torstai 4. joulukuuta 2014

kylpyhuonefiilistelyä ja aivopesua

Ei uutta raportoitavaa talorintamalla, joten mitä sitä muuta tekisi kun etsisi inspiraatiota?

Taloprojektin ja tämän myötä on tullut hirveä tarve lokeroida itsensä jonkin tyylisuunnan kannattajaksi. Tyyliin "olen sisustustyyliltäni moderni" tai "pidän maalaisromanttisuudesta" tai "rakastan 70-lukua". Mutta olen joutunut toteamaan, että ainakaan minulle ei löydy sitä tarkkaa lokeroa minne itseni sijoittaisin. Ja mitä siitä? Tärkeintähän on tehdä kodista juuri sellainen, joka itselle tuntuu hyvältä. Ja suurella todennäköisyydellä noin seitsemän vuoden päästä huomaa, että usean valinnan tekisi toisin. Mutta mitä siitä. Ehkä olisi tärkeintä löytää niihin isoihin pintoihin sellaiset materiaalit joita on a) helppo muuttaa tai b) päivittää tekstiilein tai koriste-esinein.

Kun muutimme nykyiseen kotiimme kahdeksan vuotta sitten, pidin hurjasti wengen väristä. Edellisessä kodissamme oli ollut paljon vaaleaa puuta, mm. kanadanvaahteraparketti, ja tähän kotiini en halunnut mitään samanlaista. Meille siis tuli wengen värinen laminaatti, wengen värinen ruokailupöytä sekä saman väriset vaatehuoneen liukuovet, sängynpääty, astiakaapisto ja sohvan taakse integroitu valaisintaso. Aikalailla wengeä siis… Varmaan arvaatte, että wengeä ei tulla näkemään uudessa kodissa kuin pakon edessä :D

Huomaan olevani myös aika hidas lämpenemään uusille villityksille sekä muodin, että sisustuksen saralla. Innostun siis usein uusista asioista vasta kun ne ovat innovaattoreille "old news". Sisustus- ja raksablogien lukeminen on avannut minulle ihan uusia maailmoja. Kun näet vaikka betonilattian useammassa (taidolla kirjoitetussa ja kuvatussa) blogissa, alkaa se yhtäkkiä tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta. Kun näet ne samat Eamesin DSW-tuolit uudestaan ja uudestaan, voit jo kuvitella ne oman ruokapöytäsi ympärille. Olen siis hyvin aivopestävissä (ja ymmärrän erittäin hyvin, miksi mainostajat ovat tajunneet blogien arvon markkinointikanavana).

Mutta ehkä jos minut pitäisi kaiken tämän jälkeen lokeroida jonnekin, niin kai se olisi modernin romanttinen, tai moderni maalaisromanttisella twistillä. Keräsin tähän Pinterestiin keräämiäni inspiraatio kylpyhuonekuvia. Näissä ei kyllä taida olla yhtään sitä romanttisuutta :D Mutta näissä on sitä jotain :)
Kaikki kuvat Pinterestistä, alkuperää en tiedä.

Tulipa muuten mieleeni, että pitänee sijoittaa muutama euro Photoshoppiin. Olisihan se kätevämpää tehdä näistä kollaaseja.

MIten on, muuttuuko sinun tyylisi muiden vaikutuksesta? Tai muuten vaan muutaman vuoden välein? Miten siis valitsisit materiaalit uuteen kotiin? Ajatuksella että "laitetaan valkoista laattaa kun se on ajaton" vai "satsataan tämän trendin mukaiseen keittiöön, voihan sen 10 vuoden päästä vaihtaa"?

8 kommenttia:

 1. Meillekin on suunnitteilla betonilattiaa ja -seinää eli kyllä ne trendit taitaa vähän vaikuttaa! :) Meillä näyttäis olevan aika samanlainen sisustusmaku, ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole totta! Arvaa kuinka hauskaa olisi, jos meille vielä suunnittelisi sama arkkitehti :D Onneksi teille sentään tulee rinnetalo ;) Mut, hei, meillä varmaan sitten synkkaa oikeassakin elämässä. Te voitte sitten lämmitellä meille raksasaunaa valmiissa kodissanne kun me vielä tuskaillaan rakentamisen kanssa ;)

   Poista
 2. Meille piti tulla ensin betonia vaikka mihin. Nyt ei tulekkaan sitten mihinkään :-D On ehkä ihan hyvä, että näissä valinnoissa menee aina vähän aikaa, koska jos laittaisin kaikkeen sen ensimmäisen päähänpinttymäni, olisin aika pian tekemässä koko taloon remonttia :-D No, oikeasti se betonilattiattomuus jäi vähän harmittamaan, mutta se ei nyt tuossa meidän rakennustavassa valitettavasti onnistunut. Ehkä sinne kolmanteen taloon sitten, tosin sitten sadan vuoden päästä voi olla jo ihan toiset trendit taas... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadan vuoden päästä... Mikäs se teidän aikaisempi sylki oli? Muutama vuosi ;)

   Mutta joo, on varmasti hyvä, että ottaa aikaa suunnitteluun. Ehtii muuttaa mieltään useampaan kertaan :) Mä luulen, että se betoni lattiamateriaalina olisi ehkä hieman liikaa, mutta ehkä tasona? Tai vessan seinänä? Kalkkimaalilla saa ilmeisesti kivan betonisen fiiliksen ja senhän saisi sitten aika helposti muutettua jos alkaa tympimään :)

   Poista
 3. Tämä ei liity mitenkään kylppäreihin tai materiaalivalintoihin, mutta älä turhaan photoshoppiin sijoita; täältä löytyy kätevä ilmaisohjelma kollaaseihin ja muuhun muokkaukseen: http://www.picmonkey.com

  Säästö se on pienikin säästö rakentajan budjetissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Pitääpäs tutkailla tuota asap :) Photari olisi yhdellä vanhalla työkoneella, mutta se toimii niin hitaalla että tuo "kuva-apina" on varmasti tuhannesti parempi.

   Ps. Kuulinpa tällä viikolla, että meillä on yhteisiä tuttuja :) Pieni maailma :)

   Poista
 4. Mä oon myös alkanut tykätä betonista, joka on sopivan karhea, mutta tyylikäs :) Etenkin nuo kylppyärikuvat näyttää hienolta!

  Luen tosi vähän sisustusblogeja, enkä ole hirmusisustaja itse, mutta tiedän aika tarkalleen mistä tykkään. Jännää huomata, miten maku muuttuu ja kehittyy ja totta kai blogit ja sisustustrendit vaikuttavat siihen :) Muistan itsekin haaveilleeni wengestä muutamia vuosia sitten, mutta nyt en missään nimessä haluaisi mitään tummaa omaan kotiini. Ja nyt itse asiassa kyllästyttää monessa blogissa "hotellimainen" sisustus, joka on liian kiiltokuvamainen ja vähän hengetön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on aina ollut sisustushaasteena niiden kivojen ja fiksujen koriste-esineiden löytäminen. Kateellisena seuraan monien taitoa tehdä esineistä kauniita asetelmia ja muutenkin saada kodeistansa niin harmonisen näköisiä. Liika hotellimaisuus ärsyttää myös, mutta oma viehätys niissä hotellihuoneissakin on ;) Ja tottakai blogien kuvia on edeltänyt aikamoinen siivous ja stailaaminen, ei kai kukaan voi asua niin siisteissä kodeissa :D

   Kiva kun löysit tänne Sonja :)

   Poista

On mukava kuulla sinusta