maanantai 20. huhtikuuta 2015

ensimmäinen raksaostos

Pienestä sitä saa ihminen iloa irti. Nimittäin olen ostanut ensimmäisen raksaan selvästi liittyvän hyödykkeen. Tästä ilosta saan kiittää Taloon.com-verkkokauppaa, sillä ostokseni tein 100 euron lahjakortilla, jonka sain kun osallistuin heidän Energianiksit - blogikirjoituskilpailuun tällä Energiaa -kirjoituksellani. Tämä lahopää unohti, että lahjakortilla oli viimeinen käyttöpäivä ja heräsi asiaan vasta siinä vaiheessa kun se päivä oli mennyt… Onneksi verkkokaupalta liikeni armoa ja sain hankittua nämä huimat Blåkläderin turvakengät!


No, ei nämä ihan arkikäyttöön mene, mutta oli näissä kaikkia raksaan liittyviä herkkuja naulaanastumissuojasta teräskärkeen. Miehelle niitä esittelin ja pohdin, että olisiko pitänyt ostaa jotkut vähän naisellisemmat ja sain vastaukseksi silmänpyörityksiä… No niin, asiansa nämä ainakin ajavat. Ja sanonpa vielä tämän, että jos haluaa teräksiset pakarat kesäksi, niin alkaa vaan juoksemaan rappuja nämä jalassa. Eivät nimittäin ole höyhenenkeveät nämä!

Ja kun kerran alettiin puhumaan tuosta kirjoituskilpailusta, niin tänne napsahti kisan toinen sija ja siten vielä 200€ rahaa lisää tuhlattavaksi Taloon.com -verkkokauppaan. Kiitos vaan tuhannesti kaikille äänestäneille! Voitto ei mennyt missään nimessä huonommalle, sillä sen sai toinen raksabloggari Mrs. S Puuta ja kiveä -blogista mielestäni erinomaisella kirjoituksellaan Säästämällä säästimmekin energiaa. Onnea myös sinne!

Mutta vielä en ole keksinyt, että mihin voittorahat tuhlaisin. Onko ehdotuksia? Parasta olisi, jos se liittyisi raksailuaikaan, sillä mitään valaisimia, hanoja jne en haluaisi nurkkiin pyörimään tässä vaiheessa.

Kovasti kutkuttaisi kirjoitella myös isoista päätöksistä talon suhteen jotka saimme tehtyä viime viikolla. Paljastettakoon sen verran, että talon materiaali on vihdoin päätetty ja perustamistapakin muuttui. Käydään vielä viimeisiä neuvotteluita kahden jäljellä olevan toimittajan kanssa ja palaan kertomaan teille uutisia heti kun siinä pisteessä ollaan :) Kiitos tsempityksistä hengissä ollaan -kirjoitukseen, olitte aivan oikeassa siinä, että helpotus on suuri kun edes yksi iso asia on päätetty.

13 kommenttia:

 1. Hienot! Itselläni myös turvakengät hankintalistalla (tänäänkin kävin siivoamassa tontilla pelkissä tennareissa..) Myös jäykkäkouristus rokotuksen voimassaolo pitäisi tarkistaa, kunhan jossain välissä ehtisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hyvät raksahanskat pitänee myös hankkia. Itse huolehdin ennemminkin siitä, että raksalta löytyy aina puhdasta vettä haavojen puhdistamiseen. Ja haavanhoidosta jos aletaan puhumaan, niin paras tapa on antaa haavan vuotaa pöpöt pois. Mutta nyt eksytään blogin aiheesta ;)

   Poista
 2. Onnea toisesta sijasta. Itse käyttäisin rahat tuossa vaiheessa ehkä juurikin noihin hanoihin, jotka eivät hirveästi tilaa vie. Nimim. Meidän hanat odottivat useita kuukausia kaapissa. Mutta muita vinkkejä voisin antaa pihaan liittyvistä asioista, jos teette pihaa samalla, kottikärryt, painepesuri (ellei näitä jo ole, meillä ei siksikin ajankohtainen) myös ihan roska-astia voi olla hyvä jo hommata, saahan siihen sitten sekajätteet kun on muuttanut vaikka roskalava olisikin. Kannattaa myös ostaa kosteudenpoistaja sen sijssn että vuokraisi (sitten kun lattia on valettua, tät konetta, koneita tarvitaan ympäri vuorokauden ja viikkoja että valut kuivuvat hyvin ja oikein. Kuulosuojat oli myös hyvä ostos, ja perheen pienimmät saivat omansa raksa-aikana. Nämä tulevat käyttöön uutena vuoten aina jatkossa ja mahd. Konserteissa. Tässäpä muutama :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideoista! Kottikärryt olisivat varmaan muuten hyvät! Mutta lahjakortti pitää käyttää melko pian, ja vielä ei ole tontilla paikkaa minne ne laittaa. Ja nykyisessä asunnossa vielä vähemmän… Painepesuri saattaisi toimia, pitänee tutkia. Olen myös tutkinut hanojen jne ostoa ulkomailta ja siksikään en uskalla niitä vielä hankkia. Roskis :) Kaikkea sitä pitääkin osata ottaa huomioon budjetissa :D

   Poista
 3. Onnittelut kakkossijasta :)
  Oih! Mää haluaisin kans jo ostaa turvakengät, lahjakortilla ostettiin nyt pitkä mitta, sitä kun tarvitaan heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eiku ostoksille ;) Yllättävän vaikeaa on päättää mitä ostaa kun ilmaantuu "ilmaista" rahaa :D

   Poista
 4. Onnea kakkossijasta! Mä oon hyödyntänyt jo ties kuinka monta tarjousta ja mm. vessan peili on hankittu kuukausia sitten. Mies vähän pyörittelee päätänsä, kun uutta pakettia pukkaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Nykyiseen asuntoon ensimmäinen ostos oli ruokapöydän päällä oleva valaisin :D Se piti ostaa talteen jo melkein vuosi ennen muuttopäivää kun olin siihen silmäni iskenyt ja tuli alennukseen :D Nyt olen yrittänyt pitää näppini vielä kurissa, mutta kunhan saadaan nykyinen astunto kaupan ja kamat siirrettyä motivaatiokämppään, niin saattaa olla että tavaraa alkaa nurkkiin kerääntymään ;)

   Poista
 5. Hyödyllinen ostos ja onnea kakkossijasta! Täällä ei vielä olla hamsteroitu nurkkiin mitään, vaikka kovasti tekisi mieli. Täytynee päästä ensin nykyisestä asunnosta eroon ja katsoa, mihin luukkuun sitä raksa-ajaksi joutuu ahtautumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Näin on, sama juttu. Ensin muutetaan näillä tavaroilla ja vasta sitten aletaan haalimaan romuja nurkkia piristämään ;)

   Poista
  2. Niin ja kiva kun vierailit! Kävin nopeasti kurkkaamassa sunkin blogia. Onpas samanmoisia pohdintoja :) Käyn kommentoimassa paremmalla ajalla :)

   Poista
 6. Onnea kakkossijan johdosta! Ja hienot on kengätkin. Noilla kelpaa rakennella. :)

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista

On mukava kuulla sinusta