sunnuntai 1. toukokuuta 2016

muuttokuukausi (raksaviikot 36-38)

Niin siinä sitten on käynyt, että tässä kuussa muutetaan! Projektiin lähtiessä ajatus oli, että vuodessa pitää selviytyä maaliin ja että kesäksi päästään kotiin. Matkan varrella, omaan tapaani, kiristin aikataulua ja haaveilin muutosta synttäreiksi, eli vapuksi. No, se haave haudattiin pari kuukautta sitten ja siirrettiin muutto toukokuulle. Ja siinä on pysytty. Oikeastaan talo oltaisi varmaan saatu hätäseen muuttokuntoon jo viime kuussa, mutta hyvä näin. Nyt on aikaa siivoilla, viimeistellä ja siirtää kamoja vähitellen. Toivottavasti säästytään näin isommalta stressiltä?

Blogi on elänyt hiljaiseloa osittain kiireen ja osittain siksi, että näin loppumetreillä minulle tuli hetkellisesti taloällötys. Tuli sellainen olo, että projekti ei enää kiinnosta. Joku sanoi, että eikö valmiista pinnoista pitäisi saada voimaa? Ja juu, kyllähän niistä saa, mutta kun väsymys on ollut vain niin älytön. Samaan aikaan työpaineet ja kotikaaos painaa, niin raksa ei vain maistunut.

Mutta kyllä se taas siitä. Meillä näyttää jo niin valmiilta ja kaikki tekemäni valinnat ovat olleet juuri niin hyviä kun ajattelinkin :) Itsekehu haisee, mutta meidän talosta tulee ihan sairaan hieno!

Tai arvioikaa itse. Tässä viimeisten viikkojen edistystä.

Keittiö

Keittiö on nyt lähes valmis. Enää puuttuu jääkaappi, pakastin ja astianpesukone. Lisäksi hyllyjä sekä vetimiä pitää kiinnitellä ja hana saada paikoilleen.
Meinasin jänistää kvartsitason värin kanssa ja yritin käännyttää miestä marmoriin, mutta onneksi piti päänsä ja meille tuli tämä Nerosteinin Sophia-kvartsi joka sointuu oikein mukavasti hienotasoiteseinän väriin.Aamiaiskaappi <3 Vielä lasihyllyt paikoilleen ja avot! Tämä vaikuttaa juuri niin ihanalta kuin ajattelin! Ainut miinus on, että pianosaranat paistavat läpi saumoista kun ovet ovat kiinni… Pitäisi olla mustat niin eivät näkyisi.

Ensimmäinen valaisin seinällä :) Tämä Decolightin Kalu 2 -valaisin sai sähkärin laukomaan muutaman villin vitsin vapun alla :) Harmillisesti mitoitettiin sähköjohto liian alas aikanaan. Lisäksi kaikki näyttää nyt olevan liian oikealla, kun mentiin siirtämään kaapistoja 7cm vasemmalle, jotta seinän ja kaapistojen väliin ei jäänyt tyhmää rakoa.

Muut kiintokalusteet

Kylpyhuoneen reklamaatio saatiin sovittua Laattapisteen kanssa pienoisen pallottelun jälkeen. Päädyimme kieltäytymään heidän ehdotuksestaan laatoittaa virheellisten laattojen päälle, sillä pieni kylpyhuone olisi pienentynyt entisestään. Hetken aikaa pohdin valkoisen mikrosementtipinnoitteen laittamista valkoisten laattojen päälle, mutta nyt kun kalusteet ovat paikoillaan, niin tarvetta ei ainakaan ihan heti ole. Seuraamme ärsytyskertoimen nousemista ja päätämme sitten mitä laatoille tehdään.

Kylpyhuoneen allaskalusteen halusin matalana, jotta sen alta tuleva epäsuora valo näkyisi kauniisti. Nyt jälkiviisaana olisi silti pitänyt ottaa se isompi… Tuskin sitä säilytystilaa ikinä on liikaa ja nyt putkarilla on erityinen haaste saada alajuoksu nätisti tehtyä (LVI-suunnittelijalta kun en ollut osannut pyytää seinään poistoa…). 

Ikean Godmorgon peilikaapit ja Charmian allaskaluste. Pelissä paistattelee joku raksamuija :D
Sankan Arc 12 suihkunurkka laitettiin paikoilleen ja se on t ä y d e l l i n e n! Aivan ihana! Ja mikä parasta, sen saa käännettyä todella siististi kiinni seiniin, jolloin pienestä kylpyhuoneestamme tulee heti puolet isompi. Tykkään!Eteisen pikkuvessan allaskaluste ja betoniallas (molemmat Charmialta) paikoillaan. Peili pitäisi tuohon vielä kekata. Ja muutama muukin pieni hionnan paikka tuossa kylppärissä. Mutta tämän viikon jälkeen pitäisi olla toiminnassa silti. Valmis tai ei.

Laattapisteeltä ostettu Fiskebäck -kuivausteline asennettiin arkieteisen kurasyvennykseen. Tämä kuivain laitetaan päälle tarvittaessa ja on todella kätevä lasten ulkovaatteiden kanssa, kun sakarat kääntyvät eri asentoihin. Tämän idean sain Zico' s home -blogista. Kiitos vain!


Vaatehuone sai kaappirungot. Vaatehuoneen kodinhoitopiste odottaa vielä tasoa ja allaskaapistoa. Ja odottamisella tarkoitan, että jonkun pitäisi ne käydä valitsemassa ja ostamassa ensin… Niin ja siis vaatehuoneen kaapistot ovat siis tässä vaiheessa vain rungot. Sisukset odottavat myös inspiraatiota ja aikaa, mutta voihan sitä ilmankin muuttaa :D

Vaatehuoneen kaapit paikoillaan. Nyt jos ei vaatteet mahdu näihin niin huhhuh… Meillä siis Ikean Paxeja 3 x 1m , 2 x 75cm ja 2 x 50cm. Katon huoltoluukku oli harmillisesti eksynyt liian lähelle seinää ja nyt tulee haasteita sen avaamisen kanssa. Katsotaan voiko asialle tehdä mitään, sillä katon koolinki tulee toisessa suunnassa vastaan...


Maalaukset

Lähes kaikki maalaukset on nyt tehty. Pieniä korjauksia siellä täällä vielä jäljellä.

Makuuhuoneemme sai värikseen Tikkurilan Denimin. Huomaa, että kännykällä ei saa tummista huoneista kunnollisia kuvia, livenä väri on nimittäin aikalailla sinisempi. Tässä kuvassa näkyy myös lattialistamme. Lattialistat haluttiin mahdollisimman pieninä ja Koti Rinteessä -blogin Sadulta saatiin hyvä vinkki lasilistasta. Sitä meille sitten tuli, vaikkakin allekirjoitan rautakaupanmyyjän varoitukset siitä, että kun listassa ei ole kuin yksi täysin terävä kulma, niin seinän ja listan väliin jää paikoitellen hieman rakoa ja varjoa. Mutta ei haittaa, mä tykkään :)


Taas yritin ottaa kuvaa TV-huoneen seinäväristä, mutta huonolla menestyksellä. Tässä kuitenkin näkyy tämän rouvan aivoitus jättää yksi Easy Lex -harkkoseinä tasoittamatta. Tykkään sen rosoisuudesta!

Tyttären huone sai vaaleimman vaaleanpunaisen jonka löysin. Tikkurilan Omenankukka on tosin ehkä hitusen liiankin vaalea. Olisin toivonut enemmän sellaista "vanha roosa" fiilistä. Mutta kelpaa. Ehkä nousee enemmän esiin kun sitä vasten tulee valkoinen sänky ja kun katto vihdoin laitetaan paikoilleen.


Tasoitus ovien päälle onnistui käytävässä kohtalaisesti. Sen verran hyvin, että ihan alkuun emme laita listoja ovien ympärille. minua tosin varoiteltiin, että halkeamia on odotettavissa, joten listoitetaan sitten tulevaisuudessa. Nyt nautitaan tästä sileästä ilmeestä jota hainkin käytävään :) Makuuhuoneiden puolelta listat on pakko laittaa. Vielä on pohdinnassa millaiset. Alumiinilattalista olisi ollut hyvä, mutta sitä ei saa kuin max 180cm korkeana… ei käy siis.


Valkoisen sävyksi meillä valittiin Tikkurilan Jasmiini, jotta kalustevalkoiset ovet eivät hyppäisi liikaa esille. Tänään kävin ihastelemassa Koti Rinteessä- talossa paperinvalkoisia seiniä ja samansävyisiä väliovia. Olivat ne kyllä kauniit! Eli jos lompakko venyy, kehoitan sijoittamaan ovien sävyttämiseen. Takka odottaa vielä toista pinnoitekerrosta ja saunasupia sen päälle.


Muuta

Ihmeellinen fiilis kun sai otettua suojapaperit laittoilta ja imuroitua kunnolla ensimmäistä kertaa! Raksa alkaa näyttää jo kodilta! Toki katon puuttuminen vielä vie fiilistä, mutta silti.

Ja ai että mä tykkään eri näkymistä meidän kodissa. Rakastan näkymää olohuoneesta eteiseen ja keittiöön.


Rakastan myös näkymää eteisestä olohuoneeseen ja takaterassin kautta metsään. Tuohon keskelle ylös on suunnitteilla se Tom Dixonin Coppershade -valaisimista tehty ryhmä. Ensimmäisen sainkin johankittua Hulluilta Päiviltä :)


Edellä jo vilahtikin meidän pääovi ja tämä ihanuus joka oli yksi päähänpinttymäni pitkään. Oveen oli paikko saada pitkä vedin. Abloylta löytyi yksi vaihtoehto, mutta hinta oli lähes 500 euroa! Tämä löytyi lopulta virolaisen Diamantekin ja heidän Suomen edustajansa AM Securityn kautta ja hinta jäi noin puoleen. Että mä tykkään!Maailman paras sähkäri aloitti sähkökalusteiden kiinnityksen. Hieman kiukutteli siitä, että en tässä(kään…) asiassa ollut päätynyt hyllystä löytyvään vaihtoehtoon, vaan sähkökalusteiksi meille valittiin Berkerin K1 -sarja pääosin ulkonäöllisitä syistä. Schneiderin Exxact, jota hurjasti näkee, on tästä hieman pyöreälinjaisempi ja tunnetusti mä en voi sietää pyöreitä kulmia :D Nämä olivat hinnaltaan vastaavat, mutta ainoana miinuksena, ettei löydy tukkurilta suoraan vaan piti tilata Saksasta. Hieman siis tiesi odottelua. Meille tulee näitä sekä valkoisena ja mustana, seinän väristä riippuen.


Terassi jatkui taas hieman pidemmälle. Näyttää jo nyt isolta, vaikka on vasta puolessa välissä. Siitä tulee valtava. Romua tuntuu kertyvän sille jatkuvasti vaikka sitä kuinka siivoaisi.


 Saunan pukuhuonekin sain tasoituksen ja maalauksen sekä väliovet. Oviseinä odottaa vielä vaneripäällystettä.


Autokatosksen katto jäi kiireessä maalaamatta ja nyt se piti tehdä jotta sähkäri pääsee kytkemään valot paikoilleen.
Lisää kuvateksti
Että sellaista. Tulevalla viikolla pitäisi paikoilleen eksyä vesikalusteet ainakin pääosin. Lisäksi Vecta käy mittaamassa kattoasioita että saadaan katto pian asennettua. Noin viikko ainakin menee että materiaalit saapuvat. Siinä välissä minä kuitenkin otan väliloman ja painelen Sveitsiin. Ihana päästä irroittautumaan kaikesta hetkeksi. Ja kotiin palattua hektisyys sitten vasta alkaakin kun pitäiis hoitaa siivoukset, muuttotarkastukset (ja sitä ennen se kaiken maailman kaavakehelvetti) ja muutot. Oi kun olisi jo kesäkuu ja kaikki tämä ohi.

15 kommenttia:

 1. Vähiin käy ennenkuin loppuu! Hyvältä näyttää :)
  Ja mitkä ihanat seinät keittiössä! Onko jotain tasoitetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Ensi viikolla muutetaan :O Keittiöseinät on liipattu hienotasoitteella ja käsitelty saunasuojalla. Todella tyytyväinen olen. Idea saatiin Katin kokeelliset remontit -blogista.

   Poista
 2. Vautsi! Hyvältä näyttää ja hyvällä tahdilla ootte saanu taloa tehtyä. Tsempit 'viimeiseen raksakuukauteen'

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä loppurutistukseen! Kiva kun oli kuvaa keittiön seinistä, eikös ne sitä hienotasoitetta ollut vai muistanko ihan väärin? Ollaan vähän kaavailtu toiseen makkariin sitä yhdelle seinälle, näyttää ainakin teillä tosi hienolle! :)

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää. :) Tsempit loppurutistukseen. Käsittelettekö tuon Leca-harkkoseinän pinnan jollain, vai jääkö ihan "naturelliksi"? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vierashuoneen leca-seinä on saanut päälleen koivuvanerit. Ne käsittelen vielä mustaksi mattalakalla. Tv-huoneen seinä jäi Jarkolle, mutta maalattiin.

   Poista
 5. Nyt jo? Vastahan te aloititte!! Tsemppiä loppuun!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosi on ollut tavallaan nopea ja tavallaan hidas. Olen vaan onnellinen että se alkaa olla nyt taputeltu...

   Poista
 6. Kiva, että jaksoit kirjoittaa näin laajasti!

  Mainitsit sisäovien sävyttämisen. Miten silloin on listojen laita? Nekin pitää ilmeisesti sävyttää? *tietämätön kyselee* ;-)

  Meilläkin on maalattu myt seiniä paperi-sävyllä myyjän suosituksesta. Alkuun tosiaan näytti märkänä jopa kellertävältä, mutta kuivuttuaan on parempi. Aika näyttää, miten sävy sopii tuon strecth-katon kanssa. (Joka tilattiin blogisi ansiosta :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Jos sisäovet sävyttää niin sitten listat helposti pomppaa esiin. Tässä oli syy, miksi meillä sitten muutettiin seinävalkoisen sävyä.

   Toivottavasti olette olleet tyytyväisiä kattoon :) meillä se laitetaan paikoilleen tällä viikolla vihdoin :)

   Poista
 7. Jännä järjestys et kaikki katot puuttuu mutta lattiat valmiina ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johtuu sisäkattomateriaalista joka meillä on strech-kalvo. Se on paras laittaa ihan viimeisenä.

   Poista
 8. Ihana koti teille on tulossa. Surutta omaan arvoonsa vaan ne kaikki hevostallitekstit. ��

  VastaaPoista

On mukava kuulla sinusta