maanantai 28. joulukuuta 2015

valoa kansalle – arkieteinen, eteinen, kodinhoito-/vaatehuone ja käytävä

Kolmantena esittelyssä on suunniteltu valaistuksemme arkieteiseen, eteiseen, käytävään, joka johtaa olohuoneesta makuuhuoneille, kylpyhuoneeseen sekä yhdistettyyn kodinhoito- & vaatehuoneeseemme, jonka valaistusasiat tässä kirjoituksessa myös esitellään. Aiemmat kirjoitukseni aiheesta voit lukea täältä ja täältä.


Arkieteinen & eteinenArkieteisessä tärkeänä asiana meille on käytännöllisyys ja siten myös tehokas valaistus. Tässä tilassa taivuinkin siis niihin osittain kammoamiini kattospotteihin. Tähän tilaan ne kuitenkin mielestäni sopivat. Kattoon siis tulee kolme kaksiosaista LED-spottia. Todennäköisesti näitä Decolightin Gran Kuvet 2:sia, mutta ilman suunnattavuusvaihtoehtoa. 

Lisäksi korkeiden kaappien päälle vedetään LED-nauhaa epäsuoraa valoa varten. Ikkunan eteen tulevan lipaston päälle on mahdollista myös tuoda jokin pöytävalaisin, jos se tuntuu tarpeelliselta.

Arkieteisen vieressä sijaitsee eteinen, joka toimii siis lähes yksinomaan vieraiden sisäänkäyntinä. Eteisen valaistus hoidetaan pääosin näillä koko talossa käytettävillä seinävalaisimilla. 

Kuva suuntaa antava, valintaa seinävalaisimesta ei olla vielä tehty.

Niitä tulee arkieteisen liukuoven molemmin puolin sekä ulko-oven vieressä olevaan syvennykseen. Lisäksi syvennykseen tulee yksi kaksiosainen LED-spotti, sama jota käytämme muissakin kuivissa tiloissa.

Käytävä


Käytävän halusin esitellä tässä siksi, että se on tila, josta olen ehkä eniten innoissani valaistuksellisesti. Suunnittelu lähti näistä Pinterestiin keräämistäni kuvista.

1/2/3
Ja siksipä meille tulee makuuhuoneiden oviaukkojen päälle kattoon valoura. Lisäksi vastapäiselle seinälle tulee kaksi seinävalaisinta. Niitä samoja joita muuallekin. Käytävä on tila joka on ”turha”. Tai turhia neliöitä siihen uppoaa aikalailla. Ihanaa saada siitä valaistuksellisesti siis mielenkiintoinen.

Kodinhoito- / vaatehuone
Käytävän päädyssä vasemmalla on tila, joka vaikeutti pohjapiirustuksen tekoa huomattavasti. Ja se on siis yhdistetty kodinhoitohuone & vaatehuone. Tästä tilasta jossain vaiheessa enemmän, mutta valaistuksellisesti siellä ei yllätyksiä tapahdu. Välioven vasemmalle puolelle jäävien korkeiden kaappien päälle laitetaan LED-nauhaa epäsuoraksi valaistukseksi. Lisäksi pyykinhoitohuoneessa halutaan maksimoida työskentelyvalo, eli kattoon tulee arkieteisen tavoin kolme kaksiosaista LED-spottia.

Välioven viereen oli tarkoitus laittaa korkeita kaappeja molemmin puolin, kuten kuvastakin selviää. Nyt olen kuitenkin alkanut salaa toivoa jos saisin oven oikealle puolelle sittenkin meikkauspisteen. Tämä piste sitten kaipaisi tietysti valoa… Mutta mitään kiinteää en siihen varmasti saa. Pitänee siis lisätä seinään vaan pistorasioita (jos se vielä onnistuu) ja käyttää johdollista seinävaloa jos saan tämän suunnitelmani myytyä miehelle ;)

Seuraavassa kirjoituksessa esittelen viimeisinä sisätiloina kosteat tilat, eli vessat, kylpyhuoneen, pesuhuoneen ja saunan.

6 kommenttia:

 1. Vitsit miten hieno toi valoura! Nyt vasta jotenkin sisäistin sen, kun näin nuo kuvat. Kiva ratkaisu niinkin tylsään tilaan kuin käytävä, tulee varmasti hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Näitä valouriahan meille tulee vähän kaikkialle, eli toivon todella, että ovat sitten mieluisat :)

   Poista
 2. Valoura on kyllä hieno idea. Saisikohan meillekin vielä vaihdettua pari sellaista? (Mieheni saa hermoromahduksen jos menen ehdottamaan enää yhtään muutosta meidän valoihin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmia tehdään siksi, että niitä voitaisi muuttaa ;)

   Poista
 3. Seinälamppu on hieno! Oletteko päättänyt, mitä lämpösävyä valaisimet tulevat olemaan? Mietitään kovasti 3000 ja 4000 väliltä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitää myöntää, että ei hajuakaan. Olen niin tehokkaasti ulkoistanut noiden sävyjen jne valinnan valaistussuunnittelijalle, että en ole varma mitä päätettiin. Muistaakseni meille tulee sekä että. Noi valourat ja muut epäsuorat ovat "raaempaa" valoa ja olisko ne muut sitten lämpimämpää. Himmentimen takana meillä on lähes kaikki valot, eli se aittaa oikean valon löytämisessä myös.

   Poista

On mukava kuulla sinusta