perjantai 29. tammikuuta 2016

voihan varas ja muita kuulumisia (raksaviikot 23-25)

Hassua, miten alussa jaksaa iloita pienistäkin edistysaskelista, ja tässä vaiheessa turnausväsymys alkaa olla jo niin valtava, että nälkä on suuri ja kaikki edistysaskeleet tuntuvat liian pieniltä.

Kuluneet viikot ovat kuluneet yhden jos toisenkin haasteen kanssa painiessa. Tuntuu, että aina raksallemennessä on uusi haaste, joka pitää taklata. Milloin takan hormin osat ovat vääriä ja milloin LVI-suunnitelmasta puuttuikin asioita. Mutta pieniä juttuja nää kai on, kun vertaa viime lauantain raksayllätykseen kun siellä olikin käynyt yön aikana kutsumattomia vieraita. Vaikeaa oli töitä edistää kun työkalut ja työvaatteet (!) olivat lähteneet kävelemään ja poliisia piti odottaa puoli päivää. Varastettujen tavaroiden lista on pitkä ja kallis. Mutta siinä vaiheessa raivoon sekoittui hitunen huvitustakin, kun rosmoille oli kelvannut mukaan jopa puolikas kahvipaketti ja suodatinpussit! Onneksi vakuutukset ovat kunnossa ja toivotaan, että vakuutuskäsittelyssä ei tule yllätyksiä. Harmittaa silti, sillä arvokasta työaikaa meni hukkaan, kuluja syntyy ja millään ei olisi energiaa ja aikaa kirjoitella vakuutushakemuksia.

Mutta on meillä siis muutakin tapahtunut. Väliseinät ovat siis nousseet loppuun. Enää puuttuu se yksi ainut puurunkoinen. Varasto on tasoitettu ja maalattu - lattiamaalia ja sisäkattoa vaille valmis. IV-kone on asennettu ja IV-putkien asennus aloitettu. Kattojen alaslaskuja tehty. Putkia vedetty pitkin taloa, mm vesitakalle ja LTO-piipulle. Sähköpiuhaa ja sähkökaappeja asennettu aivan parhaan sähkömiehen Talotekniikka Huotari tmi:n Sami Huotarin toimesta. Autokatoskin alkaa saada viimeisiä lautoja suojakseen ja edessä olisi taas maalaus-urakkaa…

Tässä niitä ilmastointikanavia menee
Päätöksiä, niitä lopullisia, pitäisi tehdä jatkuvalla syötällä ja vision kodista tulisi kai olla jo ihan kristallinkirkas. No ei ole ei. No saatiin me laatat päätettyä. 

Tässä vilahtaa arkieteisen ja khh/vaatehuoneen lattia sekä toinen kylpyhuoneen laatoista

Tai no, edelleen yritän kääntää miehen päätä saunasiiven pesuhuoneen laatoituksen suhteen. Aika nopeasti pitäisi päätöksiä tehdä, sillä vesieristeet on jo ostettu ja seinälaatoituksia aletaan tekemään lähiviikkoina. Lattia jää odottamaan kuivumista, mutta kyllähän ne laatat samalla kerralla tulee. Ja olisi kiva saada taas yksi tehtävä yliviivattua kilometrin pituiselta työlistalta… 

Muitakin hankintoja on tehty. Lähes kaikki hanat ja suihkut on ostettu (tosin suuri osa niistä jo aikaa sitten), pääasialliseksi kattomateriaaliksi valikoitui sitten kuitenkin se stretch (josta lisää kirjoittelen kunhan ehdin) ja keittiön allas- sekä hanatilauksen tein muutama ilta sitten Saksasta ProKIRAlta. Silti hankittavaa on tuhottomasti. Illat kuluvat koneen ääressä yli puolenyön kun vertailen hintoja, kirjoittelen tarjouspyyntöjä, etsin inspiraatiokuvia ja yritän löytää sen selkeän vision. Kiireellisimpinä mielessä on se yksi puuttuva suihku, kosketusvapaa hana ja kylpyhuonekalusteet. Lopullinen saunavisiokin pitäisi nyt oikeasti löytää. Enää ei tuotakaan päätöstä voi siirtää kauemmas. Lattiahankinnan ajattelimme viimeistellä huomenna Rakenna & Remontoi -messuilla Vantaalla. Päätös siitä on siis syntynyt :)

Väsy on kova ja muutama hermoromahduskin koettu. Mutta loppusuoralla ollaan! Olen kehdannut jo ihan ammattilaisillekin kertoa haaveaikatauluni ja ei minua olla tyrmätty. Päiväkotipaikkoja lapsille siis haettu Sipoon puolelta toukokuusta. Katsotaan miten meidän käy ;)

ps. jos haluat seurata edistystämme hieman aktiivisemmassa tahdissa niin tervetuloa seuraamaan Koti rakennetaan tunteella -blogin Instagram-tiliä ja Facebook-tiliä :)

16 kommenttia:

 1. Tsemppiä loppukiriin!
  Turnausväsymys kuulostaa tutulta, mutta haasteet on tehty voitettaviksi, eikö vain?
  Kesän ensi lämmöistä pääsette sitten jo nauttimasn _kotona_. 👍🌹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haasteet voitetaan tottakai. Silti pitää vähän kiukutella ;) Ja kevään maali on puheissa joka ikinen päivä. Sen mielikuvan avulla jaksaa eteenpäin :)

   Poista
 2. Tsemppiä!
  Onneksi huumorintaju on vielä tallella ja varkaille kaffet maistu ;) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on kaffet tullut tosiaan tarpeeseen kun jämätkin kelpaa :D Huumoria on pakko olla, ei tästä muuten hengissä selviä ;D

   Poista
 3. Voi ei :( Tuo on varmaan kaikkien raksaajien painajainen, että rosmot vievät työkalut, mutta että kaffetkin. Röyhkeää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sen riskin tiesi, kun isolle naapurityömaallekin syksyllä murtauduttiin kahdesti, mutta kai sitä naivisti kuvittelee ettei se omalle kohdalle osu. Nyt varotoimet on hieman paremmat, mutta kaipa se niin on, että jos rosmo sisälle haluaa niin se sinne myös pääsee.

   Poista
 4. Tsemppiä loppusuoralle! Vähän liian tuoreessa muistissa vielä tuo kaikkien päätösten tekeminen, sitä jotenkin menee helposti ihan jumiin kun ei saa otetta kokonaisuudesta. Sitten kun päättää jonkun yhden isomman asian, alkaa ne pienemmät loksahdella paikoilleen. Ja lopussa tulee se "ihan sama, jotain vaan"-vaihe :-D
  Toivottavasti saatte työkalut pian taas kuntoon! Meillä ei käynyt onneksi missään vaiheessa varkaita, eikä talo palanut joka oli mun suurin kauhukuva. Ihan kauhee juttu kun siellä tulevilla asuntomessuilla paloi nyt se yksi talo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde! Kyllä mä luulen, että tämä projekti kummittelee mielessä kauhukuvina pitkän aikaa. Vaikka siltikin edelleen suosittelen rakentamista. En nytkään jättäisi näillä tiedoilla rakentamatta. Pintavaihe on ollut mulle ahdistava koko projektin ajan. Nyt tosin ehkä vähitellen visio syntyy. Silti jotkut viimeiset palat ovat vaikeita. Kauhulla odotan nurkan takana häämöttävää päätöstä khh ja arkieteisen kalusteista… Onhan ne toki jo piirretty, mutta kyllähän ne pitää vielä tarkistaa ennenkuin lopullinen hankinta tehdään. Äh, ehkä sitten maaliskuussa…

   Ja juu, talon palaminen on tosiaan se ultimate kauhukuva. Ajatukset ja sympatiat on sen Seinäjokelaisen perheen luona jotka joutuu nyt aloittamaan kaiken ihan alusta ja hirveällä kiireellä.

   Poista
 5. Ei oo totta!
  Tuo on raksaajan pahimpia pelkoja kun työmaalla voi olla kalliita kamppeita ja ne ne on helppo saada hyvällä rahalla eteenpäin myyntiin.
  Toivottavasti vakuutus oikeasti hoitaa hommat ja toivotaan ettei tuosta tule mitään varastelu-epidemiaa. Meidän eka kodin rakentamisen aikoihin kävi naapurissa myös varkaat ja sen seurauksena me muut osattiin varautua.

  Raksailoa ja tsemppiä tähänkin vaiheeseen. Kun sitten alkaa seinät saamaan väriä ja pinnat valmiistuun niin on taas ihan mieletön tsemppi ja motivaatio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toivotaan etteivät tule toistamiseen. Kuulin kauhutarinoita jossa jossain oltiin käyty neljä(!!) kertaa rakennusaikana… No kyllä me ollaan muutamia varoitoimenpiteitä tehty.

   Ja kiitos tsempeistä. Valmiita pintoja ja vaaleutta odotellaan kovasti!

   Poista
 6. Tsemppiä vielä tätäkin kautta! Usko pois, muutaman kuukauden päästä on jo ihan uudet tuskat :D

  VastaaPoista
 7. Ei oo totta! Aaarggh , ihan käsittämätöntä ja niin ylimääräistä ja turhauttavaa... Eikä ne jää koskaan kiinni! :(
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei jää kiinni ei… Kai sitä voro ajattelee, että ei haittaa kun ihmisillä on vakuutukset. No, ei se raha kaikkea meinaa vaan kyllä siinä tulee pienelle rakentajalle aikalailla lisää vaivaa ja aikatauluhidastusta kun työkalut pöllitään… Kiitos tsempeistä :)

   Poista
 8. Voi eikä!! Ihan kamalaa!! Ja että joku viitsii viedä kamojen lisäksi myös vaatteet ja kahvit!! Todella tylsää. Kovasti tsemppiä teille loppuun! Hienosti jaksatte puristaa. : )

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatteiden luulen kelvanneen mukaan työkalujen peittämistarkoitukseen… Ehkä halusivat peitellä niitä autossa jos vaikka poliisi olisi jostain syystä pysäyttänyt. Tai sitten on oikeasti menneet tarpeeseen! Mutta enpä tiedä ketään, joka viitsisi vielä suodatinpussit ja puolikkaan kahvipaketin… Mahtoi oikeasti kolottaa kahvihammasta ja olla pikkukolikkopussi tyhjänä… Kiitos tsempeistä, teille tsemppiä myös!

   Poista

On mukava kuulla sinusta