tiistai 10. helmikuuta 2015

villinä lankkupöytiin

Kun ispiraatio iskee, niin se iskee :) Olen jostain syystä viehtynyt lankkupöytiin. Tässä vanhassa tekstissäni hieman tätä mieltymystäni jo valoitinkin. Uuteen taloon ei ole suunnitteilla tuoda kovin maalaisromanttista tyyliä, mutta lankkupöytä sopii mielestäni modernia sisustusta tasapainottamaan. Heti meillä ei välttämättä ole varaa uusia kaikkia isoja kalusteitamme, mutta lankkupöydän uskoisin olevan mahdollista toteuttaa DIY projektina, eli budjetti kiittää. En kuitenkaan ole mikään käsin tekemisen ihmelapsi, joten on pohdituttanut mistä lähteä liikkeelle, kun siinä pisteessä ollaan. Oi onneani, kun löysin netin syövereistä Metsänkylän navetan, joka myy vanhoista rakennuksista pelastettuja materiaaleja. Ja sieltä niitä siis löytää, ihania vanhoja lattialankkuja 9-15€ metrihinnalla. Täydellisiä lankkupöydän väkertämiseen! Tämä osoite onkin nyt pistetty "hyviä vinkkejä taloa varten"-listalleni, jonne kerään kaikki ne helmet, jotka bongaan esimerkiksi muista blogeista.

Tässä ihania lankkupöytäinspiraatiokuvia Pinterest-tililtäni :)

Kuva täältä
Kuva täältä

Kuva täältä

Kuva täältä

Kuva täältä
Ja jos mun DIY meininki jää haaveeksi ja budjetti sallii, niin tuolla Metsäkylän navetan sivuilla vinkattiin Riihirustiikista, joka tekee mittatilauspöytiä pääosin kierrätyspuusta.

17 kommenttia:

  1. Täällä sama villitys :) Ihastuin täysin Hakolan Woody -pöytään, mutta se taitaa olla liian iso investointi meidän kukkarolle. Harmi, se olisi omaan makuuni täydellinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusi tuttavuus tuo Woody. Tosi kiva! Sun pitää nyt vaan sitten plagioimaan se niin hyvin kuin osaat, murto-osan budjetilla :)

      Poista
  2. Psst. Se on Metsäkylän Navetta.... :) Ja RiihiRustiikkin on .fi.... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen siitä saa kun oikoo nurkkia ja kirjoittaa linkit käsin eikä kopioi selaimesta :D Kiitos kun huomasit :)

      Poista
    2. Joo, ja korjasin sitten itsekin väärin tuon Navetan! :D Nukkumaan mars! :D

      Poista
  3. Mulla myös haaveissa lankkupöytä. Kriteereinä tarpeeksi leveyttä (minim. 100 cm) ja pituuttakin ainakin niin,että kummallekin puolelle mahtuu väljästi 4 tuolia. Tällä hetkellä tosin pöydän virkaa toimittaa vanha pöytä, jonka päälle olen laittanut puretun komeron liitutaulumaalilla maalatut ovet. Ihan kiva sekin on, mutta pitäisi tehdä siihen vähän paremmin yhteen sopivat ja kauniimmat jalat. Kokoajan olisi vaan niin monta projektia kesken...

    Tsemppiä rakennusprojektiin! Ja kiitokset kivasta blogista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Maija kun kommentoit :) Kuulostaa kivalta teidän nykyinenkin pöytä. Itse tehtävässä pöydässä on se hyvä puoli, että saa juuri sen levyisen kun tarvii :) meillä on nykyinen pöytä vaan 90cm ja siihen on tuskaista mahduttaa ruokia. Valitettavasti uuden kodin ruokailuhuone tulee olemaan vain 3m leveä, eli hurjasti leveämpää pöytää ei nytkään saada. Ehkä 95cm :D

      Poista
  4. Selkeälinjaisesta lankkupöydästä täälläkin haaveillaan (käy kurkkaamassa, jos kiinnostaa http://makituvanrauhala.blogspot.fi/2015/02/lumitoita-raksalla-ja-vahan-haaveilua.html) lankkuparketin kaveriksi :) En ole tosin vielä uskaltanut ehdottaa Siipalle, josko tehtäisiin ihan itse...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun blogi onkin Lurppis mulla lukulistalle, mutta vielä en ole ehtinyt kahlaamaan läpi :) kivoja ja jykeviä pöytähaaveita sullakin. Mä haaveilen vieläkin rouheammasta pinnasta ja varmaan metallijaloista. Rouhea pinta ei kyllä lapsiperheessä ole varmaan se paras vaihtoehto... Ehkä pitää teettää alkuun lasi siihen päälle :D

      Poista
  5. Minulla on myös visiona että meille tulee keittiöön lankkupöytä :-) Alunperin syy oli aika käytännöllinen, tarpeeksi isoja ruokapöytiä ei meinaa saada huonekalukaupoista ja meinasin että teen itse. Mutta nyt kun niitä on näkynyt aika paljon joka puolella, niin kyllä ne ihan silmääkin miellyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D hauskaa kun niin monella "tutulla" blogin kirjoittajalla on samat haaveet :D mutta onhan noita lankkupöytiä moneen junaan, ei meidän talot varmaan ihan identtisiltä näytä, vaikka vähän plagioitaisi teidän keittiötäkin ;)

      Poista
  6. Minä haaveilin myös lankkupöydästä. Ei kovin rustiikkisesta, vaan tietyllä tavalla siloitellusta. Päädytiin sitten kuitenkin ikilevyyn, meidän ikiliikkujat olisivat hajottaneet pöydän pinnan hetkessä. Ehkä joskus... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän pöytä on kaunis ja sopii teille :) mistä sitä tietää, jos itselläkin tässä ajatukset vielä muuttuu ;)

      Poista
  7. Samat haaveet täälläkin ja tosiaan budjettisyistä varmasti päädytään toteuttamaan itse. Tyylillisesti vähän niinkuin tuo "Woody" sekoitettuna Wirkkalaan, eli kaksi todella leveää lankku pienellä raolla. Mutta katsotaan nyt kunhan ensin päästäisiin tuohon "kalusteluosioon" ja saadaan muutettua itsemme sisälle :) kauniita ehdokkaita sulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teiltä en odottaisikaan muuta kuin DIY meininkiä ;) kaksi isoa lankkua olisi mahtavaa, mutta mistä ihmeestä löytää 50cm leveää lankkua? Siinä on pitänyt olla aikasta vanha puu ;)

      Poista
  8. Hei loistava nettisivulöytö, kiitos vinkistä! Aivan upeita nuo pöydät. Jotain tuon tyylistä meilläkin hakusessa... ;)

    VastaaPoista

On mukava kuulla sinusta