maanantai 8. kesäkuuta 2015

rakennuslupa jätetty

Ei mulla muuta kuin, että meidän rakennuslupa on vihdoin jätetty Sipoon kunnalle käsiteltäväksi! Ihan mahtavaa! Uskomatonta on, miten kauan tähän meni sen jälkeen kun talon piirustukset olivat valmiit. Osa viivästyksestä johtui tarjousten odottamisesta ja osa ihan omasta päättämättömyydestä. Mutta tuleville rakentajille vinkiksi, rakentamisessa mikään ei tapahdu ihan hetkessä…

Nyt sitten odotellaan milloin lupa myönnetään. Odotettavissa on minimissään kahden kuukauden odotus. Mahdollisesti jopa pidempi, sillä rakennusvalvonta on kiinni koko heinäkuun. Silti pidän sormia ristissä, että lupa saataisi elokuussa. Mutta ennen sitä pitää toki myydä yksi asunto ;)

23 kommenttia:

 1. Paljon onnea! Tuossa päässä rakentaminen on yhtä odottamista, täällä toisessa päässä juostaan kilpaa ajan kanssa... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kiitos. Uskon, että aika loppuu kesken. Oikein naurattaa kun täälläkin on välillä ollut kiireen tuntua. Kauhulla odotan sitä oikeaa kiirettä ;)

   Poista
 2. Lyde vei sanat suusta... :D Meinasin juuri kirjoitella että nauti nyt odottelusta, tulee vielä sekin aika kun on kiireKIIREkiire ja paniikki kun ei ehdi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä meinaan vielä palata kahden kotivuoden jälkeen töihin juuri parahiksi kun rakentaminen oikeasti alkaa :D

   Poista
 3. Toivotaan nopeaa lupakäsittelyä, onnea! Vaikka tämäkin aika on yhtä odottelua, silti välillä tuntuu ettei vuorokaudessa riitä tunnit kaikkeen mitä pitäisi tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, kiire taitaa olla vaan mielentila ;) Mä huomaan, että mulle kiireen tuntu voi tulla vaikka ei olisi paljon mitään tehtävää mutta jos niitä ei ole listattu. No ei, vatsahaava tiedossa sitten ensi keväänä ihan varmasti ;)

   Poista
 4. Onnittelut! Ja toivottavasti lupa-asiat etenee joutuisasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Samaa täällä toivotaan. Itseasiassa tänään sain positiivisia uutisia luvan suhteen, sillä lupa-arkkitehti onkin töissä myös heinäkuun. Vaikuttaa siltä, että saadaan lupa siis heti elokuun alussa :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos :) Hei, onkin pitänyt sulle laittaa viestiä. Sun blogipäivitykset ei jostain syystä tule ainakaan mun feediin Bloglovin'issa. Juttelin yhden ystävän kanssa ja hänellä sama ongelma. Tiedätkö syyn? Harmittaa kun on mennyt monta sun kirjoitusta ohi...

   Poista
  2. Moi vähän jälkijunassa! Samaa viestiä tuli tosiaan Koti rinteestä, ja yritinkin tutkailla asiaa. Jostain syystä koko blogiani ei löydy bloglovinista... Laitoin sen heidän "etsintälistalle", mutta vielä ei ainakaan ole mitään tapahtunut. Kun vain saisi aikaiseksi, niin laitan supportiin tms. viestiä. Joku bloglovinin "talo on valmis tajua jo lopettaa" -yritys varmaan :D Vaan en nyt niin helpolla luovuta ;)

   Poista
 6. Onnea! Mutta miten ihmeessä Sipookin - tuo kasvava kehyskunta - käsittelee luvat noin hitaasti (ok kesälomat on kesälomia)... Meillä meni Helsingin lupatoimistossa 10 viikkoa ja se oli hyvin raastavaa ja palvelu oli todella todella huonoa ja sekavaa. Ohjeet muuttuivat edes ja takaisin, ja uskomaton määrä korjattavaa löytyi vaikka talo esiteltiin kolme kertaa ennenkuin lupa meni käsittelyyn. Sen lisäksi palvelu oli todella epäystävällistä, rakennusvalvontavirasto kaikkea muuta kuin kuntalaisten palveluorganisaatio. Mutta avaudun tarkemmista yksityiskohdista kunhan päästään projektissa eteenpäin ja reklamoin kunnalle. Mutta onnea lupakäsittelyyn, eiköhän se Sipoossa kuitenkin jouhevammin mene! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö olekin omituista? Luulisi, että tiivistäisivät käsittelyä ainakin uudisalueiden kohdalla. Sehän on myös kunnan etu, että ostetut tontit asutetaan mahdollisimman nopeasti. Sipoon ongelma on se, että luvat myönnetään vasta jonkun kokouksen jälkeen joita pidetään vain kerran kahdessa viikossa... Vaikka lupa-arkkitehti olisikin luvan käsitellyt, niin siellä se sitten lojuu monta viikkoa pöydällä. Ei voi ymmärtää. Mutta pakko sanoa, että tähän mennessä meillä on mennyt rakennusvalvonnan kanssa asiat tosi sujuvasti ja ovat olleet joustavia. Toivottavasti etenee samalla tavalla tästä eteenpäinkin ;)

   Ikävää, että teillä on mennyt rakennusvalvonnan kanssa negatiivisissa merkeissä. Toivotaan, että ei mitään hurjan ikävää ole tapahtunut.

   Poista
 7. Oi, ihanaa! Paljon onnea! Siitä se lähtee. :)

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sitten kun se oikeasti lähtee käyntiin niin saattaa alkaa hirvittämään, että oikeastiko tässä meinataan rakentaa :D

   Poista

On mukava kuulla sinusta