Mutta tässä se siis on. Huoneistoala 152,1m2. Huomenna mies saa tämän skannattua, jolloin voin sitä tarkemmin teille vielä esitellä. En vaan malttanut jättää tätä vilautusta tekemättä. Vilautus taipumusta näköjään ;D
torstai 5. helmikuuta 2015
vilautus mahdollisesta pohjapiirustuksesta
Tässä vilautus mahdollisesta pohjapiirustuksestamme. Tämä ei ole vielä täysin sitä mitä haluamme, mutta aika lähellä. Saunarakennuksen sijainti vielä mietityttää ja varmasti voin sanoa, että keittiö, arkieteinen ja ruokailutila ovat liian pieniä. Mutta kun minua mietityttää nuo asiat, mietityttää arkkitehtia meidän budjettimme. Joten päädyimme ratkaisuun, että pyydetään muutama tarjous näillä spekseillä, jolloin saadaan budjetin riittävyyteen selvyyttä. Jos budjettiin jää väljyyttä, venytetään seiniä :) Ja samalla voimme siis tiedustella tarkemmin, mitä saunarakennuksen erilleen talosta vetäminen maksaisi. Se kun olisi edelleen meille kaikista mieluisin ratkaisu.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Minä vaihtaisin suihkuhuoneen ja kodinhoitohuoneen paikkaa ja liittäisin vaatehuoneen kodinhoitohuoneeseen. Samalla venyttäisin hiukan pukuhuoneen seinää varsinaiseen taloon päin - näin saataisiin kodinhoitohuoneesta kulku pukuhuoneeseen ja ehkä ? pukuhuonetilaa hyödynnettyä myös kodinhoitohuoneen toimintojen avuksi. Kodinhoitohuone näyttää tuossa piirustuksessa kovin pieneltä.
VastaaPoistaJa totta on, keittiö ja ruokailutila ovat nekin pieniä. Pitäisi jostain saada lisää tilaa - vaan mistä? Siis jos taloa ei voi kasvattaa... Jos ei sitten arkieteistä uhraa, mutta eipä sekään kovin hyvältä tunnu, ymmärään.
Kiitos kommentista Teppo. Tällaisenaan tämä rakennus ei tule toteutumaan. se ollaan nyt jo todettu muutaman tunnin makustelun seurauksena. Mutta arkkitehti on oikeassa siinä, että on hyödyllistä tarkistaa kustannuksia jo nyt tässä vaiheessa. Tässä piirustuksessa on todennäköisesti oikeilla paikoilla kaikki muu, paitsi tuo saunarakennus/osio.
PoistaSaunarakennukseen kulkua kodinhoitohuoneen läpi halutaan välttää viimeiseen saakka, sitä ei vaan arkkitehtimme suostu ymmärtämään ja siksi on oven tuohon piirtänyt ;)
Laitan tarkemman kuvan kanssa sitten tarkempaa analyysia. Neliöitä olisi saatava lisää, tarjouksia saatuamme tiedämme onko niihin varaa.
Joo, kannattaa olla tarkkana kustannusten kanssa. Suunnitteluvaiheessa niihin on nimittäin helppo vaikuttaa, sen jälkeen on tosi vaikea tehdä enää suuria säästöjä.
PoistaJa anteeksi, että ehdotin tuota kulkua saunaan kodinhoitohuoneen läpi, olisihan se pitänyt aikaisemmista teksteistäsi muistaa, ettette sitä halua. Me vaan tehtiin kulku kylpyhuoneeseen juurikin kodinhoitohuoneen läpi ja meillä se toimii.
Kodinhoitohuone on kyllä muutenkin pieni ja ahdas tuossa piirustuksessa ja - kuten sanoit tuo saunasiipi kaipaa vielä hiomista. Kuten keittiö/ruokailutila -yhdistelmäkin varmaankin.
Muutenhan tuo pohjapiirustus on aika selkeän oloinen ilman turhia käytäviä. Hyvään suuntaan menee. Tsemppiä!
Juu ei hätää Teppo, eihän sitä voi kaikkien blogien toivelistaa muistaa ;) Lapsiperheenä se pyykkikaaos on kuitenkin se viimeinen asia jota haluaisi nähdä saunaan mennessä tai sieltä tullessa ;) Jos mitään muuta ratkaisua ei löydy, niin silloin pitäisi ehkä miettiä kodinhoitohuoneeseen jotain "peittomahdollisuutta" eli liukuovia tms koneiden ja tasojen eteen.
PoistaJa tällä budjetilla käytäväneliöt halutaan tosiaan minimoida :)
Ehdottaisin sellaista muutosta, mikä mekin tehtiin, eli vaihtaisin WCn ja eteis- ja MHkaapin paikkaa. WChen saisi ikkunan ja luonnonvaloa!
VastaaPoistaKiitos ehdotuksesta Viivi. Pistetään harkintaan :) Ensi ajatus kuitenkin on, että avara eteinen johon saisi tuon piirretyn kaapiston tilalle naulakon ja penkin vieraita varten (oman vaatesäilytyksen ollessa arkieteisessä) olisi meille tärkeämpää kuin se ikkunallinen vessa. Tuo vessa on kuitenkin pääosin sellainen vierasvessa tai vessa jota käytetään siihen itteensä, ei se meikkausvessa :)
PoistaTeknisen tilan koko tulee suunnitella sen mukaan mitä laitteita sinne tulee, eikä toisinpäin. En muista onko teillä ollut puhetta jo lämmitysmuodosta, mutta jos tulee esim maalämpö niin sen laitteistot vaativat jo aika paljon tilaa ja siihen päälle sitten kaikki muut laitteet (sähkökaappi, iv-kone, mahdollinen keskuspöläri....). Meillä on neliöitä melko paljon teknisessä tilassa ja laitteet on teetetty ns. mittojen mukaan ja siltikin meni tiukille. Asia johon kannattaa ihan oikeasti panostaa vaikkei se nyt just kiinnostakkaan kun on niin kauheen kiva miettiä olkkarin kokoa jne. :D
VastaaPoistaJa jos yhtään lohduttaa, niin kyllä tuo sauna tuolla näyttää vähän kömpelöltä, mä olen ihan sen erillisen rakennuksen kannalla jos vaan budjetti antaa myöten! :) Ja perustuksethan ne se kallein osa on, voihan sitä sitten anturavalun jälkeen tehdä hiljalleen myöhemmin, asua voi hetken ilman saunaakin. :) Jos huonossa säässä hipsuttelu arveluttaa, talon ja saunarakennuksen voi yhdistää myös esim jollain kevyellä katoksella, joiden väliin saa sitten mukavan oleskeluterassin.
Käytävät ovat myös aina hieman kyseenalaisia neliösyöppöjä taloissa, toki pitkänmallisessa talossa niitä tulee väkisinkin, varsinkin kun sisäänkäynti on tuolla sivussa.
Yksi asia myös mikä kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon, on ikkunoiden suuntaus. Kauniit maisemat ovat kyllä mukavia, mutta jos ikkunat suunnataan etelään/länteen, on hyvä huomioida myös passiivijäähdytys, eli esim jokin pitkä lippa ikkunoiden eteen. Muuten sisällä on todella kuuma kesähelteillä ja pelkät verhot eivät ole tarpeeksi tehokkaat kun se lämpö pääsee jo taloon asti ja lämmittää seiniä. Jäähdytyksen saa myös toki koneellisesti, mutta se sitten näkyy sähkölaskussa... :)
Anteeksi kun täällä taas päden! :D
Kiitos Maria! Et sä mitään päde, vaan jaat viisauttasi ;) Ja se otetaan kiitollisena vastaan :)
PoistaKömpelö sauna etsinee jonkun toisen sijainnin. Toivottavasti sieltä erillisestä rakennuksesta jonne päästään katettua (ja ehkä tulevaisuudessa jopa lasitettua) kuistia pitkin. Mutta yritän nyt vielä hengitellä rauhallisesti ja odotella tuota budjetin tarkennusta ja kommentteja talotoimittajilta. Jälkeenpäin rakennus saattaa tulla eteen, jos päärakennus haukkaa melkein koko budjetin. Louhinnat ja perustukset kuitenkin kannattaa tehdä samaan aikaan. ja ehkä rakennuskin lämpimäksi. Itse sitten voidaan ehdottomasti tehdä siitä eteenpäin.
Pitkä lippa olisi varmaan hyvä, toki mietityttää miten paljon vaikuttaa ns maisemaan? Mutta oli kyllä hyvän ja kätevän näköinen teillä!
Ei saunan osalta onnistuisi niin, että tekisitte perustukset valmiiksi ja sitten pikkuhiljaa tulorahoituksella nostaisitte rungon ylös? Sillä tavalla meillä tuo pihasauna hoituu kun ei suoraan budjettiin mahtunut. Perustukset tehtiin valmiiksi siis viime kesänä ja huputettiin sitten odottamaan.
VastaaPoistaOho, on jäänyt tämä kommentti vastaamatta. Pahoittelut! Tuo vaihtoehto olisi varmasti ollut mahdollinen jos oltaisi nyt siihen erilliseen saunarakennukseen päädytty. Nyt tilanne on sitten kuitenkin se, että saunarakennus on vedetty miehen toivomuksesta kiinni taloon. Jos rajat menee tiukille, niin jätetään sen sisäosat sitten tekemättä ensialkuun. Piirustukset muuten lyötiin lukkoon eilen ;)
Poista