tiistai 17. helmikuuta 2015

sitä sun tätä

Taas ollaan lähdetty fiiliksissä aallonharjalta alaspäin. Mitään erityistä syytä asialle ei ole, mutta tuntuu kaikki vaan tapahtuvan aivan liian hitaasti tällaiselle "kaikkimullehetinyt"-ihmiselle. Mutta kai tässä tapahtuukin.

Pääsimme viime viikolla suunnittelemaan keittiötämme Keittiömaailman Sini Zimmerin luo. Tämä tosin oli siis vasta sellainen kartoituskäynti, jossa siis minä luettelin miljoona toivetta, haavetta ja vaatimusta, esittelin tuhat kuvaa Pinteresin keittiö-taulultani ja lehtileikearkistostani sekä höpötin suuni kuivaksi. Ja koko tämän ajan siis mieheni istui vieressä huvittuneena päätään pudistellen :) Suunnilleen näin se sujui silloin viimeksikin kun 9 vuotta sitten nykyistä keittiötämme suunnittelimme. Mies puuttui silloinkin asiaan vasta sitten, kun kuuli ensimmäisen hinnan ;) Mutta siis nämä haaveet ja toiveet Sini sitten ammattitaidollaan kasaa ja suunnittelee meille unelmiemme keittiön. Ai niin ja sen lisäksi kodinhoitohuoneen, vaatehuoneen, arkieteisen ja kaikki muutkin kiintokalusteet.

Vietimme Sinin luona melkein kaksi tuntia ja emme edes vielä päässeet hypistelemään materiaaleja tai mekanismeja… Juttua siis riitti :D No, ne materiaalit ovat sitten aika pikku juttu, kun toiminnallisuudet ovat kohdillaan. Ja isolta keittiötoimittajalta kuitenkin löytyy niitä materiaaleja kaikkeen lähtöön. Jo nyt kuitenkin kuulin, että heiltä ei löydy sellaista aamiaiskaappimekanismia, josta haaveilen. Siis tällaista:

Kuva Pinterestista ja alunperin täältä
Eli siis ihana kaappi, jonka sivulle taittuvien ovien taakse saa piilotettua leivänpaahtimen, vedenkeittimen, kahvinkeittimen, mikron ja ehkä yleiskoneenkin. Nuo sivulle taittuvat ovet näin siskoni ystävän upouudessa Rock-kivitalossa noin kuukaisi takaperin ja tuli heti sellainen "pakkosaada"-fiilis. Miten kätevää on saada kaikki pienkoneet pois pöytätasolta ja kuitenkin sellaiseen kaappiin jonka ovet eivät ole tiellä kun ovat auki. Aamiaistahan kuitenkin tehdään monesti muutamia minuutteja ja jos ovet ovat avoinna, ovat ne helposti kulkureitin tiellä. Olen aikaisemminkin nähnyt aamiaskaappeja, jotka on toteutettu rulokaappiovilla tai sitten tällaisella ylöspäin aukeavalla mekanismilla:

Kuva Pinterestista ja alunperin täältä (vaikka kuvan alakulmassa kyllä lukee "Näköisiä kulmia", ties mistä siis alunperin kotoisin)
Mutta tämä systeemi ei ole minusta ihan yhtä kätevä kuin tuo ovien sivulle uppoaminen. Mutta sitä systeemiä ei siis saa Keittiömaailmasta… Mistäköhän saisi? Pitääkö marssia puusepälle? Tai siskon ystävän keittiö tuli joltain Tikkurilassa sijaitsevalta keittiövalmistajalta, jonka nimeä en ole koskaan ennen kuullut… Pitänee vielä kysyä yhteystiedot uudestaan, kun tämä lahopää ei mitään muista.

Mutta menipäs tämä kirjoitus taas ihan hakoteille :D Siis kiintokalustesuunnitelmaa pukkaa maaliskuun ensimmäinen maanantai :) Tosin eihän me mitään sieltä paperilla saada, ennenkuin nimet on paperissa, eli en voi niitä teillekään esitellä :( Korvaamatonta suunnitteluapua tullaan silti kuitenkin saamaan. Ja jotain käsitystä siitä, mitä unelmien keittiö saattaisi maksaa. Luulenpa, että kun saadaan hinta nenän eteen niin alkaa armoton hilavitkuttimien ja unelmien karsiminen ;) Niitä minun keittiöhaaveitani muuten puin aikaisemmin jo tässä blogitekstissäni.

Muuten emme ole saaneet muuta aikaan, kuin sovittua tarjoustenläpikäyntitreffit kahden talotoimittajaehdokkaan kanssa. Huomenna treffataan Planiatalo ja vajaan viikon päästä Siklatalo. Vähän salaa vasemmalta tähän ensimmäisen testikierroksen kilpailutukseen kurvasi mukaan myös Dekotalo. Heidän sinnikäs myyjänsä halusi välttämättä antaa tarjouksen ja kun lupasi sen antaa sähköpostitse, niin eihän se mitään haitannut. Laitoin hänelle tarjouspyyntöspeksit tiistaina, lisätietoja samana iltana ja tarjouksen sain keskiviikkona aamupäivällä. Nopeaa toimintaa sanoisin. Tosin tarjous oli tehty aika yleisellä kaavalla, ei paljon tarkennuksia kyselty tai pahemmin keskitytty tarjouspyyntömme sanamuotoihin, mutta antanee hieman hintasuuntaa. Positiivisesti yllättyneitä oltiin. Eli eiköhän me joku talo saada meidän budjetilla ;) Mielenkiinnolla odottelemme siis tulevia talotoimittajatapaamisia, onkohan hinnat linjassa ollenkaan?

Ehkä tässä siis tahti hieman kiristyisi ensi viikon aikana. I sure hope so! Ai niin, ja tulee meille ensimmäinen perhe katsomaan meidän nykyistä asuntoakin. Yksi äitikaveri kyseli paikallisissa facebook-ryhmissä alueelta myyntiin tulevia kolmioita tai neliöitä, joten sovittiin treffit. En uskalla edes miettiä miten hienoa olisi, jos saataisi tämä asuntokin kaupan näin helposti. Pitäkää siis sormet ja varpaat ristissä, että rakastuvat meidän asuntoon :)

18 kommenttia:

 1. Näin tuollaisen keittiösysteemin jossa ovet menee piiloon viime vuonna habitaressa, ja se valmistaja taisi olla Opdeco jos en ihan väärin muista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Lyde :) Sijaitsee ainakin Vantaalla, eli saattaisi olla oikea :)

   Poista
 2. Vautsi, en koskaan ole tullut edes ajatelleenksi, että kodinkoneet voisi laittaa piiloon. Mutta mikä mieletön idea se onkaan! Aina ne pienkoneet ja niiden johdot on vaan jotenkin tiellä. Tuollainen kaappi olisi kyllä aikas kiva. :) Tsemppiä asuntokatselmukseen. :)

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi :) ja musta myös on ihana pöytätasojen selkeyttäjä :) tämä siis jos kaappitilaa on tarpeeksi moiselle käyttää.

   Poista
 3. Ihan mahtava tuo kaappi! Meille on tulossa "kaikki-sälä-piiloon-kaappi" (nyt tiedän siis sen hienomman nimenkin :) ) mikron alle, ja jouduttiin ottamaan siihen ihan perusovi. Näin jälkikäteen mietittynä, olisikohan siihen saanut tuollaisen mekanismin tai esim. sivulle avautuvan (vähän kuin tila-autoissa), sillä tilaa sivuilla on... No, tilattu mikä tilattu, katsotaan jos sen voi päivittää sitten rempalla aikanaan, kun tarpeeksi ollaan törmäilty avonaiseen oveen.

  Niin ja hyvää asuntonäyttöä! Olisi aika hienoa, jos tuolla näytöllä menisi, sormet ja varpaat ristitty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ristimisavusta :D toivotaan että toimii :D ja toivotaan, että teidän kaappi on toimiva nykyiselläkin oviratkaisulla. Kai se on kiinni siinä ovien edessä olevasta kulkutilasta. No pianhan me nähdään sitten jo kuvia, eikö ;)

   Poista
 4. Sitten pitää pohtia sitäkin, mitä on altis maksamaan kyseisenlaisesta mekanismista.

  Keittiösuunnittelu on tosi haastavaa. Me päädyimme tekemään suunnitelman sisustussuunnittelijan kanssa, sitä oli sitten helppo mennä kilpailuttamaan. Keittiöfirmojen myyjien suunnitteluammattitaidossa on todella isoja eroja! Ja heidän intressinsähän on myydä mahdollisimman paljon,miten siinä sitten joskus tuntuu tyylikkyys ihan jäävän lapsipuolen asemaan. Käy lukemassa blogista keittiö-aiheiset postaukset, jos prosessi kiinnostaa. Siinä oli monenlaisia tilanteita ja tunteita :)
  Fiiliksien heittely tunnelmasta ja tunteesta toiseen tuo kyllä elävästi raksa-ajan mieleen. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin lukenut teidän keittiötuskailut :) ja hienoa, että te löysitte ratkaisun sisustussuunnittelijasta. On se kyllä harmi, kun lähes kaikkien myyntiedustajien neuvot pitää suodattaa. Olisi ihana saada rehellistä ja asiakkaan kannalta parasta tietoa. No nähtäväksi jää, miten meillä prosessi kiintokalusteiden kanssa etenee. Kaipa tämä ensimmäinen vaihe on šellaista ideoiden pyörittelyä. Niin ja budjetti varmasti karsii listalta pois niitä juttuja jotka eivät ole niitä tärkeimpiä... Kuten kaikessa rakentamisessa :(

   Poista
 5. Lisään vielä, että meillä ei ole aamiaistarpeet. Sen sijaan kahvinkeittovälineistönä toimii Siemensin kalusteisiin integroitava kahvikone. Induktiolieden omistaja ei tarvitse vedenkeitintä ollenkaan. Leivänpaahdin on joskus pöydällä, sen jäähdyttyä sille on paikka justiinsa "paahtopaikan" yläpuolella olevassa kaapissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taasen vedenkeitin on ahkerassa käytössä vaikka induktioliesi löytyy nytkin. Mies juo teetä monta kuppia päivässä ja se vedenkeitin on meistä mukavampi. Kahvia meillä juodaan niin vähän, että integroituvat koneeseen ei kannata sijoittaa, plus että vältellään kaikkia integroitavia koneita, ellei ne ole huomattu käytössä kätevämmiksi (siksi meille ei tule enää integroitua mikroa tai kylmäkoneita). Leivänpaahdinta meillä käytetään paljon, sillä kaikki palaleivät säilytetään pakkasessa ja sulatetaan leivänpaahtimessa :)

   Yhtä monta tarvetta kuin on käyttäjääkin siis :)

   Poista
 6. Kääk! Siis meillä ei ole aamiaiskaappia.

  VastaaPoista
 7. Hei onpa hieno ratkaisu! Mulle ei ollut tullut tuo mieleenkään, pitää ehkä vielä vähän hioa keittiösuunnitelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos heräsi ajatuksia :) Ja tosiaan siinä aamiaiskaapissa, jonka livenä näin, oli siellä kaapissa myös integroitu uuni sinne ovien taakse. Kyseessä oli tosi minimalistinen keittiö jossa mikään ei rikkonut sileää valkoista kalusteovea, eli siksi ei ollut myöskään osittain integroituja koneita näkyvillä.

   Poista
 8. Aamiaiskaapilla tms. saa kyllä mielestäni kivasti rauhallisuutta/siisteyttä keittiöön. Oon nähnyt tämän tyyppisiä ratkaisuja tehtynä liukuovilla. Itsekin tein samalla idealla mun äidille vierashuoneeseen työpisteen, joka on liukuoven takana, kun hetken aikaa Keittiömaailmassa työskentelin. Vieressä sitten myös sitä perinteistä säilytystilaa. Huone on aina helppo pitää siistinä, vaikka työpöydällä olisikin ajoittainen kaaos. Sen kun laittaa liukuoven eteen. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juuri. Romut piiloon, niin ei tartte niitä kokoaikaa kattella :)

   Poista
 9. Pitääpä muistaa mainita aamiaiskaapista myös meidän keittiösuunnittelutapaamisessa. Kiitos ideasta! :) Tälläkin hetkellä ärsyttää, kun kaikki kodinkoneet pitää olla esillä, tuolla systeemillä keittiö saisi rauhallisen ulkonäön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä :) Meilläkin nykykeittiössä tuntuu, että ilme on turhan levoton kun tasoilla on ties mitä konetta ja purnukkaa. Uudessa kodissa toivoisin, että ne tasot pysyisivät siisteinä ja melko tyhjinä.

   Poista

On mukava kuulla sinusta