sunnuntai 13. syyskuuta 2015

raksaviikko 4

Vaikka työmaalla tapahtuukin kokoajan, niin edistys ei ole niin selkeää. Tällä viikolla aikaa ovat vieneet eniten ikkunanylityspalkkien teko, tukipalkkien asennus sekä aukkojen tukeminen tulevaa valua varten.

Maanantain tilanne

Autokatos/varasto odottaa valua. Sen tilanne on pysynyt samana koko viikon.

Maanantain tilanne

Raksakimpasta ostamani merikontti saapui tontille. Helpottaa kun kaikkia tavaroita ei pidä säilyttää raksapakussa.
Tässä tilanne muistaakseni tiistaina.
Tässä palkit ihan valmiina ja valua varten tehdyt lautatuennat ovat valmiina. Isoon ikkuna-aukkoon on lisätty tukipalkit tulevan liukuoven molemmin puolin.


Tässä tilanne viikonloppuna. Rakennustelineet (jotka saatiin mahtavalta vastaavalta työnjohtajaltamme Petriltä lainaan) alkavat nousta kattovaihetta varten.

Perjantaina alkoi nousta ensimmäinen väliseinäkin, ainoa kantava sellainen. Tämä tulee saunasiiven ja kodinhoitohuoneen/vaatehuoneen väliin. Seinään jätetään aukko ovea varten, joka meillä kuitenkin laitetaan umpeen kipsilevyillä tms. Aukko oli kompromissi, sillä usea henkilö pitää meitä hulluina kun saunasiipeen on käynti vain ulkokautta. No jos toteamme muutaman vuoden päästä ulkoa kulkemisen liian työlääksi, niin nyt on sitten helpompi toteuttaa käynti saunasiipeen kodinhoitohuoneen kautta. Aukko helpottaa myös rakennusaikaista kulkemista.Väliseinä kuvattuna puku/vierashuoneestamme


Kuva otettu noin kylpyhuoneemme kohdilta. Tässä olemme juuri lakaisseet lattiat naapurimme Riikan kanssa.
Perjantaina piti olla seinävalu, mutta betonifirman viivästyksen takia siirsimme sen suosiolla maanantaille. Nyt pitäisi sitten ensi viikolle mahtua kaksi valua, jotta saadaan seinät valmiiksi. Kattotuolit nimittäin saapuvat puolessa välissä viikkoa ja minulla on haaveena, että ne saataisi talon osalta katolle jo loppuviikosta.

Muuten tähän viikkoon on mahtunut treffit valitun putkimiehen, Mauri Hyvärisen kanssa, aikataulupohdintoja ja paljon siivoamista. Ai niin ja perjantaina sovin IV-kone, esilämmitys-viilennyslaite sekä IV-putkistokaupoista. Lauantaina käytiin koko perhe Habitaressa. Eipä siitä lasten kanssa kovin hurjasti käteen jäänyt, mutta muutama hyödyllinen kontakti. Saatiin edistettyä olohuoneen screen-rullakaihdin asiaa, jäätiin pohtimaan betonitasoja saarekkeeseen, minä yritin jälleen kännyttää miestä kohti betonipinnoitetta lattiaan, tutustuttiin strech-välikattoihin ja ihailtiin mustaksi petsattua vesivaneria, jota meillekin on suunniteltu. Ai niin ja törmättiin mielenkiintoiseen kotiautomaatiojärjestelmään Cozifyyn, joka pitää esitellä sähkösuunnittelijalle. Enemmän olisin toivonut aikaa valaistusasioihin tutustumiseen, mutta lasten kanssa siihen ei ollut mahdollisuutta. Niin vähän otin kuvia, että en taida jaksaa tehdä erillistä raporttia käynnistä.

Tänään sunnuntaina pitäisi vielä käydä sähkösuunnittelijalta tulleet sähköpistekuvat läpi, laittaa pari tarjouspyyntöä ja tutustua vesitakkatarjouksiin ts. takka-asiakin pitäisi nyt vihdoin päättää. Niin ja se keittiö. Lupaan itselleni ja asianosaisille, että tämä on se viikko kun asia on selvä.

Lauantaina taas laitettiin notski ja nautittiin elämästä :)

4 kommenttia:

 1. Tää on niin mun lemppariblogi! Kivasti on asiat taas edenneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kiitos ylisanoista kattiwatti :) Kyllähän ne etenee, hätäselle vaan mikään ei riitä :D

   Poista
 2. Hienosti etenee kyllä!! Mäkään en malta odottaa teidän kattotuolien asennusta :D Te vielä tolla vauhdilla saatte meidät kiinni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei nyt sentään ;) No liian aikaisin nuolaisin, kattotuolien asennus vasta viikon päästä maanantaina :) Viikonlopuksi tiedossa älyttömät räystäslautojen maalaustalkoot...

   Poista

On mukava kuulla sinusta