sunnuntai 10. tammikuuta 2016

raksaviikot 18-22

Jopas on tullut taukoa raksaviikkokuulumisten kirjaamisessa. Kyllähän tässä on tapahtunut, mutta välillä niin hitaasti mitään konkreettista, että ei ole huvittanut kirjoittaa aiheesta. Lisäksi kuvia on otettu sotkun ja vähäisen valon takia niin vähän, että kuvasaldo olisi jäänyt päivityksistä vähäiseksi. Facebookin ja Instagramin puolella olen välillä vilautellut kuvia, mutta tänne en ole saanut aikaiseksi. Mutta tässä pieni kiinniotto, yritetään nyt hieman ryhdistäytyä.

Tästä lähdettii, ensimmäisenä nousivat TV-huoneen seinät sekä sen takana olevan kodinhoito/vaatehuoneen seinät
Isoin ja näkyvin asia on varmasti väliseinien nousu. Niistä oli valmiina reilu 3/4 tämän viikonlopun jälkeen. Loput nousevat ensi viikolla. Tosin ainoa puurakenteinen seinämme, arkieteisen ja eteisen välinen seinä, pitää jättää tekemättä toistaiseksi, sillä siihen tulee seinän sisään liukuva liukuovi joka toimitetaan vasta maaliskuussa.

Vaatehuoneen seinä (takaseinällä on oviaukko, joka rakentamisen loppuvaiheessa muurataan umpeen)
Näkymä vaatehuoneesta kohti käytävää ja makuuhuoneita
Tässä makuuhuoneiden seinät jo nousevat
Käytävä muodostuu
Tila pienenee hurjasti, mutta se oli tietysti tiedossa

Tässä makuuhuoneiden väliseinät ovat jo nousseet täyteen korkeuteensa. Tässä etualalle jää pikkuvessa jonka seinät puuttuvat vielä ja takana näkyy tyttären huone

Pojan makuuhuone on ensimmäinen joka on täysin muurattu

Meidän makuuhuoneen päätyseinä. Sähkökuviin oli eksynyt väärä korko television pistorasioille, ne kun oli tarkoitettu seinälle (reikien kohdalle). Nyt siis tiedossa turhaa työtä ja turhia pistorasioita seinälle...

Muuten ollaan männäviikkoina keskitytty mm seinien levytykseen. Nyt on kaikki seinät aika pitkälti levytetty varastoa myöten. Varasto on siis nyt tasoitusta, maalausta katon paneeleita ja lattian maaleja vaille valmis. Lisäksi ollaan tiivistetty ikkunoita ensin uretaanilla, sitten villalla ja lopuksi laittamalla höyrynsulkuteipit niiden päälle. Toivottavasti nyt ei enää vedä ;)

Rouva itte tasoittaa ylipursunneita uretaaneja. Aika paljon aikaa saa kulutettua ikkunoiden kanssa puljaamiseen.
Mies tekee tukikoolauksia saunan lauteille. 

Muita "saavutuksia" oli mm tämä

Kanssaraksaajat ymmärtävät tämän arvon ;)

Tämä ei tosin ole se lopullinen pönttö ;) Hankintoja ollaan muuten tehty. Ostin joulupyhinä alennusmyynneistä sekä molemmat seinäkiinnitteiset wc-pöntöt että hanat kylpyhuoneeseen. Esitellään ne tarkemmin kun päästään huone-esittelyihin (milloinkohan löytäisin aikaa niiden kirjoittamiseen…).

Sain maalattua teknisen tilan seinät loppuun ja nyt saatiin nostettua LVI-konekin seinälle. On se komea! Niinkuin on tietysti 1000 litrainen vesivaraajakin :)Mitäs muuta? No siivottu on. Ja siivottu. Harkkoseiniä tehdessä sitä sotkua nimittäin syntyy. Ennen lumia sain onneksi siivottua pihalta loputkin EPS-harkkoroskat. Tuli huomattua eri jätteenkeräsypisteiden hintaerot: Sortti Kivikossa veloitti pakullisesta styroksia 60e kun puolikkaan sai vietyä Mömössenin pienjäteasemalle kympillä… Kolme kertaa halvempaa siis! Saatiin myös ystävien avustuksella tehtyä iso määrä puutöitä kun lajiteltiin jämäpuukasa pihalta sisällä poltettaviin priimalautoihin, maalattuihin lautoihin ja naulallisiin lautoihin ja pistettiin kaikki polttomittaan sirkkelillä. Nyt on melkein kaikki jämäpuut kuormalavoilla irtokaulusten suojassa.

Lumi löysi siis tiensä tänne eteläänkin. Ihan kivaa kun piha näyttää siedettävämmältä, mutta kyllä tuo kylmä on tuonut haasteitakin. Ikkunat ovat keränneet hurjasti kosteutta ja mm rautaiset tukipalkit ovat hikoilleet niin paljon, että vettä on lattialla jatkuvasti. Kosteudenpoistaja on huutanut ja lämppärit myös. Odotan ja toivon, että saataisi lattialämmitys päälle ensi viikolla. Olisi hyvä myös saada vesitakka ja hormit asennettua että saataisi ilma kiertämään. Takan kanssa olikin pieni ongelma, josta lisää pian kun saan viimeisteltyä takkakirjoitukseni. Mutta tähän nyt viimeiseksi muutama pakkaspäivän kuva talostamme. On se kaunis vaikka itse sanonkin ;)
Tähän kuvaan pääsi lisäksi uudet katulamput joita odotettiin hurjasti. Nyt illallakin näkee jotain :)Tulevina viikkoina pitäisi saada taas vaikka ja mitä aikaan. Ensi viikolla raksalla ahkeroi taas mm putkari ja sähkäri. Lisäksi huomenna tavataan talolla yksi stretch-sisäkattotoimittaja. Vielä pohditaan josko meille sellainen tulisi ja asia pitää päättää pikimmiten. Huomenna pitäisi viimeistellä myös väliovitilaus, sillä kahdeksan viikon toimitusaika on aikamoinen. Perjantaina jo tilausta aloittelin, mutta muutama kysymysmerkki jätti viimeistelyn maanantaille. Kyllä tästä talo tulee ;) Hyvää raksaviikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. No on se komea! Ja niin hienosti edistynyt. Onnea! :)

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
 2. Onko teillä jokin syy minkä takia teette väliseinät suurimmaksi osaksi harkosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Terminen massa :) Nuo kiviseinät varaavat saman verran lämpöä kuin 3 (jos oikein muistan) varaavaa takkaa. Meidän lämmitysmuodolla (vesitakka) tämä on erityisen tärkeää ja seinät vaikuttavat poltettavan puun tarpeeseen.

   Poista

On mukava kuulla sinusta