lauantai 5. syyskuuta 2015

raksaviikko 3

Kolmantena raksaviikkona olemme saaneet aikaiseksi seuraavaa.

Tiistaina tehtiin ontelovalu ja valettiin jonkin verran myös autokatoksen sokkelia. Betonia oli vaan tilattu epähuomiossa vaan aivan liian vähän ja siksipä seuraava valu olikin heti seuraavana päivänä, jolloin saatiin sokkeli valettua loppuun ja aloitettiin myös talon seinien valamista. Betoni saatiin edukkaimmin Betonivalu Laatikaiselta joka toimittaakin loput valumme.Talon seinät nousivatkin tällä viikolla nopeasti ja nyt meillä on jo talon matala seinä melko valmiina. Ikkunoiden ja ovien paikat ovat jo näkyvillä :) Vielä pitää aukkojen yläosiin tehdä tuennat ja aukot madaltuvat noin 20cm. Tekeminen hidastuu nyt kun seinää joudutaan nostamaan telineiltä. Ison duunin aiheuttaa myös ikkunoiden ylitysraudoitusten väsääminen. Asiaa ei helpota yhtään se, että osa raudoituksesta pääsi loppumaan kesken. Laskentavirhe HEVI:n puolelta? 10mm harjateräksiä saimmekin päivän varoituksella lisää, mutta nyt ovat ne ikkunan ylityspalkkeihin käytettävät "hakasetkin" loppuneet. Toivottavasti saadaan niitä nopeasti lisää. Myös harkot alkoivat käymään vähiin. Kun HEVI kivitalojen Lauri kävi työmaalla torstaina tiedusteltiin asiaa häneltä ja kävi ilmi, että kaikki harkkomme eivät olleet FinnEPS:n tehtaalla mahtuneet ensimmäiseen kuormaan. No hyvä, että huomasimme asiasta kysyä, muuten olisi työnteko keskeytynyt. Nyt loput harkot saapuvat raksalle tulevana maanantaina.

Tilanne tiistaina
Tällä viikolla jatkettiin ja saatiin ulkotäytöt valmiiksi. Niin ja varaston sisätäyttö myös. Lisäksi kuskattiin vielä kolme kuomallista louhetta pois. Lisäksi itkumuurimme on vihdoin täysin valmis. Huono uutinen oli, että rakennusvalvonta näkee sen vieläkin sen verran korkeaksi, että aita joudutaan päälle varmaan rakentamaan. Mutta siis kaivinkonehommat on nyt ainakin toistaiseksi ohi tontillamme. Hieman täyttöjä puuttuu talon etukuistin kohdilta sekä autokatoksen sivuilta, mutta ne voi kuulemma hoitaa pienemmällä koneella sitten tuonnempana. Lisäksi varasto pitää vielä täryyttää mutta se voi vielä hetken odottaa. Kohta voisi laskea pysyimmekö budjetissa maatöiden osalta. Alustavat laskelmat näyttävät siltä, että ehkä hieman (joitain tuhansia) mentiin yli budjetoidun. Mutta odotetaan nyt vielä yhdet soralaskut, viimeisten louheiden poisvientilasku sekä kaivinkoneen lasku.

Tilanne torstaina aamupäivällä
Tontille saapui myös tarvikkeet kattoon ja katoksiin. Aikamoinen puukasa.

Perjantaina ulkoistettiin lapset ja hoidettiin asioita. Istuttiin sähkösuunnittelijallamme Hendell Oy:n Ari Miettisellä kolme tuntia ja käytiin alustavia sähköpistekuvia läpi. Lisäksi aloitettiin valaistussuunnittelu, jonka nyt jälkikäteen päätimme häneltä tilata. Alkuperäinen ajatus oli hyödyntää Hide-a-Liteltä ilmaiseksi saamaamme valaistussuunnitelmaa, mutta sen nähtyämme totesimme, että kyllä sen tekeminen taitaa kaivata enemmän vuorovaikutusta. Sähkösuunnittelukäynnin perään suuntasimme tapaamaan potentiaalista keittiötoimittajaa Remola Oy:n Markoa Järvenpäähän ja tsekkaamaan vielä hänen keittiöitään livenä. Odotetaan päivitettyä tarjousta ja tehdään keittiöpäätös ensi viikolla.

Sentään joku päätös tehtiin, kun valittiin putkimies. Sähkömiehen valinta vielä vaiheessa, kunhan saadaan Arilta valmiit sähkösuunnitelmat niin pitää tehdä valinta aika haipakkaa. Jotenkin haastavaa meille näiden lopullisten valintojen teko…

Tämä tilanne oli raksaviikon 3 lopussa. Kuvassa vasemmalla saunasiipemme. Oven ja ikkunan paikat puku/vierashuoneessa näkyvät jo. OIkealla oleva iso aukko on se, mihin tulee lasiseinä jossa on myös liukuovi. Näiden väliin jää ikkuna joka on TV/elokuvahuoneessamme.
Pitkä ikkunaseinä ja oikealla kulman takana iso ikkuna joka on siis ruokailutilassamme. Ison ikkunan vieressä seinänpätkä, johon tulee keittiön kaapit (pieni kapea ikkuna on keittiöön). Oikeassa kulmassa oleva ovi johtaa arkieteiseen.
Toinen kuvakulma isoon ruokailuhuoneen ikkunaan, keittiön pikkuikkunaan sekä arkieteisen sisäänkäyntiin.


Julkisivu. Aukot pienenevät vielä n. 20cm ylhäältä. Vasemmalla arkieteisen ikkuna, pääsisäänkäynti, sitten tulee tytön makuuhuoneen ikkuna, pojan makuuhuoneen ikkuna ja viimeisenä meidän makuuhuoneen ikkuna.

Valmis itkumuuri ja talomme sen yläpuolella.
Hurjasti olen miettinyt aikataulutusta tällä viikolla. Kattotuolit saapuvat puolentoista viikon päästä, eli silloin viimeistään talon seinien pitää olla valmiina, jotta saadaan nostettua kattotuolit melkein heti paikoilleen. Siitä kuulemma timpureilla menisi noin viikko kattoruoteiden ja aluskatteen paikoilleen saamiseen. Sitten pitäisi aloittaa lattian teko. Eli putkarin pitäisi saada putkiläpivedot valmiiksi, sitten levitellään styrokseja ja kiinnitellään raudoitusverkkoa. Sitten lattialämmitysputkien asennus, sähköjen veto, keskuspölynimurin putkistojen asennus (jota ei muuten ole vielä edes valittu…), kuramaton paikan muotittaminen arkieteiseen ja unidrain-viemäreiden asennus (eipä ole näitäkään vielä hankittu) ennen lattiavalua. Vaikea arvioida kauanko tuohon lattiaprojektiin saa upotettua aikaa… Lattioiden valun jälkeen laitetaan ikkunat paikoilleen kiireen vilkkaa. Rappaus olisi nimittäin tarkoitus tehdä vielä ennen pakkasia. Näillä näkymin aikataulutoive olisi jo lokakuun loppupuolella. Saa nähdä, miten meidän käy ;)

Tänään vuorossa on vielä naapurin tuparit. Juu-u, ensimmäiset ovat jo muuttaneet asumaan alueelle. Vähän erilainen rakennustapa tuo suurelementeistä rakentaminen :) Niin ja huomenna mies menee vielä raksalle hommiin, tavoite olisi saada autokatos valmiiksi seuraavaa valua varten.

4 kommenttia:

 1. Ihan alkoi hengästyttää kun luki teidän tahtia ja meininkiä, TSEMPPIÄ!!!

  VastaaPoista
 2. Ihan älyttömästi teillä on tapahtunut kolmen viikon aikana! Meillä oli kolmannella viikolla muutama hassu runkotolppa pystyssä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä! Tää on tämän rakennusmateriaalin positiivisia puolia. Toki eipä tuo ihan valmis vielä vähään aikaan ole, eli olisihan se vielä nopeampaa tehdä elementeistä ;)

   Poista

On mukava kuulla sinusta