tiistai 22. maaliskuuta 2016

kylpyhuoneen valinnat

Tällä viikolla on tullut aikalailla synkisteltyä mm. sen takia, että tavoitemuuttoaikataulu on nyt kuopattu. Mutta jotta vältytään negatiivisuudelta niin mennään iloisiin asioihin.

En voi teille kertoa kuinka ihanalta tuntuu kun jokin tila on lopulta lyöty täysin lukkoon! Meillä ihan ensimmäinen täysin valmiiksi suunniteltu ja tavaroiden osalta valmiiksi valittu tila on meidän kylpyhuone.

Saittekin kylpyhuoneen tunnelmasta jo esimakua laattavalinnoista kertoneesta kirjoituksestani, mutta siinä kuvituskuva oli Laattapisteen suunnittelijan kädestä ja piti paikkaansa täysin ainoastaan laattojen osalta.

Tässä siis kylpyhuoneemme valinnat

1. Hansgrohe Metris 110 -hana 2. Otsoson Meri -allas 3. Ikean Godmorgon -peilikaappi 4. Oras Hydra -suihkulautanen 5. Charmian Lumi -kalusteovi 6. Gustafsberg 5G84 -WC -istuin 7. Oras -suihkusekoitin 8. Sanca Arc 12 -suihkunurkka

Allaskalusteen hankinta aiheutti minulle eniten unettomia öitä ja valinta oli hurjan vaikea. Allaskalusteen valinnassa meille oli tärkeintä, että siinä on tilaa kahdelle hanapaikalle. Laattapisteeltä löysimme ihanan linjakkaan altaan ja sen alle ihan kivan allaskalusteen, mutta ne jouduimme budjettisyistä rajaamaan pois hankintalistalta, kun hinta olisi noussut jonnekin 1400 euron paikkeille. Harkintalistalla oli sitten menneiden kuukausien aikana Ikean Godmorgon -allaskaappi milloin saman toimittajan Odensvik -altaalla ja milloin Otsosonin mittatilaus Meri-allastasolla ja erinäisiä Otsosonin omia allaskalustevaihtoehtoja. Lopulta löysin raksamessuilta Kalustetukun Charmia-kalusteet ja pitkällisen väännön seurauksena valitsimme heidän allaskalusteensa. Kuvassa on messuilla kuvaamani 600mm leveä allaskaluste, mutta meille siis tulee tuo samainen Lumi-etusarja kahdella vierekkäisellä laatikolla ja niiden päälle tulevilla peitelevyillä samanilmeisillä. Matalampi kokonaisuus siis, jotta kalusteen alle tuleva epäsuora valaistus pääsee hyvin esiin. Allastaso on Helatukun kaksialtainen taso, joka ilmeeltään on aikapitkälti samanlainen kuin yllä olevassa kuvassa oleva Otsosonin Meri. Hieman pohditutti etukäteen altaan etuosaan muodostuva 3cm pitkä lippa, mutta ehkä osaan elää sen kanssa.



Altaaseen kiinnitetään joulupyhinä hankkimani Hansgrohen Metris 110 -hanat. Toiseen tulee bidee-liitäntä ja toiseen ei.

Pelikaapiksi valikoitui Ikean Godmorgon, pääosin herkullisen hintansa takia (nyt vielä maaliskuun -20% alessa, vink vink). Yllättävän vähän löysimme laadussakaan eroavaisuuksia, kun olemme moisia aikalailla hypistelleet. Jos nyt jotain valitettavaa pitää löytää, niin ärsyttää hieman Godmorgonin peilimäisellä muovilla päällystetyt sivut. Tekee minusta siitä hieman halvan näköisen. Mutta sitähän se on, eli annettakoon se anteeksi. Meille pelikaappikin pitää tulla 1200mm leveänä, eli meille hankitaan 1x 800mm leveä ja 1x 400mm leveä peilikaappi ja ne kiinnitetään vierekkäin. Ikean asiakaspalvelun mukaan se on mahdollista.

Suihkunurkaksi valitsimme Sanka Arc 12:n 900x900mm kokoisena. Käytin puhdaslinjaisen suihkunurkan etsimiseen huomattavan määrän aikaa ja  Sankan Arc oli ainut löytämäni suihkunurkka, jonka reunoissa ei kulkenut "pystylistoja", vaan se kiinnitetään seinään ainoastaan noista kiinnitysosista. Näin suihkunurkka pysyy erittäin kevyenä. Kokemuksesta myös tiedän, että kaikki extra-osat ovat niitä, joihin lika ja kalkki tuppaavat jäädä kiinni, eli mielelläni minimoin moisten osien määrän. Puhdistussyistä pohdimme myö,s josko olisimme sijoittaneet Sankan likaa hylkivään Timeless-lasiin. Tästä vaihtoehdosta kuitenkin luovuimme kustannussyistä.

Isosta lattialaattakoosta (60x60) johtuen, olimme "pakotettuja" valitsemaan tilaan seinänvierusviemärin. Vaihdoin viestejä sekä Unidrainia, että Purusta maahantuovan firman myyntiedustajan kanssa kerran jos toisenkin ja päädyimme lopulta Taloon.comin alennuksen ohjaamana valitsemaan tilaan Purus Design Linja Tile insert -lattiakaivon 800mm leveänä. Kyseessä siis on linjakaivo, jonka saa päältälaatoittaa, eli se jää hyvin näkymättömäksi asennuksessa. Lämpimät kiitokset muuten maahantuojalle superhyvästä asiakaspalvelusta sekä neuvonnan, että erään osanvaihdon suhteen!

Suhkuksi olin haaveillut jo pitkään Hansgrohen seinäintegroitua mallia, esim tätä Raindance Shower Select S:ää, mutta kun se budjetti… Mistään, edes Saksasta, en tuntunut löytävän settiä alle 1000 euron ja se oli meille liikaa. Varsinkin kun tuohon settiin (ja muuten kaikkiin seinäasennettaviin hanoihin jne) pitää Suomessa ostaa (tai kai sen teoriassa voisi rakentaakin) lisäksi kallis piiloasennuskotelo, joka kustantaa satasia. No, seinäintegroidusta suihkusta en silti ollut valmis luopumaan, eli tyydyin lopulta pitkän hampaidenkiristelyn jälkeen Oraksen versioon, jonka hintaan tuollainen vastaava kotelo/osa kuuluu. Päädyimme valitsemaan kattojuoksuputkellisen version ja vaihdoimme viimemetreillä kattosuihkuosaksi neliskanttisen Oras Optiman. Meille tuli yläsuihkun lisäksi myös käsisuihku. Jos jotain kiinnostaa kaikki kokonaisuuteen kuuluvat osat, niin tässä lueteltuna Oraksen tuotenumerot: 2888, 7118, 231042, 272080, 241060-60, 251080, 242080, 261998. Paras hinta näille saatiin mainion putkarimme Maurin kautta.

WC-pöntön suhteenkin jouduin tekemään downgraden, sillä ultimatehaaveeni Idon Seven D image oli niin hintava. Joulupyhinä bongasin sitten alennuksesta Gustavsbergin 5G84 Hygienic Flush Triomont- telineellä ja Soft close -kannella. Sellaiset meille siis sitten hankittiin ja toinen niistä päätyi kylppäriin.

Siinäpä se. Nyt on siis kaikki valinnat kylpyhuoneen osalta tehty. Paitsi tietysti se kaikki pikkusälä, eli pyyhekoukut ja wc-paperitelineet ;) En malta odottaa, että saadaan kylppäri kuntoon ja käyttöön. Niin ja ihan livekuvin tänne blogiin ikuistettua :)

12 kommenttia:

  1. Moikka. Aikamoisen työn olet kyllä näitä selvitellessä tehnyt. Me päädyimme Ikean Godmorgoneihin ihan hinnan takia. Olen ollut monta kertaa pyörtämässää tätä päätöstä. Peilikaappia ei otettu ihan sen saman takia mikä teilläkin tökkii. Kvikillä olisi edullinen peilikaappi, jossa ei ole noita sivuja, mutta se on melko matala. Kurkkaapas Habon Poseidon sarja. Itse tykkään tuosta sarjasta kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin myös päättänyt jo kerran, että nyt säästetään ja ostetaan Ikeasta allaskaluste ja allas, mutta en löytänyt juuri sopivaa väriä niistä... Tammi olisi kaunis, mutta ei meidän värimaailmaan oikein sopinut. Mattavalkoinen näyttää ehkä hieman halvalta (vähän kuin Kvikinkin mattavalkoinen) ja kiiltävä ei taasen innostanut kun sellainen oli edellisessä kodissa viimeiset 9 vuotta. Kvikin peilikaappeja hipelöin, mutta miksiköhän ne poistin vaihtoehdoista?? Olisiko ollut että niissä ei ollut peiliä sisäpuolella?? Tai sitten jokin muu. Plus, että en muuten ikinä saanut Itäkeskuksen Kvikistä tarjousta vaikka pyysin ja se minulle omistajan toimesta luvattiin lähettää... Ei saa minua ostamaan sellaisesta paikasta josta ei haluta myydä. Ajattelin muuten, että jos se Ikean kiiltävät sivut jää häiritsemään niin vedän siihen sitten vaikka kontaktimuovin valkoisena päälle. Ovat niin halvat että niillä nyt mennään.

      Kävin kurkkimassa Habon Poseidonit. Kivan graafiset ja hyvä pontti, että voisikin laittaa mustat meille! Löytyisi pari meidän mustille ikkunanpokille :)

      Poista
  2. Ihana kylppäri tulossa teille! Ja kiva, kun en kaikkea noista tiennytkään etukäteen ;D Vitsit oon kade tuosta suihkukaapista.. Meillä otettiin halvin mahdollinen, tuo seinään kiinnitysosilla laitettava olis kyllä ollut hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu <3 Nyt vaan jännätään näyttääkö ahtaalta ;) Saatiin tämä suihkunurkka sopuhintaan ja siitä olen onnellinen :)

      Poista
  3. Pyyhekoukuista ja muusta "sälästä" suosittelen Smedboa! Ajattoman tyylikästä, kestää aikaa ja katseita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Mä en ole vielä uhrannut ajatustakaan noille koukuille, wc-paperitelineille jne. Haluan nähdä ensin kalusteet paikoillaan ja sitten alan tekemään tutkimusta ;)

      Poista
  4. Hyviä valintoja! Ja oletpa jaksanut nähdä vaivaa paitsi tähän postaukseen (myös muihinkin, olen kade!) myös vaihtoehtojen pohtimiseen! Kyllä se muutto teilläkin kohta koittaa, vaikka harmittaiskin :) Aurinkoista kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista Rouva Nk :) Mä olen tällainen pilkunviilaaja, joihinkin teksteihin tulee käytettyä ehkä hieman liikaakin aikaa, valinnoista puhumattakaan! Ja kyllä se muutto häämöttää, nyt jo osaa olla iloinen siitä ettei se ole jo ensi kuussa, sillä kiire olisi tullut... Ihanaa kevättä sinullekin :)

      Poista
  5. Kaunis kylppäri teille tulossa :) Oot kyllä tehnyt perinpohjaista pohdintaa eri valintojen kanssa.
    Toi suihkunurkka on kyllä hieno. Lasiseinän kanssa olimme myös tarkkoja että kiinnikkeet ovat huomaamattomat ja ilman kattokiinnistystä.
    Meillä on nuo Hansgrohen suihkut ja tilattiin Saksasta. Kokonaisuus tuolla joramarkin boxilla kustansi juuri piirun verran alle 1k€. Ja toki työn kustannus siihen päälle. Tämän osalta meidän budjetti heittikin sitten häränpyllyä, alunperin kun suunniteltiin ihan pintasuihkuja, mutta koska emme halunneet kylpyhuoneeseen ja pikkusuihkuun sisäänlaatoitettuja hyllyjä, toteutettiin tuo pesuainehylly eri tavalla mikä taasen vaati piiloasennettavat suihkut. Hinnassa meidän suihkut maksoi kuitenkin saman mitä Hansgrohen pintaasennettavat perussuihkut Suomesta, mutta tuo joramarkin boxi on kyllä kallis. Tässäkin naureskeltiin Suomen säännöksiä, Hansgrohen ibox on Vuotosuojattu ja sen päälle joudut Suomessa ottamaan vielä toisen vuotosuojan. Siis kaksi tiivistä boksia sisäkkäin!! Mutta oraksen oma ratkaisu käy kyllä sellaisenaan. Suositaan suomalaista mikä on aina hyvä juttu, mutta onhan tää ihan naurettava säännös.
    jos jotain niin wc-pöntöissä me sitten säästettiin (ei seinämalleja) ja otettiin Hafan modernimmat mitä löytyi. Ollaan tykätty, noi suihkut on pieni pala arjen luksusta ja joka pennin väärti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos N :) Nää kylppäriasiat vei kyllä ihan tuhottomasti suunnitteluaikaa... Ja mieltä muutin ehkä kymmenen kertaa :D

      Kyllä sitä itsekin ihmettelee, että miten suomessa voi olla niin eri säännökset kuin saksassa, molemmat kuitenkin EU-maita. Vähän sama kuin Viro ja vesieristeet. Kiillon vesieriste on Virossa puolet halvempaa, mutta ei sitten täytäkään jotain suomen säädöksiä... Ei ymmärrä ei.

      Nuo Hansgrohen suihkut on kyllä niiiiin kauniita. Meille tulee saunasiipeen kaksi "normaalia" Hansgrohea ja ne löysin jo aikaa sitten hyvästä tarjouksesta taloon.comista, hintaa jäi 499€ per suihku. Tuo Oraksen seinäintegroitu taisi maksaa jotain piirun verran yli 600€, eli tulihan siinä hintaeroa noihin Hansgroheihin ja kun mies oli tiukkana niin piti antaa jossain periksi ;)

      Meille tulee saunaan myös (osittain teidän inspiroimana) kattoon upotettu lasitus. Myös seinäkkeisiin se upotetaan niin että listat eivät jää näkyviin. Ainut jossa jouduin listoihin suostumaan oli lasituksen sivut... Sen verran oli seinän kulmassa heittoa, että lasimies suositteli listoja. Mutta jännityksellä odotan millaiset tulee :)

      Poista
  6. Hei mahtavaa! Tästä postauksesta oli tosi paljon apua, koska me mietitään just kylppärivalintoja ja tuskailen, että miten se voikin olla niin vaikeaa! Keittiön suunnittelu ei ole mitään verrattuna kylppärisuunnitteluun! ;D Kaikki valmiiksi kylpyhuoneisiin suunnitellut kalusteet on AIVAN KÄSITTÄMÄTTÖMÄN kalliita! En ymmärrä, miten ne voi maksaa niin paljon. Meillä tehdään parhaillaan suunnitelmaa Laattapisteellä, mutta pahasti näyttää siltä, että pelkät kalusteet kustantaa yli 5000 e!! Ei kukaan järkevä laita sellaista summaa pelkkiin kalusteisiin.. Eli sama selvittelyrumba myös meillä edessä.

    Suv / Ripaus unelmapulveria

    VastaaPoista
  7. Hei

    Samaiset oraksen kamppeet on seinässä muurausta vaille. Onko sulla kuvia niiden asennuksesta ? Siihen on olemassa neljää erilaista pinta osaa (erilaiset vivut) päädyittekö tuohon Optimaan jostakin syystä ? Cubista olisi se toinen kantikkaampi. Alessit voi unohtaa hintansa takia..

    VastaaPoista

On mukava kuulla sinusta