tiistai 6. lokakuuta 2015

pohjapiirustus

Kauan siinä kesti, mutta tässä se meidän pohja nyt on ihan selkeästi. Aiemmin olen vilauttanut vain epämääräistä valokuvaa piirustuksista. Niihin kuviin on tullut vielä joitain pieniä viilauksia, mm. yksi ovi on lisätty ;)

Samalla julkaisin tuohon yläpalkkiin uuden sivun suunnitelmat, josta löydät pohjapiirustusten lisäksi 3D julkisivukuvat ja listauksen materiaalitoimittajista.


14 kommenttia:

 1. Hyvännäköinen ja käytännöllinen pohja! Paljonko teillä on huoneistoalaa ja paljonko kerrosalaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) yritettiin hyödyntää tontin ominaisuudet ja välttää turhia (käytävä) neliöitä. Noi tiedot olinkin laittanut tuonne "suunnitelmat" -välilehdellä, mutta 161m2 ja kerrosneliöt 198m2 (45cm paksut seinät...).

   Poista
 2. Tosi hyvännäköinen pohja :) aika samat neliöt mitä meilläkin yhdessä tasossa, mukavasti tilaa. me yritettiin välttää pitkiä käytäviä niin että meillä on 2mh kummassakin päässä ja keskellä iso 60m keittiö+ruokatila+Oh. Näin jälkikäteen käytäviltä tuskin koskaan pystyy täysin välttymään ja siinä on hyvä puolensa että makuuhuoneet ovat kaikki toisessa päässä :)
  meillä tuli taas kellariin yhden auton lämmin autopaikka ja 20m varasto/tekninen tila.
  Tosi hyvälle teillä näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos N :) Hurjan tyytyväisiä ollaan tälleen etukäteen. Käytävän välttäminen oli meillä ykkösenä, mutta noissa L-malleissa siitä on lähes mahdotonta välttyä. Lisäksi omat aivotukset erillisestä arkieteisestä, isosta vaatehuoneesta (tuossa khh yhteydessä) lähellä makuuhuoneita ja takasta joka näkyy kaikkiin yleisiin tiloihin aiheutti haastetta. Kuvassa siis on piirretty perinteinen takka, mutta meille tulee kulmaluukku, eli näkyy myös sivulle. Pieni harmitus oli, että autokatosta ei saatu taloon kiinni vaan on nyt 8m päässä. Oltaisi jouduttu kustantamaan aikalailla ison ikkunan paloluokituksesta sekä siirtämään taloa keskemmälle tonttia. Nyt toisaalta autokatos tekee meille suojaisamman sisäpihan (melkeimpä atriumpihan) ja blokkaa naapurin talon. Jos nyt jo etukäteen haluaisi jotain muuttaa, niin olisihan ne lisäneliöt kivoja makuuhuoneisiin ja olohuoneeseen. Mutta budjetti on tiukoilla näilläkin neliöillä, eli näillä mennään ja hyvä tulee :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tnx Jenni :) Tulipa muuten mieleen, että ootko sä jakanut teidän pohjapiirustusta blogissa? Pitää käydä kurkkimassa kun en millään muista.

   Poista
 4. Fiksu pohja! Ja ihanaa, että tosiaan päädyitte erilliseen saunarakennukseen :)
  Meillä arkieteinen odottaa vieläkin käyttöönottoa, en vain ole saanut aikaiseksi laittaa sitä eteiskuntoon, huoh. Eiköhän saapuvat kurakelit anna motivaatiota, sillä on se vaan ihanaa, kun tuon näkyvän eteisen saa kenkävyöryttömään tilaan. Eli peukku myös arkieteiselle, uskon että sellainen on tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä ratkaisu on nyt lähimpänä sitä "pihasaunaa" kuin päästiin. Toivon ja uskon, että tullaan olemaan ratkaisuun tyytyväisiä.

   Arkieteinen oli meille se ihan must. Meillähän on tarkoitus käyttää tuota arkieteinen sisäänkäyntiä pääasiallisena sisäänkäyntinä. Eniten jännittää, että miten saadaan vieraat käyttämään sitä vieraille tarkoitettua :D Arkieteistä odottaa kyllä kuin kuuta nousevaa aina kun tulee tai lähtee lasten kanssa motivaatiokämpän minieteisestä :D Jään odottamaan kuvia teidän arkieteisestä kun löydät motivaation sen virittelyyn :)

   Poista
 5. Erikoinen pohja, mut varmasti teidän tarpeisiin passeli. Ette varmaan sauno paljon kun pesutiloihin ja saunaan käynti ulkokautta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua kun itse ei näe sitä ollenkaan erikoisena :D ehkä kun sitä on jo melkein vuoden vääntänyt ja tuijotellut niin on jo niin luissa js ytimissä :D

   No ei me päivittäin saunota, mutta viikottain ainakin. Suunnittelu lähti liikkeelle ajatuksesta tehdä pihasauna, eli ihan erillisenä. Siitä sitten kustannussyistä luovuttiin ja tämä on nyt kompromissi. Jotta vältyttiin turhilta käytäviltä sekä vältyttiin kammoamaltani läpi khh:n kululta saunalle, niin tämä oli ainut vaihtoehto. Moni on kyllä ratkaisuamme ihmetellyt. Kannattaa katsoa tuolta aihepiireistä muut pohjapiirustusta koskevat tekstit niin valoittavat meidän toiveita ja ajatuksia minkä pohjalta on suunniteltu.

   Poista
 6. Heippa! Koitin jo pari kertaa aiemmin kommentoida mutta en tiedä epäonnistuiko ne kun ei täällä ainakaan näy. Koitan vielä uudestaan. :) Löysin vasta blogisi ja mielenkiinnolla olen lueskellut. Me olemme ehkä kallistumassa talon rakennuttamiseen ja tässä vaiheessa erityisesti pohjaratkaisut kiinnostavat. Olisi kiva jos viitsisit vastailla pariin kysymykseen. :) Näkyykö täällä blogissa jossain kuvaa pohjasta niin, että näkyisi myös neliömäärät? Miten teillä on neliöt jakautuneet, kuinka suuri on esim. keittiö/olohuone/ruokailutila yhteensä, entä makuuhuoneet?

  Sitten pari käytännön juttua, jotka kiinnostavat. Oletteko jo miettineet kalusteiden sijoittelua olohuoneessa, onko mahdollisen tv:n paikka wc-seinällä vai onko sille muita paikkoja mietittynä? Koitan itse jo miettiä paljolti myös sisustamisen ja kalusteiden sijoittelun mahdollisuuksia. Entä onko khh:ssa varattu jokin paikka vaatteiden kuivattamiseen (jollei kaikkea kuivateta koneellisesti)? Tuleeko teille jonkunlainen kuranurkka tai vastaava, onko se tuossa arkieteisessä? Olen tässä mietiskellyt, onko se kuinka tarpeellinen vai pärjääkö ihan hyvin ilmankin. Tällä hetkellä sellaista ei ole meidän alustavaan pohjaan suunniteltu ja menisi sen osalta vähän muutkin suunnitelmat uusiksi. Arkieteinen on kyllä varmasti käytännöllinen ratkaisu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Niina. Ja ihanaa, että löysit tänne :) Pohjapiirustusten tankkauksesta onkin hyvä lähteä liikkeelle! Suosittelen juuri blogien lukemista ja Pinterestistä olen myös löytänyt huiman erilaisia pohjapiirustuksia. Talokirjat ovat yksi hyvä inspiraation lähde, mutta itse ainakin koin ne usein liian "tavallisiksi". Esim arkieteis-ideaa niissä ei vielä mielestäni tarpeeksi viljellä, vaan khh toimittaa sen virkaa. Itse en halunnut sekoittaa puhdasta pyykkiä ja kuraeteistä, enkä myöskään saunaan menoa ja sitä pyykinhoitoa… Tämä oli meille ehkä eniten ongelmia aiheuttanut toive.

   Suosittelen listaamaan ihan ensimmäiseksi kaikki unelmat ranskalaisille viivoille tai tekemään jo huonekortit (tsekkaa mun tekemät huonekortit tuolta aiheista) jotta selvenee toiveet ja on helppo skannata pohjapiirustuksia ne mielessä.

   Mutta asiaan: Meillä ei valitettavasti ole sellaista pohjapiirustusta, jossa olisi neliöt merkittynä. Haastetta aiheutti meidän arkkitehti (joka piirtää vielä käsin…) jolta saimme vain sellaiset kuvat joissa on mitat, mutta ei neliöitä. Mieheni ei kuitenkaan halunnut, että mitallista pohjakuvaa täällä julkaisen ja siksi teetin tuon yllä olevan pohjapiirustuksen (piti ensin itse piirtää, mutta eipä löytynyt siihen aikaa…).

   Mutta vastailenpa noihin neliökysymyksiin suurinpiirtein: Keittiö, rh, olohuone yhdistelmä on vajaa 60m2. Ei kovin suuri, mutta budjetti tuli neliöissä vastaan. Lisäksi on huomioitavaa, että olohuoneemme on pelkästään seurustelua varten, sinne tulee siis vain istumaryhmä, ei televisiota. Televisiota meillä katsotaan tuossa makuuhuoneeksi merkityssä huoneessa olohuoneen vieressä. Ollaan tosin varauduttu siihen, jos joskus haluaisimmekin tv:n siirtää olohuoneeseen. Silloin sen paikka olisi ikkunaseinällä sillä siihen kohtaan tehdään lattiaan sähköluukku. Tuohon wc:n takaseinälle meille tulee meillä jo oleva iso astiakaappi.

   Makuuhuoneet (ja tuo tv-huone) ovat noin 10m2 kokoisia, master bedroom (viimeinen) on ihan hitusen yli 11m2. Pieniä huoneita, tiedän, mutta meillä niiden funktio on puhtaasti uni. Esim meidän makuuhuoneeseemme ei tule ollenkaan vaatekaappeja.

   KHH/VH on reilu 11m2 ja tosiaan palvelee molempia tarkoituksia. Narupyykille on tarkoitus laittaa roikkotanko pesukoneen ja kuivurin päällä olevan tason ylle ja mahdollisesti myös vastapäätä olevalle seinälle. Lisäksi meille tulee ulos heti khh oven eteen kuivausnaru jota toki käytetään sitten kesäisin.

   Mitäköhän muita neliöitä muistaisin… Arkieteinen on myös noin 10m2. Pohjakuvassa ei näy ratkaisumme kurasyöpön tilalle (pitäisikin arkieteisestä kirjoittaa teksti) joka siis toteutetaan lattiavaluun upotettavalla kumimatolla (samanlaisella kuin esim kauppojen tuulikaapeissa on), jonka alla on viemäri. Kumimatto on 2m2 kokoinen ja tähän ratkaisuun päädyimme, koska en osannut päättää mihin kohtaan sen kurasyöpön olisi pitänyt tulla. Toisaalta olisin halunnut heti ulko-oven eteen, jotta kurat olisi jääneet heti siihen. Mutta toisaalta siinä kurasyöpön päällä haluaisi sitten kuivattaa niitä likaisia kenkiä. Jos se on suoraan oven edessä, niin silloinhan se oven edus on aina täynnä kenkiä… Ja jos se syöppö on siinä oven vieressä, niin silloin pitää ensin astua sisään kuraisena ja sotkea lattia… On olemassa myös jättikokoisia kurasyöppöjä, mutta niiden hintakin on jättimäinen. Voin kertoa, että kumimattoratkaisu maksaa vähemmän kuin pieni kurasyöppö. Ja meillä siis tuo "kurasyöppö" toimii kaiken hiekan ja kuran kerääjänä ja on niin isolla alueella, että siihen voi kenkiä vähän kerätäkin.

   Muita neliöitä joita muistan ovat tekninen tila 4m2, sauna 5m2 (vai olikohan vähän reilu), puku/vierashuone 10m2. Pikkuvessat on meillä niin minejä kuin mahdollista ja kylpyhuonekin aika pieni, olisikohan alle 4m2.

   Toivottavasti näistä oli apuja. Kysy ihmeessä lisää jos jokin asia pohdituttaa :)

   Poista
 7. Mielestäni "ulkosauna" on kiva ratkaisu ja saunaan menemisessä on vähän entisaikojen selviytymisen meininkiä olettaen, että Suomessa on kylmä/sataa/tuulee/tuiskuttaa 1/3 vuodesta.

  10v sitten Hämeenlinnan asuntomessuilla ihmettelin, että miksi ihmeessä monessa talossa oli erikseen pihasauna. Nyt oman pihasaunan (mobiilisauna) omistaessa ymmärrän sen punaisen langan, siinä on hetkensä kun vesisateessa tepastelee pihan poikki kohti saunaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Pihasauna oli haaveissa, mutta tämä katoksella yhdistetty oli kyllä hyvä ratkaisu. Meillä siis ei joudu edes kävelemään pihalla, vaan ihan katoksen alla pääsee. Toki jos sivutuisku yllättää, niin kyllä sitä kastuu siinäkin ;) ehkä joskus löytyy raha terassin lasittamiseen, jolloin saunaan pääsee kuivin jaloin :)

   Poista

On mukava kuulla sinusta