sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

makuuhuonesuunnitelmat

Meillä tapahtuu raksalla nyt niin vauhdilla, että on jäänyt suunnitelmien esittely turhan vähille. Kohta niitä kuitenkin jo toteutetaan, eli ehtisiköhän sitä esitellä sitä fiilistä, mitä aikuisten makuuhuoneeseen haetaan :)

Tähän alkuun muutama Pinterestin Bedroom-taulultani tuotu kuva, joista saatte kiinni siitä tunnelmasta jota lähdetään hakemaan

Kuva Kristofer Johnsson ja Osman Tahir, löydetty täältä, mutta alkuperäinen osoite ei ole enää käytössä.
Kuva Ulrika Randell jonka Seventeen Doors -blogin löydät täältä
Kuva Nina Holst iki-ihanasta Stylizimo-blogista
Kuva Nina Holst, Stylizimo blog

Olen ollut aina hieman arka sisustaja, joten hieman yllättäen meidän makuuhuone saa seinilleen kaikista rajuimman värin. Blogimaailmassa on selvästi käynnissä sininen aikakausi ja sinisiä seiniä ilmaantuu blogikoteihin tämän tästäkin. Ensimmäisenä seuraamistani blogeista sininen seinä taisi löytyä ihanasta ja inspiroivasta Stylizimosta, jossa seinään päätyi Jotunin ihana sininen maali (kuva tuossa ylempänä). Stylizimon jalanjälkiä seurasi Valkoinen Harmaja, jossa Suvi maalasi makuuhuoneen seinät tuolla samalla ihanalla sävyllä.

Itse olin kuitenkin iskenyt silmäni jo pari vuotta sitten Tikkurilan Denimiin (himmeällä Harmony maalilla), joka yhdessä sisustuslehtileikkeessä näytti superherkulliselta! Se meille siis ostettiin Herttoniemen RTV:sta viime viikolla ja olipas hassunhauska yhteensattuma, että Modernissa Puutalossa oltiin päädytty identtiseen valintaan :D Denim on aika sininen (ainakin purkissa ja Modernin puutalon seinissä), ja jännittää hieman miltä sen sävy näyttää meidän seinissä.

Kuva Tikkurila. Modernin puutalon seinissä näytti aikalailla sinisemmältä.
Maalia laitetaan kolmelle seinälle, kaikille muille paitsi oviseinälle, johon tulee muusta talosta poikkeavana valkoisen sävynä Tikkurilan Paperi. Tämä pääosin siksi, että huoneen ainoana kiinteänä valaisimena on tuon seinän yllä oleva valouraan sijoitettu LED-nauha ja haluamme maksimoida sen heijastusalan valkoisella pinnalla.

Muuten makuuhuoneessa ei sitten olekaan paljon nähtävää, sillä sinne ei olla suunniteltu vaatesäilytystä, vaan ainoastaan Unikulmasta hankittu sänkymme (joka BTW on maailman ihanin sänky!) ja seinälle nostettu telkkari.

Kävin muuten joitain viikkoja sitten Unikulman bloggari-illassa, jossa opin yhtä jos toista makuuhuoneen sijoittelusta, sisustamisesta ja ergonomiasta. Kunhan saan aikaiseksi niin kirjoittelen siitäkin teille.

Sängyn pääty on vielä harkinnassa. Väliaikaiskämpässämme olen kaivannut sängynpäätyä ja varmaan jonkinmoinen pitäisi nikkaroida. Kuvittelisin, että joku pehnustettu voisi olla kiva. Muuten tunnelma synnytetään tekstiileillä joista pellava kiinnostaisi kaikista eniten tällä hetkellä. Vai voisitteko itse vastustaa tällaista sänkyä?

Kuva täältä
Yöpöydiksi olen kaavaillut ihan oman metsän puista pätkittyjä pöllipöytiä tähän tyyliin

Kuva täältä
Ja yölampuiksi olin kaavaillut näitä Ikean Riggad-työvalaisimia, mutta nyt ehkä houkuttaisi tuoda huoneeseen jotain kuparista. Täytyy vielä pohtia ja mallailla siis :)

Kuva Ikea
Lattianhan esittelin jo aiemmin tässä tekstissäni, ja eilisessä tekstissä olikin jo tämä uunituore kuva valmiista lattiasta (ilman listoja tosin).

Nämä seinät siis muuttuvat tummansinisiksi :O
Jännityksellä odottelen ensimmäistä yötä uudessa makuuhuoneessa. Ei siihen enää kaunaa mene <3

7 kommenttia:

 1. Hauska idea nuo pöllipöydät oman metsän puista tehtyinä :) Ja mahtavaa, että päädyitte siniseen ja vielä kunnolla siniseen, tulee varmasti tosi kiva! Vitsit kun saisi omaan makkariin edes hitusen tuota kuvien fiilistä. Ensitöiksi taitaa mennä kaikki petivaatteet uusiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Saa nähdä milloin sitä kehtaa ottaa kuvia omasta makuuhuoneestaan :D Meidän kymmenen vuotta vanhat Ikean lakanat ei ole yhtään noin kauniit :D

   Poista
 2. Ja taas ihan samoja fiiliskuvia kuin mun pinterestissä :D Meille tulee makkarin yhdelle seinälle tummansininen tapetti ja loput seinät on tällä hetkellä maalattu vaaleahkolla harmaalla, mutta taidan kyllä maalata ne uusiks vielä tummemmalla. Tummassa makkarissa on vaan sitä jotain :) Harmi kun tuo denim näyttää niin siniseltä seinässä, värilapun perusteella olis ihan täydellinen pari meidän tapetin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kestä kun meille tulee niin samanlaiset kodit :D Missäpäin teidän raksa sijaitsee, olisi mielenkiintoista päästä ihan livenä vertailemaan :D Ja tervetuloa vaan meille :) Denim on seinässä viikon sisään, silloin näkee livenä miltä näyttää :)

   Poista
  2. Haha :D Vähän kaukana ollaan, Tampereen rajalla. Mutta laita vaan paljon kuvia denimistä, että miltä näyttää isolla pinnalla :)

   Poista
 3. Meille oli tulossa denim mutta päädyinkin petrooliin. Kaunis väri teille tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petrooli on myös kaunis! Harkitsen sitä pojan huoneen tehosteseinän maalaukseen (jonka toteutan sitten kun joskus löydän inspiraation ja ajan...). Meidän TV-huoneen väri on myös tosi kiva, se olisi toiminut myös makuuhuoneessa.

   Poista

On mukava kuulla sinusta