lauantai 6. kesäkuuta 2015

touhuja tontilla

Kaikki oli suunniteltu. Lapset oli kuskattu mummilaan hoitoon koko viikonlopuksi, autoon oli pakattu tarvikkeita ja odotukset olivat korkealla. Lapsivapaata viikonloppua oli tarkoitus viettää mm tontin rajoja ja talon paikkaa merkaten. Olin odottanut sitä kuin kuuta nousevaa. Rauhallista aikaa tontilla ja vihdoin selkeämpää visiota siitä, miten se talo oikeasti tontille sijoittuu. Tietäisipä sitten paremmin mitkä kivet vaativat siirtoa ja mitkä puut tulevat saamaan kaatotuomion. Samalla ajattelimme viettää parisuhdeaikaa ehkä makkaraa grillaten ja ihan vaan tontilla fiilistellen. Ihan kahdestaan. 

No ei se tietenkään mennyt niin. Mies päätti sitten sairastua ensimmäisen kerran kahteen vuoteen… ja vietti sitten tämän ihanan parisuhdepäivän vuoteen omana. Huoh.

Mutta en antanut sen lannistaa itseäni ja painelin sitten tontille itsekseni. Aloitin vetämällä tontin rajoille Byggmaxin sponssaamat nauhat ja todettuani, että talon paikan mittaaminen on mahdotonta ilman kaveria, jatkoin siivoilemalla tontilta joskus aiemmin kaadettuja puita ja oksia isoihin kasoihin myöhempää poisvientiä/polttamista varten. 

Tauolla
Kivasti meni kolme tuntia reippaillessa. Ja harvoin sitä on suu yhtä maireassa hymyssä, kun ruumiillista työtä tekee. On se vain niin ihana paikka. Tunne on jo nyt kuin kotona olisi :)

Hassua muuten miten pieneltä tontti näytti heti kun on rajat merkattuna! Toivottavasti suurenee taas kun talo ja autokatos ovat paikoillaan ;)

Ja hei, pääsuunnittelijan pitäisi viedä rakennuslupapaperit kuntaan alkuviikosta, pitäkää peukkuja ettei mitään viivästyksiä enää tulisi...

7 kommenttia:

 1. Ihania kiviä teidän tontilla. Voih, oispa tuo yhteinen päivä onnistunut. On niin mukavaa olla yhdessä raksalla. Meidänkin pikkupojat olivat viikonloppun ayhden yön mummolassa että saatiin tehdä khh ja keittiökalusteita iltamyöhään... No tulee niitä vielä monta viikonloppua. Muistakaa vaan pyytää lapsille hoitajia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Todella toivon, että niitä saadaan säästettyä mahdollisimman paljon. Yhteistä raksailuaikaa täälläkin toivotaan. No, eiköhän sitäkin välillä järjesty :) Mutta tyypillistä, että kun jotain oikein odottaa niin se ei toteudu.

   Poista
 2. Olipa harmi toisen sairastuminen, yhdessä tekemistä varmasti oottaa kovasti! Itse en ole vielä kertaakaan päässyt tontilla tekemään mitään, mutta sitä päivää odotellessa, että yhdessä siellä hääritään :)

  Toivottavasti lupaprosessi sujuu hyvin ja nopeasti ja pääsette kohta tositoimiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sano muuta. Menee ihan treffeistä kun pääsee yhdessä tekemään. Onneksi ollaan vasta alkumetreillä, on vielä monta mahdollisuutta treffeille. Tosin koko viikonlopun vapaita ei järjesty kovin kivuttomasti ;)

   Poista
 3. Ihanan vehreältä näyttää teidän tontilla. Minkä kokoinen se onkaan? Tsemppiä rakennusluvan kanssa. Muistan kun itsellä syyhysi sormet tekemiseen niin, ettei meinannut housuissa pysyä, kun odoteltiin omaa rakennuslupaa. Meillähän se tuli viikossa. Toivottavasti teilläkin nopeasti. :)

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi, rakastan tuota kunttaa ja mäntyjä! ja kiviä! Tilaa on 1515m2. Luulisi riittävän, mutta hurjan pieneltä tosiaan näytti kun oli rajattu. Ja pelkään että vielä pienemmältä kun autokatos joudutaan vetämään niin pitkälle taakse korkoerojen taakse… Mutta onni on, että meidän tontti rajautuu kahdelta sivulta puistoalueeseen (tai siis metsään) eli tavallaan pihaa voi "jatkaa" sinne :)

   Ja hui miten nopea lupakäsittely! Meillä ei moisia tapahdu. Rukoilen ihmettä, että olisi jo elokuun alussa lupa aloittaa… Mutta tosiaan ehkä se syyhyäminen alkaa sitten kun tämä kämppä on kaupattu ja pankiltakin saatu lupa aloittamiseen.

   Poista
 4. Miten teillä sujui tuo rakentaminen? Tästä on jo aikaa. Meille on mittauspalvelu tulossa mittailemaan myös lähiaikoina. Pääsee sitten aloittamaan hommat.

  VastaaPoista

On mukava kuulla sinusta