keskiviikko 28. lokakuuta 2015

keittiötoimittajan valinnasta

Kyllä sitä keittiötä onkin väännetty! Ja nyt päätös toimittajasta on vihdoin syntynyt. Tammikuussa aloin aktiivisen haaveilun ja sain keittiötoimittajilta vain jarrutteluja, sillä pohjapiirustus ei ollut vielä valmis. Maaliskuussa oltiin jo niin pitkällä, että tapasimme Keittiömaailman ensimmäisenä toimittajavaihtoehtona. Heti sen jälkeen treffattiin Puustelli ja Gigantin Epoq. Viimeisenä vaihtoehtona mukaan tuli pieni keittiöfirma nimeltä Remola. Iso haave oli pyytää tarjousta myös Opdecolta, mutta ajanpuute ja fiilis, että hinta olisi ollut kova, saivat meidät pyyhkimään heidät listalta jo etukäteen.

Keittiömaailman kanssa oli mukava tehdä hommia ja myyjä oli muuten pätevä, mutta homma lopahti heidän kanssaan siihen, että myyjä ei ottanut meihin yhteyttä suunnitelmien valmistumisen jälkeen. Okei, eihän meillä kiire ollut, mutta jäi aktiivisuuden puutteesta se fiilis, että ei meidän eurot kiinnostaneet.

Puustelli otti meihin yhteyttä jonkun messuilla täytetyn lappusen jälkeen. Olin jo etukäteen päättänyt, että hintasyistä Puustellia ei meille tule, vaikka olimmekin edellisen kodin Puustelli-keittiöön tyytyväisiä. Menin kuitenkin mielenkiinnosta tapaamiseen ja henkilökemiat kohtasivat myyjän kanssa todella hyvin. Ensimmäinen hinta oli suolainen, aivan niinkuin olin pelännyt. Materiaalit kuitenkin viehättivät.

Epoq käytiin katsomassa, sillä heidän hintalupauksensa kiinnosti. Ensimmäinen kosketus olikin positiivinen vaikkakin heidän kaapistonsa eivätkään ihan kaikkiin toiveisiimme taipuneetkaan. Hinta oli kuitenkin edullinen ja kaapistot vaikuttivat suht ok laatuisilta. Tykkäsin myyjän proaktiivisuudesta kun lupasi vielä pohtia meidän toiveitamme ja ehdottaa jotain muita ratkaisuja. Mutta siihen se sitten jäi. Myyjästä ei ikinä enää kuulunut mitään. Törmäsimme häneen Habitaressa Epoqin messuosastolla ja hän ei tuntenut meitä vaan yritti myydä meille keittiötä. Annoin palautteen hänelle tästä yhteydenoton puutteesta ja hän meni hämilleen. Anteeksipyyntöä ei kuitenkaan kuulunut. Ei pisteitä siis Epoqille.

Remolaan olin törmännyt meidän ihan ensimmäisillä raksamessuilla Myyrmäkihallissa syksyllä 2014. Myyjä nykäisi minua hihasta juuri, kun olin poistumassa messulta ja sai minut kiinnostumaan lupauksillaan yksilöllisestä ja laadukkaasta suunnittelusta yhtä laadukkailla materiaaleilla kuin johtavilla brändeillä mutta edullisin hinnoin. Otin siis esitteen talteen ja ajattelin, että pyydetään tarjous sitten kun sinne saakka päästään. Keväällä sitten laitoin tarjouspyyntöä Remolan Markolle. Hieman siinä tarjouksen saamisessa kesti, mutta kun sen saimme, olimme positiivisesti yllättyneitä.

Jatkokierrokselle pääsi siis Puustelli ja Remola. Hintaero oli ensin huima, mutta sitten Puustellilta tehtiin meille ihan älytön tarjous ja hintaero kutistui. Suunnitelmia hiottiin, hintaa rukattiin ja ominaisuuksia vertailtiin. Vastakkain olivat iso ja tunnettu brändi sekä pieni ja joustava yhden miehen firma.

Molemmilla firmoilla oli joitain ominaisuuksia joihin toinen ei pystynyt. Puustellin vahvuutena oli pitkä (toimivaksi edellisen keittiön kohdalla todistettu) takuu, valmiiksi kootut rungot ja hieman laajempi valkoima ovimateriaaleissa. Heikkouksina tarjouksen palastelu, olisimme joutuneet tilaamaan mm. keittiötasot toisaalta hintasyistä, sekä hieman korkeampi hinta. Hei eivät myöskään pystyneet toteuttamaan aamiaiskaappia ihan niin kuin olisin toivonut.

Remolan vahvuutena yksilöllinen palvelu, erikoiset ja räätälöitävät ratkaisut ja selkeä into tehdä juuri meidän kanssa kauppaa. Lisäksi hyvät yhteistyökumppanit ja erittäin edullinen hinta lämmittivät budjettirakentajaa. Heikkouksina lyhyempi takuu, vähäinen mallikeittiövalikoima (paljon pitää tehdä päätöksiä mielikuvien ja mallipalojen perusteella) ja osissa tulevat rungot. Myöskään Remola ei pystynyt toimittamaan aamiaiskaappia täysin toivomallani tavalla, mutta kuitenkin lähemmäs sitä kuin Puustelli.

Lopulta päätöksen teki aamiaiskaappi sekä se hinta. Myös lupaus osallistua runkojen kasaukseen helpotti päätöstä. Valintamme osui siis Remolaan. Nyt voidaan kehua, että tuemme pienyrittäjää :) Toivotaan, että olemme tyytyväisiä toimittajapäätökseen vielä tulevaisuudessakin ja että voimme suositella Remolaa eteenpäin. Tähän asti olemme olleet tyytyväisiä siihen intoon millä meitä on palveltu. On kiva tuntea, että olemme asiakkaina tärkeitä.

Tässä makupala keittiöstä.
Kuva suuntaa antava, jotkin ominaisuudet eivät ihan täsmää.

Koska tästä tekstistä tuli näin hurjan pitkä, teen erillisen kirjoituksen meidän keittiön ominaisuuksista.

Loppukaneettina muuten vielä, että älkää uskoko keittiötoimittajia siinä, että keittiötä saisi alkaa suunnittelemaan vasta kun seinien paikat on suunniteltu. Itse jouduin tinkimään muutamista haaveista, sillä eihän se tila taipunutkaan niihin kaikkiin. Jos joskus tämänlaiseen projektiin uudestaan lähdetään, niin ehdottomasti talo suunnitellaan keittiön lähtökohdista. Ihan sama mitä ne ammattilaiset vikisee.


9 kommenttia:

 1. On muuten alan kirous, että porukka jättää palaamatta asioihin. Tässä on matkan varrella kokenut uskomattoman huonoa myyntityötä, ei sitä ymmärrä kaivurimieheltäkään täysin, mutta täysin ymmälleen sitä menee kun suoran kuluttajatuotteen myyjä (esim keittiöt) hoitaa asiat noin leväperäisesti. Nämä asiat ovat valtavan tärkeitä.
  Meille tulee Puustelli, josta saimme myös loistavaa palvelua. Loistavaa palvelua saimme myös Domukselta, joka olisi materiaaleiltaan ollut meidän suosikki, mutta kun taannuttiin talopakettiin niin sen vaihtaminen olisi ollut työlästä. Keittiömaailmaa ei voi osaltamme moittia, mutta Kvik oli aivan surkea ja HTH (?) myös heikohko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en vain tajua miten myyjäammatissa on varaa olla ottamatta jokaista asiakasta tosissaan? Tai no, jos ei ole provikkapalkalla, niin kai se on se myyjän luonne joka määrittää tekeekö työssään vain sen mikä on pakko vai haastaako olemaan parempi.

   Puustelli, tai erityisesti myyjä joka meillä oli, saa meiltä myös täydet pisteet. tai no, kyllähän se heidän kiire paistaa läpi, mutta silti ei tullut hylätty olo heidän kanssaan asioidessa. Remolalla tietysti on bisnes pienempää ja siten kiinnostaa asiakkuudet entistä enemmän. Sen huomasi myynti-innossa.

   Poista
 2. Samoja ajatuksia täällä sinun ja edellisen kommentoijan kanssa. On käsittämätöntä, ettei tarjouspyyntöihin vastata. Eikö kauppa kelpaa vai missä mättää? Olen laittanut tarjouspyynnöt useammalle keittiötoimittajalle ja vain muutamasta on tullut yhteydenotto. Sekin aika pitkän ajan kuluttua.

  Lisäksi olen kanssasi samoilla linjoilla siinä, että pieniä keittiötoimittajia olisi kiva tukea. Esimerkiksi rungothan tuevat melkein kaikille suomalaisille keittiöfirmoille Virosta. Toisissa maksaa siis ihan oikeasti pelkkä brändi. Meillä yhtenä vaihtoehtona on teettää keittiö puusepällä. Katsotaan millaiseen ratkaisuun lopulta päädymme. :)

  Ja p.s. teidän keittiö on superkivan näköinen. :)

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, mä en ymmärrä missä se lama on, kun myyjät on niin kiireisiä…

   Puusepällä teettäminen olisi ollut mahtavaa! Harmi, että sitä pelkää joitain toimittajia ja toimitusvaihtoehtoja hinnan puolelta niin paljon, että ei edes kysy tarjousta… Mua ehkä hitusen harmittaa, etten pyytänyt tarjousta Opdecolta… Mutta tällainen mä olen, kaikki kortit pitäisi olla kädessä ennen kun päätöksen voi tehdä :D

   Valitettavasti omassa rakentamisessa se budjetti on myös tiukilla. Pakko säästää siellä missä voi. Ja keittiöiden hintaerot on suuria, niin siellä voi säästää. Ja meidän kohdalla siis ei jouduttu tekemään edes mitään myönnytyksiä.

   Jännää nähdä millainen keittiö teille tulee :) Vaikka eikö arkkitehti ollut teille jo aika tarkkaan sen piirtänyt? Eli malli on ainakin tiedossa?

   Ja kiitos kehuista. Mä olen myös tyytyväinen. Ulkonäöllisesti olisin mielummin laittanut ne integroidut kylmälaitteet… Ja jos meidän tila olisi antanut periksi niin ehkä oltaisi päädytty I-keittiöön. Mutta uskon, että meidän keittiö tulee olemaan käytännöllinen :)

   Poista
 3. Kiitos hyvästä postauksesta, sait minut kiinnostumaan mahdollisuudesta johonkin pienempään toimittajaan!

  Aika jännä, että teitä oli himmailtu! Meille on ollut alusta asti selvää että keittiö edellä mennään ja sen mukaan seiniä ja ikkunoita vielä siirrellään ja kiitosta ollaan saatu, kun ollaan niin ajoissa liikkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa jos kirjoituksesta oli hyötyä :) Sitä jotenkin kuvittelee, että pienet toimittajat eivät ole niin kilpailukykyisiä, mutta päinvastoin. Jos sinulla ei ole isoja kiinteitä kuluja, ei tarvitse vetää hintoja niin korkealle.

   Mä tosiaan kysyin muutamalta isolta keittiötoimittajalta messuilla, että voidaanko aloittaa keittiön suunnittelu ennen kuin on talo piirretty niin sanoivat että tarvitsee olla mittoja… Ihan hanurista. Toivottavasti muut ottavat opikseen ja menevät suunnittelemaan ihan heti aluksi :) Mutta siis onhan meilläkin pystytty senteillä pelaamaan ja ikkunoitakin olisi voinut muuttaa. Mutta pohjapiirustus ei antanut meille tilaa kaikille niille jutuille joita toivoin. Se harmittaa. Mutta saattaa toki olla, että raha ja tilajärjestelysyistä oltaisi niistä sitten suunnitteluprosessin myötä jouduttu luopumaan.

   Poista
 4. Samaa kuin Hanna yllä - minusta MINKÄÄN osa-alueen suunnittelussa ei oikein voi olla liian ajoissa, ja vähiten keittiön ja kylppäreiden kohdalla. Sähkö, vesi, ilmanvaihto, viemärit, ikkunat, seinät - minusta ne kaikki seuraavat keittiötä, eikä toisinpäin. Jo pelkästään kauan haaveiltu kylmäkalustevalinta jääpalakoneella, tai kosketusvapaa hana voi olla myöhäistä jos LVIS-suunnitelmat on jo lyöty lukkoon. Meillä keittiökuvat olivat valmiina aikalailla suunnittelun puolivälissä, jotta kaikki edellämainitut suunnitelmat saatiin sujuvasti synkkaamaan.

  Kaunis keittiö tulossa, ja aina propsit paikallisen tukemisesta. Meilläkin on suosittu paikallisia, siinä missä mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Keittiön pisteet piti olla kyllä aika aikaisessa vaiheessa selvillä. Mutta vieläkin aikaisemmin olisi pitänyt aloittaa.

   Viimeksi eilen jouduin huomaamaan, että aikaisin pitää suunnitelmat tehdä. Tapasin nimittäin meidän sähkärin ja hänellä oli aika spesifejä kysymyksiä esim meidän valaisimista. Kiireen vilkkaa siis nyt valaistussuunnitelmaa viimeistelemään...

   Poista
 5. Vieläkö olette tyytyväisiä Remolan toimitukseen ja laatuun?

  VastaaPoista

On mukava kuulla sinusta