maanantai 29. helmikuuta 2016

vinyylilankku

Tässä vaiheessa rakentamista pitää tehdä viimeisetkin pintamateriaalivalinnat. Tai no, onhan tämä lattiamateriaalivalintakin henkisesti tehty jo kauan sitten, mutta vasta juuri nyt kirjoittelin tilauksen sähköpostilla Kymppilattioille. Lattia nimittäin olisi vastaavan mestarin mukaan pinnoituskuiva jo noin viikon kuluttua!

Lattiamateriaaliksemme valikoitui Kymppilattioiden Comfort Vinyl -malliston Kalkittu tammi -vinyylilankku.
Miksi vinyylilankku?

Vinyylilankku on kestävä, ei kopise ja tuntuu lämpimältä jalan alla. Lisäksi se kestää paremmin kosteutta kuin laminaatti tai parketti. Meille oli erittäin tärkeää, että voimme laittaa saman lattiamateriaalin kaikkiin ei kosteisiin tiloihin.

Juuri tähän vinyylilankkuun ihastuimme jollain messuilla. Erittäin edullinen hinta sai lompakon kiittämään ja lopulta emme sitten vertaillut mitään muuta vinyylilankkua. Hieman kyllä jännittää, että onko lankun laatu hitti vai huti. Myyntiedustaja nimittäin kertoi, että tämä kyseinen vinyylilankku ei olekaan niin kosteudenkestävä kuin kuvittelin. Täysvinyylit ovat pontteja myöden vinyyliä, eli kosteus ei voi päästä mistään lankkujen väliin. Tässä halvemmassa mallissa pontti on kuitenkin MDF:ää. Eli jos vettä jostain syystä jäisi lattialle ja siten saumasta ponttiin, niin kyllähän se turpoaisi. Tätä voisi kuulemma estää pontin liimaamisella, mutta enpä tiedä. Eihän meillä ole tarkoitus vettä lattialla seisottaa, mutta lapsiperheessä ei ikinä tiedä mitä tapahtuu. Mutta ihastuminen juuri tähän lattiaan oli jo tapahtunut ja lisäksi budjetti paukkuu jo niin monessa paikassa, että tässä kohtaa siihen ei ollut varaa. Riski on siis otettava. Toivotaan että lattia kestää meidän elämää. Pinta ainakin tuntuu ihanalta edellisen (ja nykyisen) kodin kylmän laminaatin jälkeen.

Mutta siis taas yksi asia yliviivattu ToDo-listalta. Huh. Pinnoitushommiin toivon että päästäisi noin kuukauden päästä.

19 kommenttia:

 1. Uskoisin, että vinyyli on oikein hyvä ja aikaa kestävä vaihtoehto. Mekin laitetaan yläkertaan vinyyliä, aika pitkälti samoista syistä kun tekin olette siihen päätyneet.

  Ja kiitos vinkistä tuon pontin suhteen, täytyy tutkia miten tuo pontti on Pergon vinyyleissä joihin meillä valinta todennäköisesti osuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa panttasin näihin kommentteihin vastausta, sillä aloin jälleen epäillä valintaani. Kävimme nimittäin hypistelemässä noita Pergon Vinyylilankkuja ja kyllähän niiden laatu on ihan eri planeetalta… Mutta niin on hintakin :/ Eli älä huoli, Pergon pontit ovat hyvää laatua :) Meillä ei nyt vaan budjetti veny niihin, eli otetaan riski tuon hieman pintapehmeän mutta kauniin Vinyylipintaisen lankun kanssa.

   Poista
  2. Ei meilläkään budjetti venyisi lähes koko talon lattiaan, mutta onneksi neliöitä yläkerrassa on vaan alle 40. Ollaan sitten hetki vaikka ilman väliovia jos Pergon valinta sitä edellyttää... ;) :D

   Poista
 2. Kaunis! Itse asiassa todella kaunis. Ehkä mielipiteeseen voi vaikuttaa se, että tämä muistuttaa aika lailla omaa lattiaamme :D johon olen ollut kyllä tosi tyytyväinen. Se on tosin laminaattia, mutta sama juttu: lompakko kiitti ihan kivasti ja siinä vaiheessa raksailua lompakon mielipiteillä oli aika suuri vaikutus. Mutta hyvän löydön teitte, ja eiköhän se kestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Erittäin hyvä maku teilläkin siis ;) Lompakko määrää aikalailla. Helpottaisihan se, jos olisi alussa jo ihastunut johonkin kalliimpaan ja sen budjettiin kirjannut, mutta kun piti jo alkuvaiheessakin budjettia kääntää niin ei sitä voi tässä loppuvaiheessakaan muuttaa…

   Ja toivotaan parasta, että lattia osoittautuu sopivaksi myös kestävyyden osalta :)

   Poista
 3. Hyvältä näyttää! Valittiin myös korkkivinyyli samoista syistä ja pinnoitus aloitetaan tänään. Jee!

  @villaolokoti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkkivinyyli on kuulemma ihanan pehmeä jalan alla :) Onnea lattiatöistä teille!

   Poista
 4. Onpa kauniin värinen. Oikein hyvä valinta. Ja ihan mahtavaa, että olette jo tuossa vaiheessa! Vau! :)

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi :) Olen sävyyn myös oikein tyytyväinen. Kuvittelin haluavani enemmän harmaaseen taittavaa lattiaa, mutta tämän luonnollisempi sävy viehätti :) Toivottavasti tuo meille sitä kaivattua lämpöä harmaiden ja mustien seuraan :)

   Poista
 5. Oletteko olleet laatuun tyytyväisiä ja onko ollut käytössä mukava?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi. Lattia on ollut ihanan pehmeä ja lämmin kävellä. Meillä ollaan nykyään pääosin paljain jaloin kotona :) Mutta se pehmeys on myös huono puoli. Olemme saaneet lattiaan jo muutaman vekin aikaan. Lisäksi lattian päätypontit ovat hitusen heikkoa laatua ja päätykulmat töröttävät hieman joistain kohdista. Silti emme ole valintaa katuneet. Uskon, että esim Pergon lattia olisi ollut kestävämpi, mutta se olisi sitten maksanut tuplat. Päätimme, että elämme nyt tällä lattialla ja tarkistamme tilanteen sitten kun lapset ovat kasvaneet.

   Poista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Onko vinyylilattia kuinka sähköinen käytössä? Sehän on kuitenkin muovia.
  Toivon että vastaat, vaikka tämä postaus on jo melko vanha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Heli. Ja anteeksi viivästyneestä vastauksesta! Lattia ei ole mielestäni ollenkaan sähköinen. Tai ainakaan verrattuna laminaattilattiaan joka meillä edellisessä kodissa oli.

   Poista
 8. Laitoitteko vinyylilankut myös keittiön kalusteiden alle?

  VastaaPoista
 9. Komean näköinen vinyylilankku. Mekin harkitsemme sellaisen hankkimista. Remontti alkaa keväällä.

  VastaaPoista

On mukava kuulla sinusta