lauantai 18. heinäkuuta 2015

asuntomessuilla

Päästiinpä me miehen kanssa sitten ihan kahdestaankin messuilemaan. Meillä on ollut jo vuosia tapana pitää "treffipäivä" asuntomessuja kierrellen ja nyt messuilulla oli ensimmäistä kertaa muutakin tarkoitusta ja tavoitetta.

Minähän pääsin messut kiertämään jo päivää ennen avajaisia, mutta silloin minulla oli aikaa käytettävissä alle kolme tuntia ja onhan se erilaista yksin kiertää. No nyt paneuduttiin oikein kunnolla ja kierrettiin kuusi tuntia ja jokaikinen omakotitalokohde + EKE:n Loft-asunnot. Ehdittiin me välissä lepuuttaa jalkojamme virvokkeiden ääressäkin ;)

Messuagendaksi ja tarkkailtaviksi asiaksi olimme listanneet
 • väliovet
 • ikkunoiden värit
 • ulko-ovet
 • valaistukset
 • kylpyhuoneiden kalusteet ja laatat
 • lattiamateriaalit (pääosin betonipinnoitteet ja vinyylilankut olisivat kiinnostaneet, sekä miten lattialistoitukset on hoidettu)
 • keittiömateriaalit (erityisesti tasot)
 • screen rullakaihtimet
 • taloautomaatio / valaistuksenohjaus
 • saunat
 • terassit ja pihakiveykset
Eli aika laaja oli listamme. Mitään maatamullistavaa oivallusta ei tullut messuillatälläkään kertaa, mutta ajatuksia nousi ja ehkä jotkut asiat hieman selkeytyivät. Tässä raporttini. Tekstiä tuli hurjasti ja kuviakin muutamia, toivottavasti jaksaa kiinnostaa loppuun saakka...

Väliovet

Pääosin messujen väliovitarjonta oli ihan peruskauraa. Olisin halunnut törmätä esim piilosaranoihin tai niihin oven alta ilmestyviin muovisiin ovitiivisteisiin, mutta en niitä bongannut. Magneettilukot kiinnostaisivat myös, mutta kun messuilla ovia ei pääse availemaan ja sulkemaan, niin enpä tiedä oliko kukaan moisiin sijoittanut. Välikommenttina muuten, että tietääkö kukaan pääkaupunkiseudulla sijaitsevaa myyntinäyttelyä jossa moisia erikoisuuksia tai edes tavallisia välioviratkaisuja pääsisi ammattilaisen kanssa ihmettelemään ja testaamaan? Messuilla oli muuten hyvä myös testata kohtaako maku kumppanin kanssa ja nyt sitten selvisi minkälaisista väliovista mies tykkää. Meille siis tulee ehdottomasti laakaovet, ei mitään krumeluureja. Värissä oltiin jo päädytty valkoiseen, mutta sitten Lakkalaine-talossa näimme JeldWenin mustat viilutetut väliovet. Mutta olisiko mustat väliovet jo hieman liikaa mustaa? Luulen niin. Ilme oviin haetaan sitten kahvoilla.

Meille on tulossa kahteen kohtaan seinän sisälle liukuva väliovi ja ne olivatkin Eclisseltä hyvin vahvasti edustettuna messuilla. Tarjous Eclisselle lähti tällä viikolla, katsotaan onko hinta siedettävä vai löytäisinkö jostain budjettiversioita ;)

Ikkunoiden värit

Mehän ollaan nyt sitten päädytty ratkaisuun, että meidän ikkunapokat tulee olemaan sisäpuolelta mustat. Lakkalaineessa ihastelin heidän mustia ikkunanpokiaan ja tunne vaan vahvistui, kunnes pääsimme yläkertaan ja yhdessä pienemmässä makuuhuoneessa oli samanlainen tavallinen ikkuna kun meidän pieniin makuuhuoneisiin tulee. Mielestäni se oli aika synkkä...Siitä nousi taas ahdistus valintaa kohtaan. En siis ollenkaan kyseenalaista mustia ikkunanpokia muualla, mutta ne pienenpienet makuuhuoneet... Jälleen nousi esiin kysymys, että olisiko iso rikos tehdä pelkästään kolmen pienen makkarin ikkunanpokat erivärisiksi? Mitä jos vain ne olisiva valkoiset? No, kommentteja saa toki antaa, mutta ehdistus helpotti hetken päästä ja totesin, että menee syteen tai saveen, mutta mustana ne nyt tulevat. Toivottavasti eivät ole ahdistavat ja kaipa ne sitten voi iltapuhteina hioa ja maalata jos ihan kauheasti harmittaa :)

Ulko-ovet

Ulko-oviasia on meillä edelleenkin avoinna vaikka sen suhteen onkin muka tehty monta päätöstä. Messuilla siis hypisteltiin kaikkia ovia ja kurkittiin niiden taakse. Me ollaan pohdittu kaikkea umpioven, oven jossa on pitkulainen lasi keskellä tai sivussa ja oven jossa on monta lasia vaakatasossa yllekkäin välillä. Mies on ollut tuota viimeistä vastaan aiemmin, mutta nyt messuilla sellaiseen silti tykästyi. Kunnes tajusi, että haluaa saada eteisen ulkopuolisilta tarvittaessa "pimentoon". Oven vieressä olevaan ikkunaan voidaan laittaa verho, mutta oven ikkunoihin moista ei kannata virittää. Vaihtoehtona toki on maitolasi, mutta sitä minä en halua. Eli umpiovi it is. Ulko-oveen ilmettä tullaan siis hakemaan sillä pitkällä vetimellä ja ehkä siinä pinnassa voisi olla jotain uritusta tms. Ihanaa olisi jos oven pinta olisi puuta tai jonkinnäköistä puuviilua maalattuna, sillä henkilökohtaisesti en pidä niistä muovilta näyttävistä ovenpinnoista. No saa nähdä mitä ovitoimittajamme Isoniemi keksii tähän meidän oviongelmaan ratkaisuksi.

Valaistukset

Valaistuksesta en nyt jaksa enempää avautua, niistähän kerroin jo edellisessä messupostauksessani. Se nyt todettiin, että meitä viehätti enemmän neliskulmaiset upotetut led-paneelit, mutta vain pienikokoisina, pyöreät eivät motivoineet. Ledilistavalaistuksia näki messuilla paljon, mutta osa oli superhuonosti toteutettuja. Yhdessä kohteessa ledilistat oli lastenhuoneissakin vain liimattu katonrajaan ilman mitään valolistaa. Päätä alkoi särkemään jo lyhyen katselun jälkeen. Monessa kohteessa valaistukseen ei oltu panostettu ollenkaan ja joissain oli laitettu ihan överiksi. Paras valaistus oli ehdottomasti Lakkalaineessa. Meillä tullaan suosimaan seinävalaisimia, ledilistoja valaisinlistojen takana, upotuksissa tai kalusteiden päällä ja kylpytiloissa sitten ehkä niitä ledpaneeleita. Tämä on siis ajatus nyt, kysykää huomenna, niin vastaus voi olla ihan eri ;) Messujen valaistuksesta muuten vielä sellainen huomio, että pihavaloja en huomannut melkein missään?! Huomasiko joku muu vai voiko pitää paikkaansa, että pihavalaistus on jäänyt hurjan huonolle huomiolle?

Kylpyhuoneet

Ei näistä mitään ihmeellistä edelliseen raporttiin poiketen. Mies ilmoitti, että kultaiset ja kuparinväriset hanat ovat pannassa meidän kodistamme, eli mennään perussetillä. Mies tykästyi mustiin allaskalusteisiin, mutta minua niiden raskaus pohdituttaa. Mattavalkoisella linjalla haluaisin mennä tässäkin asiassa. Kylpyhuoneissa kiinnitettiin huomiota pelikaappeihin (sellainen kun meille on tulossa) sekä peilehin, joiden taakse on laitettu ledvalaistus. Niitä näki tosi paljon. Laattamakumme ei muuttunut messuilla, tosin tuli sellainen olo, että pitäisikö niissä meidän laatoitettavissa tiloissa sitten kuitenkin olla jotain vaihtelua, ettei ihan tylsältä näyttäisi? Ehkä ei kuitenkaan, uskon että eleettömyys on paras valinta pitkällä aikavälillä.

Lattiamateriaalit

Messujen lattiavalikoima oli hurjan tylsä. Tai ei niissä mitään huonoa ollut, mutta eipä meille löytynyt sitä mitä etsimme. Mennessämme läpi sisustushallin, juttelimme hetken Kymppilattioiden myyjän kanssa vinyylilankuista. Meillä on ollut miehen kanssa vääntöä lattiamateriaalin vaihdosta, sillä toivomani betonilattiaa jäljittelevä vaihtoehto osoittautui aivan liian kalliiksi. No lisää siitä varmaan myöhemmin, mutta vinyylilankku näyttää tässä vaiheessa nyt sitten ainoalta vaihtoehdoltamme. Juttelimme siis vielä lisää vinyylilankun ominaisuuksista myyjän kanssa ja vilkuilimme värivaihtoehtoja. Messuilla lattiat olivat pääosin parkettia tai laminaattia. Joissain kohteissa oli laatoitetut lattiat (niistä mielenkiintoisin oli sellainen, joka näytti parketilta, mutta oli kiveä) ja ihanassa Panthera Tigriksessä se Decosin uutuuslattia, josta kirjoittelinkin jotain jo täällä. Lattialistat olivat ihan peruskauraa, joten ei mitään ideoita sieltä... Lattiamies, joka tekee niitä ihania Elämyslattia-lattioita, mainosti sivuillaan, että he ovat edustettuna asuntomessuilla jossain kohteessa. Kovasti yritin etsiäkohdetta, sillä olisi ihana nähdä lattia ihan livenä, mutta enpä löytänyt. Ainut "betonilattia" muutaman kylpyhuoneen mikrosementtipinoitteiden lisäksi oli EKE Loftissa oleva Weberin Casa -pinnoite.

Keittiöt

Keittiöissä silmäilimme välitiloja (ei ideoita), kaapistojen ovia (ei muuta kuin vahvistusta omiin valintoihin) ja tasoja. Tasoissa oli muutama mielenkiintoinen uutuus. Kohteessa 32, Planiatalo Amanda, oli HTH-keittiöiden taso joka ymmärtääkseni oli läpilaminaattia (?).Tähän laminaattitasoon oli alta-asennettu keittiöallas, joka ei kai yleensä ole laminaattitasoissa mahdollista vesikosketuksen takia. Toinen mielenkiintoinen keittiötaso löytyi Kastellin kohteesta 39. Standi kertoi tason olevan mds Louhi Strato, mutta googlaaminen ei ainakaan antanut mitään tasoa joka olisi nimeltään mds? Voisiko olla kirjoitusvirhepaholainen ja olla MDF:ää?? Mutta olimitä oli, niin taso oli mukavan ohut ja kevyt, vaikutti kestävältä ja harmaa väri miellytti silmää. Selvitellään siis. Mutta ainakin todettiin, että toivotaan tasojen olevan ohuita ja ilmeeltään kevyitä. Mies myös ilmoitti, että ei halua saarekkeeseemme kaavailemaani massiivipuutasoa, vaan haluaa molempien tasojen olevan samaa materiaalia.Tietää lisäkustannuksia kun nyt ollaan tasomateriaaliksi valitsemassa kvartsia.

Screen rullakaihtimet

Nämä ovat ostoslistalla olohuoneen isoihin ikkunoihin sähkökäyttöisenä, joten kovasti tarkkailimme pimennys- ja näkösuojavaihtoehtoja messuilla. Suurin osa isoilla ikkunoilla varustetuista taloista oli varustettu lamelliverhoilla joka ei ole yhtään mun juttu. Voin myös kuvitella miten kiva lasten olisi lamelliverhoissa roikkua, eli ei kiitos. Screen rullakaihtimiin törmäsimme Urban Villassa, (ehkä) Villa Beautyssa sekä Jämerä Leijassa. Nyt kun katsoin vielä kuvia, niin näköjään myös Vivolassa oli jonkinnäköiset rullakaihtimet, mutta niitä emme paikanpäällä huomanneet, saattaa siis olla että vielä joku kohde jäi huomioimatta. Mutta emmepä me hullua hurskaammiksi noiden rullakaihtimien suhteen tulleet kun paikalla ei ollut ketään esittelijää. Pitänee varata aika johonkin Showroomiin, jossa minua valistetaan valikoimasta.

Taloautomaatio / valaistuksenohjaus

Näistä emme oppineet messuilla mitään. Pettymys oli myös Houm, jota menimme erityisesti Casa del Limoniin katsomaan. Eipä siellä ollut ketään joka olisi osannut asiasta meille enemmän kertoa. Jäämme siis odottamaan sähkösuunnittelijamme ehdotuksia.

Saunat

Saunoista en nyt virka mitään uutta, sillä esittelin mielenkiintoisimmat / minua viehättävät jo edellisessä kirjoituksessa. Mitä nyt vertailimme toiveitamme mieheni kanssa ja totesimme, että laudelauta saa olla leveää, lauteet keveät sekä mahdollisesti "leijuvat" ja että mies ei edelleenkään syty mustasta tai liian vaaleasta saunasta. Eli jotain puunväristä meille varmaan tulee.

Terassit ja pihakiveykset

Terassimateriaalit olivat laajasti edustettuna messuilla. Ainut pettymys oli, että ultimatehaavemateriaalini Accoya ei ollut edustettuna. No, siihen me emme tule ikinä sijoittamaan ja siksipä on hyvä nähdä paremmin meidän budjettiin sopivia vaihtoehtoja. Lempparimateriaalit olivat lehtikuusi, lämpöpuu sekä uusi tuttavuus puukomposiitti. Puukomposiittiin oli saatu perinteisten uritettujen komposiittilautojen sijaan luonnollinen puun ulkonäkö syineen kaikkineen. Pinta tuntui erittäin miellyttävältä ja on tosiaan täysin huoltovapaa. Mutta tämä varmaan kuumenee samaan tapaan kuin muutkin komposiittilaudat? Kestopuuterasseja ei taidettu nähdä ainuttakaan, tai sitten ei vaan huomattu. Mutta ei tehty päätöksiä asian suhteen vaikka ajatuksia syntyikin. Varmaan se on se kuuluisa raha joka meidänkin 100 neliöisen terassin materiaalin aikanaan määrää…

Pihakivivalikoimaa messuilla oli runsaasti. Eniten meitä miellyttää roomankivet, mutta eipä ihan perinteinen neliskulmainen betonilaattakaan huonolta näyttänyt! Uutta oli erilaisten kiveysten käyttö samalla pihalla, pitää pistää harkintaan!

Mutta tässä näitä otoksia hyvin randomissa järjestyksessä. Enjoy :)

Ihanat teippitalon teippaukset lastenhuoneessa. Kohde 33, HEVI kivitalo Panthera Tigris

Mainiosti mitoitettu elokuvahuoneen nurkkaus. Boknäsin sohvat mahtuivat siihen kuin hansikas käteen! Kohde 28, Passiivikivitalojen kosteusturvatalo

Tässä hienosti toteutettu valaistus peilin takana. Mieluinen on myös tuo allastaso. Kohde 26, Villa Kapee

Mahtava Tapwellin suihku. Meille tosin kelpaisi se ihan perinteisen värisenä. Kohde  26, Villa Kapee

Hieno akustiikkataideteos (taideakustointi.fi) (tämän alla oli muuten kaunis HT Collectionin sohva, katsokaa vaikka Dekosta). Kohde 20A, Kristallikuutio

Ihana riippukeinu sisätiloissa, minneköhän meille mahtuisi? Kohde 19, Vivola.

Tämän ruokailutilan pöydän olisin voinut ottaa tuoleineen (ovat nämä Muuton Visu-tuolit) matkaan vaikka heti. Aivan ihana!  Pöytä oli itse tehty ja suunniteltu, toteutettavissa siis :) Kohde 16 A, Potius Isokivi A.

Ihana sohva! Merkki ja nimi ei nyt vain tullut muistiin. Auttaako joku? Kohde 12, Designer 93.

Ihana Jielde taka-alalla, siksi tämä kuva sai paikan muiden joukossa. Kohde 13, Designer 167.

Tämä ihana tanko voisi löytää paikkansa myös meiltä, mutta nyt pitää myöntää, etten muista mikä kohde oli...

Bloggarikollegan Pieni talo Helsingissä-blogin Piian sisustama Kontio Harunire, kohde 14. Iski kyllä minuun vaikken olekaan puupinnan ystävä. Ihana Adean Bon -sohva viehättää vaikka olenkin ajatellut kapeaprofiilisempaa sohvaa meille.

Uusi ammevaihtoehto! Tämä Schönbergin Bach-amme löytyi Villa Kapeesta (kohde 26). Paitsi auts, nyt kun googlailin niin hinta on aika suolainen...

EKE Loftit olivat mahtavia! Jos pitäisi kerrostalossa asua niin kyllä nämä kelpaisi!

Loftin ihanaa betonipintaa. Tykkään!

Loftin huonekorkeus oli hieno!

Pihat olivat messuilla supertylsiä. Tämä hauska pyöreä kiviladonta piristi pientä EKE Loftin takapihaa.

13 kommenttia:

 1. Screen verhojen osalta suosittelen Turussa olevaa Johanna Kaihdinta.
  Pyydä sieltä tarjous ja vertaile muihin. Luulen, että saat sieltä parhaan tarjouksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Timo jälleen vinkistä! Pitää pyytää tarjousta. Toinen jota minulle on vahvasti suositeltu on paikallinen Kulloon kaihdin. Ennen tarjousten pyytämistä pitäiis vaan tietää mistä tuotteesta oikeasti pyytää sitä tarjousta; ymmärtääkseni screenkaihtimia kun löytyy miljoonaa erilaista. Ajattelin aloittaa vierailemalla jossain näyttelytilassa, jossa pääsee vaihtoehtoja hypistelemään.

   Poista
  2. Eipä tarvitse kiitellä. Yritetään antaa rakentajalle vinkkejä mistä pystytään. Oma rakennus on jo loppusuoralla ja tiedän, että hyvät neuvot ja kokemukset ovat kullan arvoisia.......

   Screen kaihtimia on todellakin useita erilaisia. Meille tulee sisäpuoliset moottoroidut kaihtimet. Valon läpäisy oli muistaakseni 5%. Asennus on parin viikon sisällä.

   Pyysin tarjouksia yhdeksästä eri paikasta. Pari oli Helsingin seudulta. Johanna Kaihdin oli parhaimmillaan 50% edullisempi.

   Voin laittaa kokemuksia tuotteesta ja asennuksesta, kun ne ovat paikoillaan.

   Väliovien osalta voin lämpimästi edelleen suositella Kuortaneella sijaitsevaa Ars Woodia. Saatte sieltä juuri sellaiset ovet kuin haluatte erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Ovet ovat todella laadukkaita ja hyvän näköisiä. Otimme itse omalla mallilla. Huultamattomat magneettilukolla. Ovet odottavat vielä asennusta. Mikäli tulee jotain reklamoitavaa, he hoitavat asian nopeasti ja asiakasta tyydyttävällä tavalla. Kokemusta on. Pesuhuoneen ei ollut sellainen kuin tilattiin. Uusi ovi tuli maksutta noin kolmessa päivässä.........harvoin törmää tuollaiseen palveluun.

   Poista
 2. Meillä on Elämyslattioiden elämyslattia+ -pinnoita valkoisena. Aivan ihana! Jos haluat jotain lisätietoa tai kuvia niin laita mulle mailia karamellikenkieneve@wippies.fi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eve! Meille ei nyt ihan budjettisyistä tule sitten betonilattiaa... Pakko se on vaan realiteetit kohdata. Naapuri sai juuri tarjouksen moisesta niin hintaa tehtynä tulee 90e + alv, eli never ever meillä varaa siihen. Decosin Oxyda-pinnoitteella olisi tullut edullisemmaksi, mutta silti liian kalliiksi meidän budjettiin. Kirjoitankin tästä pettymyksestä pian postin. Betonilattia on kyllä aivan ihana, kovasti surettaa ettei sellaista saada :(

   Kiva kun kommentoit :)

   Poista
  2. Hei, jos viitsitte panna hihat heilumaan itse niin teette betonilattian noin 20-25e neliö. Vuokraatte ison hiomakoneen + ison imurin (esim. konekor Porvoo vuokraa koneet + litkut), hiotte pariin kertaan, levitätte silikaatin, hiotte pari kertaa lisää, laitatte pinnan viimeistelyaineet ja kiillotus. Meillä meni Pääsiäinen noin 150m2 tekemiseen.
   Sami RintaWillasta

   Poista
  3. Onko Sami teidän blogissa kuvia valmiista lattiasta? Meillä ongelmana on se, että ei haluta ihan betoninharmaata (tummahkoa) lattiaa, eikä myöskään hurjan laikukasta lattiaa. Mies myös kammoaa ajatusta lattian halkeilusta, eli pinnoite taitaa olla ainut vaihtoehto. Mutta eipä siinä, mä alan jo tottua ajatukseen vinyylilankkulattiasta.

   Poista
 3. Kodinohjauksessa ei välttämättä kannata luottaa sähkäriin. Contol4, Knx ja Googlella ihan kodinohjaus tms. hakusanoilla löytää maahantuojat ja asentajat. Sähkärillä ei välttämättä tuoreinta tietoa, lisäksi joudut maksamaan päällekkäisiä katteita. Me ollaan otettu TMV automationista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko sähkäriä vai sähkösuunnittelijaa? Meidän sähkösuunnittelija on erikoistunut KNX-järjestelmiin eli uskon häneltä tulevan ihan viimeisen tiedon. Se onko se halvin tieto niin siitä en vielä ole varma ;) mutta kiitos vinkistä, yritän löytää aikaa tutkia tuotakin asiaa :)

   Poista
 4. Hei,

  Schönbergin ammeesta pienoinen vinkki: Schönberg on virolainen valmistaja, joten virolaisen firman kautta tilaamalla saa hurjan paljon halvemmalla (esim. www.sansan.fi toimittaa myös Suomeen ja asiakaspalvelukin pelasi upeasti suomeksi). Meille onkin nyt tulossa kovan kilpailuttamisen seurauksena Schönbergin Mundo - can't wait! <3

  VastaaPoista
 5. Hei ihan mahtava listaus kaikista toimivista yksityiskohdista! Itse yritin keskittyä niihin myös, mutta olin ehkä vähän suurpiirteisempi, joten tästä on kyllä apua. :) Nyt täytyis vaan ottaa itseä niskasta kiinni ja kirjoittaa omista inspiskohteista blogiin...

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on tosi hyödyllistä näiden listausten tekeminen itsellekin. Aiemmin on aina vaan paikanpäällä ihastellut ja unohtanut sitten kaikki vinkit. Nyt näihin on itselläkin helppo palata. Suosittelen siis :)

   Poista

On mukava kuulla sinusta