sunnuntai 11. lokakuuta 2015

raksaviikko 8

Kaksi kuukautta. Uskomatonta. Kuulostaa lyhyeltä ajalta näin kun sen kirjoittaa, mutta tuntuu silti pitkältä. Mutta syksyssähän sitä vasta mennään ja rakentaminen edistyy mukavasti. Kaikkimullehetinyt -ihminen joutuu välillä rauhoittelemaan itseään ja muistuttamaan mahtavasta edistyksestä. Hei, kahdekasan viikkoa sitten meillä ei ollut tontilla kuin tasoitettu sorapeti!

Tällä viikolla edistys keskittyi katoksiin ja kattoon.

Talon pääty sai rakennustelineet katto- ja räystästöitä varten. Tässä kuvassa sivuterassin tukipalkit ovat jo paikoillaan.

Takaterassin katoksen aluskate paikoillaan

Katoksen yläpuoli vaneritettu ja muutama maskiharkkokin on löytänyt paikoilleen.

Saunasiiven katon aluskate täysin valmis. Kuvassa näkyy teknisen tilan oviaukko.

Sisäkuva kohti arkieteistä, keittiötä ja ruokailutilan ikkunaa.
Päätyterassin katos ja räystäät rakentuvat. Kuva torstailta.

Näkymä tieltä.
Sunnuntain saldoa. Etuterassin katos ja pilarit kertaalleen maalattuna.
Matalat osat oli vielä helppo maalata telineiltä, korkeat aiheuttavat haasteita...

Ihana ilta-aurinko paistaa tähän vuodenaikaan matalalta.

Ponttilautojen maalaus-urakka jatkuu ja jatkuu ja jatkuu… Onneksi ensi viikolla on vielä luvattu kelvollista keliä. Sen jälkeen saattaa olla maalaamiset tältä vuodelta maalattu.
Tämäniltainen ihana ilta-aurinko.
Tulevalla viikolla edistystä tapahtuu ainoastaan talon alla, kun putkimies viimeistelee alapuolisten putkien vetoja, sekä maalaamisessa allekirjoittaneen toimesta.

Tällä viikolla ostin myös ihan ensimmäisen tavaran uuteen kotiin. Tämä pitkään haaveiltu ihanuus löysi meille Stockan Hulluilta Päiviltä.
Kuva Finnish Designs Shop


Että voi ihminen olla onnellinen materiasta :D Tälle on täydellinen paikka katsottu eteisestämme ja se tulee palvelemaan vierasnaulakkona. Olisin halunnut ostaa myös seinämallin saunasiipeen, mutta herra Budjetti pisti hanttiin… Mutta en valita, tästäkin olen suunnattoman onnellinen.

Hulluilta Päiviltä meinasi jäädä käteen myös Jieldén ihana valaisin. Mutta kun ultimate haave on sen isompi versio, niin jätin sen hankkimatta. Ehkä joskus tulevaisuudessa saan toteutettua tuonkin haaveen.

Tähän viikkoon on jälleen mahtunut kiitettävä määrä pitkiä raksapäiviä ja kiireen sekä riittämättömyyden tunteita. Silti tänään muistin hetken olla hurjan kiitollinen. Kiitollinen tästä upeasta projektista. Siitä, että saamme oikeasti yhdessä rakentaa unelmiemme kotia näin upeaan paikkaan. On se vaan mahtavaa :) Ihanaa viikkoa kaikille lukijoille :)

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Rakentamisen alkua odottaa kuumeisesti ja aika tuntuu matelevan. Kun työt viimein käynnistyy, päivät ja viikot hurahtavat hetkessä! Ihana tuo naulakko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kiva kun löysit tänne meidän blogiin :) Joku pelotteli, että sisätyövaihe on kamala, sillä edistyminen ei ole niin konkreettista kuin alussa kun seinät nousee. Mutta siinäkin kai on niitä hiljaisia kausia :)

   Naulakko on mahtava, ihailen sitä päivittäin ja olen siihen hurjan tyytyväinen!

   Poista
 2. Aivan upealta näyttää! Teille tulee niin ihana koti. Täällä ihastelen ja huokailen.
  On niin kiva kun talo kohoaa ja siitä alkaa näkemään millainen se on.

  Hieno tuo naulakko... vinkki vinkki... ala vaan pikkuhiljaa ostamaan sisustusjuttuja uuteen kotiin. Olisi kannattanut mullakin, nyt on niin paljon hankittavaa että pitää tarkkaan miettiä mitä missäkin kuussa ,,,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karolina :) Hullulta tuntuu kun suunnitelmat konkretisoituvat.

   Mä kyllä mielelläni ostelisin jo kaikenlaista, mutta toi mies jarruttelee. Ilmoitti jo, että nyt pitää rahat säästää talon valmistumiseen ;) Ja näin se kai on, heti kun on varmaa, että budjetti ei pauku ihan älyttömästi niin voi alkaa hankkia huonekaluja :)

   Poista

On mukava kuulla sinusta