maanantai 28. maaliskuuta 2016

back on track (raksaviikot 31-33)

Kyllä se taas tästä! Vaikka edelleen on ärräpäitä lennellyt ja takaiskujakin tullut, niin pääsiäisen lopuksi tunnelma on ihan positiivinen. Olisikohan se se aurinko?

Edistysaskeleetkin ovat ihania. Aloitetaan laatoituksista ja saumauksista. Asioista jotka ovat tuottaneet isoimmat ilot ja isoimmat surut.

Tämän eteisen pikkuvessan seinälaatan saumaväri mietitytti pitkään. Melkein kaikilla kommentoijilla oli eri mielipiteet saumavärin kanssa. Lopulta päädyin aika turvallisesti valkoiseen ja ei kaduta. Mielestäni oikein raikas. Myös lattia saatiin laatoitettua ja saumattua. Pikkuvessa alkaakin olemaan seinämaalia, silikoneja ja kalusteita vaille valmis :)


Sitten vuorossa oli toinen ilonaihe, eli kylpyhuone. Sain saumattua sen kokonaisuudessaan noin viikko sitten. Ja on se kaunis <3

Iloa jatkui tähän viikonloppuun saakka, kun oli aikaa hieman tarkemmin päivänvalossa tarkastella lopputulosta. Olin jo aiemmista kuvista hieman ihmetellyt erivärisiltä näyttäviä valkoisia laattoja, mutta kuvittelin kyseessä olevan varjot tai saumalaastijämät. No ei ollut. Meille on ilmeisesti toimitettu Laattapisteeltä valkoisia laattoja eri polttoeristä tai sitten laatoissa on joku muu vika. Osa laatoista on nimittäin ihan selkeästi tummempia ja erottuvat puhtaanvalkoisten seasta rumasti. Kiillossakin saattaa olla joku ero.

Löydätkö kuvasta virheelliset laatat? Näitä riittää sitten jokaiselle valkoiselle seinälle
Ja voi että voin kertoa, että ärräpäät lenteli!!! Kuinka voi olla mahdollista, että meille ollaan voitu toimittaa virheellisiä laattoja? Laatoitettaessa eroa oli mahdotonta nähdä ja laattapaketit on jo hävitetty. Toimituksen saavuttua meidät kehoitettiin tarkastamaan toimitus. Toki tarkastimme että olimme saaneet oikean määrän laattoja, mutta ei tullut mieleenkään alkaa käymään kahta lavallista laattoja läpi eränumeroiden osalta. Varsinkin kun Laattapisteellä ollaan niin moneen otteeseen minulle puhuttu, että oikean määrän ostaminen kerralla on tärkeää, ettei laattaerä pääse välissä loppumaan. Oletin siis todella, että heillä asiaan kiinnitetään huomiota. Nyt todella mielenkiinnolla odotan, mitä Laattapiste tilanteeseen kommentoi. Mielestäni kylpyhuoneemme on pilattu. Toivon, että Laattapisteen asiakaspalvelu hoitaa homman kunnialla kotiin.

Vaate-/kodinhoitohuonekin ja sauna saatiin laatoitettua. Meidän lapset oli mummolassa hoidossa kolme yötä ja saatiin nämäkin tilat sitten saumattua. Vh/khh laatoista en ehtinyt napata kuvaa, mutta ovat kivat. Vinkkinä saumoitusta harjoitteleville, että kun on iso ala laatoitettavana, niin kannattaa muistaa pestä sauma-aineet laatoista aika haipakkaa... Itsellä homma venähti ja sitten kuule raaputettiin niitä laastijämiä pois puukon kanssa. Voin kertoa että saatoin kokea eräänlaisen hermoromahduksen tuota hommaa tehdessäni. Lopputuloksena aikaa meni ainakin kolminkertainen määrä. Prkl. Saunan laatoitus (ilman saumaa) on tuossa alla. Laatta on makuuni turhan rustiikki, mutta siinä se nyt on.
Tasoitushommat ovat jatkuneet ja valkoinen pinta on nyt kaikkialla odottamassa hiomista ja maalausta.

Pääovi (jonka ihanan vetimen myös noudin reilu viikko sitten, siitä lisää asennuksen jälkeen)

Vh/khh ovi ja ihana valkeus.

Vh/khh ja hiotut seinät sekä maalattu katto.

Viimeinenkin ulko-ovi löysi paikoilleen arkieteiseen. Lattialaatat saadaan paikoilleen tulevalla viikolla :)

Käytävä <3 Yksi lempinäkymistäni meillä :)

Takan kävi muuraamassa reippaasti erittäin tehokas Magnus Himmelroos. Alkuajatuksesta poiketen sitä ei muurattukaan ylimääräisistä Easy Lex -kevytsoraharkoista vaan siporexista. Oli muurarin suositus ja osoittautui hyväksi valinnaksi. Sen verran helpon näköistä ja nopeaa oli käsittely. Voin suositella lämpimästi Magnusta! Takasta tuli juuri niin ihana kuin ajattelin. Viikonloppuna asennettiin vihdoin uusi lasikin, tämä kuva on vaan otettu ennen asennusta. Lähiviikkoina takka saa päälleen tasoituksen hienotasoitteella ja sen päälle saunavahan. Jännityksellä odotan lopputulosta :)


Samanlaisen käsittelyn saa vastapäinen keittiön/ruokailuhuoneen seinä ja laitan siitä kuvaa kun on valmiimpi. 

Kiintokalusteet on nyt aika pulkassa, sillä käytiin hyödyntämässä Ikean Family-viikonloppu jossa jokaisesta 100 euron ostoksesta sai 10 euron lahjakortin. Ostettiin arkieteisen sekä vaate-/kodinhoitohuoneen korkeat Pax -kaapinrungot sekä ovet. Bonuksena mukaan tarttui ensimmäinen huonekalu, eli sohva elokuvahuoneeseen ja aika yllättävässä värissä!

Raksapaku jälleen arvossaan


Kaapin sisukset jäivät odottamaan vielä sekä lopullisia päätöksiä sekä Onnitalon Jennin minulle vinkkaamia huhtikuun Komplement alennuksia. Toivotaan että ne tulevat, sillä aikalailla euroja niihinkin tulee uppoamaan :)

Että sellaista. Tämän lisäksi viikonloppuna taas siivottiin, vesieristettiin ja upotettiin ulkoseiniin lautoja ulkovaloja varten. Niin ja laskettiin maalimääriä tarjouspyyntöä varten. Odottelen kuumeisesti tarjouksia hälytysjärjestelmistä sekä lopullista tilausvahvistusta valaisimista. Tiistaina käydään väijymässä saunamateriaaleja ja toivottavasti saadaan ne lyötyä lukkoon. Pellityksistä odotan vielä yhtä tarjousta ja sitten nekin olisi kiva saada maaliin. Varastohyllyt kävin ostamassa käytettynä ja nyt kun saatiin varaston lattia osittain maalattua niin ne voisi iltapuhteina kasailla. Saisi tavaraa siirrettyä jo oikeille paikoilleen. Kyllä tää tästä iloksi kai muuttuu ;) Muuttopäivämäärää on tosin siirretty toukokuun puolelle. Ensipettymyksen jälkeen olen todennut sen olevan ihan hyvä juttu, jos vaikka säästyisi pahimmalta kiireeltä ;)

11 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Tuo on ihana vaihe sen vuoksi, kun valmista pintaa alkaa tulla aika nopsaan vähän siellä ja täällä. Kannattaa ottaa paljon kuvia muistoksi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde :) Hassua kun on jotenkin vaikeaa napsia kuvia. Muistan, että edellisen kodin remontista tuli otettua ihan hurja määrä kuvia. Nyt kuvat "vanhenevat" omissa silmissä nopeasti kun pinnat vaihtuvat :D Mutta pitää petrata ;)

   Poista
 2. Kääk mikä vauhti siellä on päällä! JEE!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän täällä tapahtuu :) Vaikka kärsimätön näkee vain tekemättömiä hommia :D

   Poista
 3. Vautsi vau! Näin ulkopuolisena tuntuu, että teillä edistytään kovaa vauhtia! Tyylikkäitä valintoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut vaiheet menee nopeasti ja jotkut on tuhottoman hitaita. Pintavaiheessa muutokset ovat niin näkyviä että kai se tuntuu nopealta :) Ja kyllähän pitkät lomatkin ja lasten pois saaminen jaloista tehostaa tekemistä aikalailla :) Kiva jos valinnat miellyttää :)

   Poista
 4. Hieno takka :) Minäkin voin suositella Manua...hieno takka tuli myös meille! Ja mitä laattoihin tulee - voih...Tsemppiä tsemppiä. Harmillista kun tuollaista tulee vastaan, laattojen vaihtaminen ei ole ihan yksinkertainen juttu. Kyllä harmaita hiuksia minullekin tuli laattaprojektin myötä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että muutkin tykkää Manusta :) Tehokas tyyppi jota ei saanut edes ilmaisella ruoalla houkuteltua pois työn touhusta ;)

   Juu ei laattojen vaihto-operaatio ole kovin helppo juttu. Saa nähdä mitä Laattapiste meille ehdottaa. Tänään nimittäin selvisi, että ei ollut vääriä eriä sekoittunut, vaan laatoissa oli itsessään virhe. Ärrinmurrin...

   Poista
 5. Hienolta näyttää! Laattoihin yksi kommentti - onko mahdollista, että laatat ovat kostuneet takaa? Jos teillä on irtolaattoja jäljellä, niin kokeilepa millä tavalla laatta muuttuu (tai muuttuuko), jos kastelet laattoja takapuolelta.

  Meillä pari vuotta sitten valkoinen laattaseinä oli kylppärissä kauniin ja tasaisen värinen heti valmistuttuaan. No, puolen vuoden käytön jälkeen laattojen väri oli pikkuhiljaa muuttunut niin, että osa laatoista oli toisia tummempia. Ihmettelimme ja tutkimme asiaa, ja jostain sitten selvisi, että syynä voisi olla laattojen imemä kosteus. Testasimme irtolaatalla ja laatan kasteleminen takapuolelta muutti väriä juuri samalla tavalla kuin kylppärissämme oli tapahtunut. Laatoittaja ja laattaliike olivat yhtä mieltä siitä, että saumojen kautta laattojen ja vesieristeen väliin pääsee aina jonkin verran kosteutta, joka voi tällaista aiheuttaa. Muutamat kirosanat tuli lausuttua ja laattakauppaan lähti reklamaatio, sillä kirjava kylppäri ei meilläkään ollut toiveissa. Mielestäni laattamyyjän olisi pitänyt varoittaa, että laatta imee sen verran kosteutta että värissä sen huomaa. Olisimme valinneet toiset laatat.

  Meillä asia ratkesi lopulta kuitenkin parhain päin. Pidimme taukoa kylppärin käytössä ja odotimme, että laatat kuivuivat taas tasavärisiksi. Tämän jälkeen suojasimme laattasaumat saumasuojalla. Ilmeisesti meillä käytetty saumausaine (en muista merkkiä) oli sellaista, että ilman saumasuojaa se päästää aika reippaasti kosteutta lävitseen, ja saumausaine olisikin pitänyt viimeistellä saumasuojalla. Saumausainetta ostaessa meille ei tästä mainittu, eikä laatoittajakaan tainnut tällaista tietää. No, saumasuoja tepsi niin, että laatat ovat sittemmin pysyneet oikean värisinä nyt parin vuoden ajan.

  Toivottavasti asia ratkeaa tai jos joudutaan korjaamaan niin menee Laattapisteen piikkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että kosteus on vaihtoehto. Nyt on laatat olleet seinässä jo kaksi viikkoa ja vedellä ei meillä vielä pelata. Ja tänään saatiin vahvistus, että laattaerässä on ollut virhe. Ei siis edes erävirhe vaan ihan laattaerän sisällä erilaisia laattoja. Ei olla ainoat asiasta valittaneet. Mutta silti näyttää siltä, että Laattapiste pistää reklamaatiossa hanttiin. Toivotaan, että ensituntu reklamaation käsittelyyn on väärä ja hoitavat homman niin että jää hyvä maku suuhun.

   Hienoa, että teillä selvittiin tuollaisella operaatiolla! Nämä jotkut rakentamisen jutut on sellaisia, että ne oppii vain tekemällä. Kukaan ei ikinä muista mainita sinulle kaikkia liikkuvia osia...

   Poista
  2. Kiva, että syy selvisi. Ihme juttu, jos Laattapiste kehtaa tuollaisessa selvässä virheessä yrittää livistää vastuusta... Tsemppiä vääntöön!

   Poista

On mukava kuulla sinusta