9 ja 10

Juuri kun pääsin jollekin kehumasta, että olen hyvin tunnollisesti kirjoitellut raksaviikkopäivitykset aina sunnuntaisin, jäi yksi viikko välistä. Se johtui ehkä syyslomaviikosta, jolloin oikein mitään ei tapahtunut. Mies oli työmatkalla ja edistäminen jäi minun ja putkimiehen harteille. Mun osuus keskittyi maalausurakkaan, sillä viimeisetkin räsytäslaudat piti saada maalattua ennen kun kelit huononee.


Aluskate laitettuna 1/3 taloon.

Etukatos pilareineen valmis (okei peitelaudat puuttuu), maalattu ja räystäskin rakentuu.


Putkari sai vedettyä ryömintätilaan loputkin putket ja nyt onteloiden päällä töröttää putkia, viemäreitä ja jotain kiinnitystappeja. Seuraava putkarin urakka onkin sitten putkien urittaminen lattiastyrokseihin kunhan ne on saatu ensin levitettyä.


Viikonloppuna tehtiin miehen kanssa reissu Tallinnaan (josta raportti täällä) ja lisäksi käytiin maalailemassa loppuja lautoja sekä katosta. Hauskaa oli päästä myös piipahtamaan Onnitalon Jennin ja Ollin ihanassa talossa. Jos et jo seuraa Onnitalon rakentumista, niin suosittelen!

Tällä viikolla onkin sitten taas tapahtunut. Talo sai loput räystäät sekä aluskatteen. 

Ainut kuva jonka löysin aluskatteesta, hurjan rakeinen, pahoittelen


Säältä oltaisi muuten suojassa, mutta maskiharkot pääsivät loppumaan ja nyt vesi pääsee vielä seinän yläosassa olevia vanereita pitkin sisälle. Niin ja puuttuuhan ne ovet ja ikkunatkin.

Viikonloppuna sää suosi syysrakentajaa ja saimme tehtyä vaikka mitä. Mies irroitteli kaikki valutuet ikkunoista ja ensimmäistä kertaa näkee minkäkokoiset ikkunat meille tulee. Kyllä se olohuoneen ikkunaseinä tulee vaan olemaan hieno :)

Tuohon noiden tukipilareiden väliin se liukuovi tulee :)

Saunasiiven puku/vierashuoneen ikkunakin näyttää ensimmäistä kertaa kokonsa kun sitä tukeneet harkot poistettiin
Mies ja sorkkarauta tukilautojen kimpussa varastossa
Oma urakkani viikonloppuna keskittyi jälleen (ylläripylläri) maalaamiseen. Tällä kertaa tosin ulkotiloissa, sillä osa räystäisen "poikasista", eli niistä avoräystään tukipalkeista, oli jäänyt maalaamatta. No eikun keikkumaan ensin tikkaille ja sitten takaterassin katoksen päälle. Ja kyllä kelpasi. Aurinko porotti niin kovaa, että harmittelin kotiin jääneitä bikineitä.

Maisemaa katolta

Bongaa maalari

Valmista tuli

Ei enää rumia tukia Tänään keskityttiin siivoamiseen ja autokatoksen aluskatteeseen sekä räystäisiin. Aluskatepaholainen vaan pääsi loppumaan, joten nyt odotellaan täydennystä. Niin tuntui olevan kiire, että ei tullut otettua yhtä ainotta kuvaa…

Tuleva viikko on jännä, sillä ikkunat tulevat! Siis sekä tavalliset ikkunat HR-ikkunoilta, että ne isot nollatasoon tulevat ikkunat ja ihana liukuovemme Haapsalu Uksetehtaalta. Kävin ostamassa styroxleikurin, jolla päästään urittamaan paikat ikkunoiden tukipuille. Oltiin ensin pohdittu ikkunoiden asentamista Zyrilloilla, mutta niiden suolainen hinta sai suunnitelmat muuttumaan. Voin kertoa, ettemme olleet budjetoineet yli tonnia ikkunoiden kiinnitykseen… Mutta tulevalla viikolla suurin osa ikkunoista pitäisi olla paikoillaan. Nollatasoon tulevat ikkunat kiinnitämme näillä näkymin vasta valun jälkeen.

* Muoks: Tämä oli sadas blogikirjoitukseni! Huimaa! Blogin 1v synttäritkin lähestyvät kovaa vauhtia :)

2 kommenttia:

  1. En KESTÄ millasta vauhtia teillä rakentuu, ihan huimaa. Tuparikutsua odotellessa *virn* :D Ja kyllä, oli ihan parhautta kun ehdit käymään, tulet(te) ehdottomasti uudelleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, mulla on jäänyt vastaamatta tähän sun kommenttiin. Musta oli ihana käydä teillä. teidän talo on niin superhieno! Ja ehdottomasti kutsua seuraa. Pitäisköhän järjestää jotkut bloggarikutsut ;)

      Poista

On mukava kuulla sinusta