sunnuntai 13. joulukuuta 2015

raksaviikot 16 ja 17

Nyt ei motivoi kirjoitella raksaviikkokuulumisia. Mutta onhan meillä tapahtunut, joten päivitetäänpä.

Väliseinät ovat nouseet saunasiipeen.

Nopeasti nousi väliseinät Easy Lex -harkoista. Tässä kuvattu vieras/pukuhuoneesta kohti suihkuhuonetta (vasemmalla), saunaa (oikealla takana) ja saunasiiven pikkuvessaa (oikealla)

Pikkuvessa ja sauna
(tasoitusta vaille) valmiit väliseinät

Ulko-ovet saapuivat ja asennettiin.

Vieras/pukuhuoneenovi pyöreine ikkunoineen paikoillaan. Ovi Isoniemen Meripihka, ulkoa RR23 ja sisältä musta. Tämä sama ovi tulee arkieteiseemme.

Varaston ovi ja puuttunut ikkunakin pääsi paikoilleen. Ovi Isoniemen Kullero, Meripihkan uritusleveydellä. Sama ovi löytyy myös teknisestä tilasta.

Vaate/kodinhoitohuoneen ovi. Isoniemen Merikeiju satiinilasilla. Ulkoa RR23 ja sisältä musta.

Pääovi ja ikkunan karmit. Ovi Isoniemen Kullero molemmin puolin uritettuna Meripihkan uritusleveydellä. Ulkoa RR23 ja sisältä musta.
Kaikki ovet tulivat Isoniemeltä ja tilasin ne valmiiksi sarjoitettuna. Kaikki painikkeet ja lukot siis tulivat mukana, lukuunottamatta pääoven vedintä. Siitä juttua sitten myöhemmin.

Ei tässä(kään) asiassa ihan ilman yllätyksiä selvitty. Olin sitten lukenut toimitusvahvistuksen huolimattomasti ja kolme ovista tuli liian kapeana. Tai oikeastaan ei liian kapeana, mutta suunnitelmia kapeampina. Kaikki oviaukot oli mitoitettu arkkitehdin puolelta 1000mm leveiksi, mutta arkieteisen, kodinhoitohuoneen ja pukuhuoneen ovet tulivat 900mm leveinä. Hetken aikaa kiristelin hampaita, mutta kun virhe on oma niin minkäs teet. Onneksi EPS-harkkoon on aika helposti tehtävissä oviaukon kavennus laudoilla. Tiesi lisätyötä ja lisäeristystä, mutta siitäkin selvittiin. Toinen ikävä yllätys oli, että pääoven viereen tuleva korkea ikkuna olikin eri syvyinen kun oven karmit ja muutaman sentin matalampi. Sitten pohdittiin kenen moka ja miten tilanne ratkotaan. Kävi ilmi, että jossain vaiheessa tilausprosessia karmit olivat jääneet ovissa turhan kapeiksi, joten nyt sitten vaihdetaan pääoven karmi syvemmäksi, että sopivat sitten toisiinsa. Lisähommia siinäkin siis. Nyt jälkikäteen hieman harmittaa, että arkkitehti oli piirtänyt oven viereen avattavan ikkunan. Muille suosittelen lämpimästi kiinteää ikkunaa. No, se on nyt siinä. Mutta kauniit ovat ovemme. Olen erittäin tyytyväinen valintoihin :)

Puhallusvilla saapui tällä viikolla.
Tikkaat takan piipun kohdilla olevassa aukossa

Vain ei sekään ihan putkeen mennyt, sillä ekovilla loppui kun 2/3 rakennuksesta oli villoitettu. Saunasiipi ja varasto jäi odottamaan villatoimitusta ensi viikolle.

Ennen puhallusvillan tuloa varastokin sai höyrynsulkumuovit ja koolaukset.

Tekniseen tilaan syntyi ensimmäistä valmista seinä- ja lattiapintaa kun maalasin harkkoseinän ja betonilattian vesivaraajan vierestä ja alta. Nyt vesivaraaja saadaan paikoilleen ja lattialämmitys vähitellen päälle.

Tämän viikon lopulla alkoi ulkoseinien sisäpinnan levytys EK-kipsilevyillä.Tavaraa toimitettiin myös urakalla. Tällä viikolla saimme perille Hormi proffan piiput lämmöntalteenotoilla sekä takkaan, että kiukaaseen ja lisäksi IV-kone ja putkistot saapuivat Nollaenergiatekniikalta. Näistä lisää piakkoin.

2 kommenttia:

  1. Väliseiniin liittyen oliko Easylex harkkoseiniin määrätty huopakaista alle vai onko ne muurattu suoraan valettuun betonilattiaan kiinni ? Kuvasta näyttäs että näin oli tehty ja tästä olen vääntänyt oman rakennesuunnittelijan kanssa. Etenkin saunan matala väliseinä on vaikea tehdä ellei se lattiaan muurattu kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suoraan kiinni on valettu. Ei ollut rakennesuunnittelussa mielestäni muuten vaadittu. Pitääpä oikein varmistaa asia, vaikka eipä asialle enää ole mitään tehtävissä.

      Poista

On mukava kuulla sinusta