keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

elämää, ei sen enempää - täällä asutaan!

Täällä on muutettu ja uudessa talossa asuttu jo yli kuukausi. Loppuvaiheen rankkuus kuitenkin yllätti raksaajan ja piti suosiolla luovuttaa blogipäivitysten kanssa. Kun aika ja energia ei riitä, ei pidä laittaa itseään liian koville. Muistan itsekin ihmetelleeni aikanaan raksablogeja tankatessani, että miten ihmeessä postaustahti harveni loppua kohti, eikö uusista pinnoista pitäisi olla entistä enemmän kerrottavaa? No nyt ymmärrän. Vaikka alkuvaihekin suunnittelun ja kilpailutusten kanssa on raskas, niin kyllä minä nimeäisin tämän loppupuristuksen raksaamisen raskaimmaksi ajaksi. Deadlinet, viimeiset ammattilaisten aikataulujen yhteensovitukset, muutto, siivoukset, lopputarkastukset. You name it.

Mutta kaikesta selvittiin. Krapula on edelleen kamala ja valmista ei tullut muutettaessakaan. Kaikkialla näkee tehtäviä hommia. Ja rahanmeno ei todellakaan loppunut siihen muuttoon voin kertoa :) Mutta samaan aikaan sitä ihastelee, että saako sitä oikeasti asua tässä ihanassa talossa? Ja on älyttömän hienoa nähdä kaikki suunnitelmat valmiina ja että ne oikeasti toimivat!

Elämä on viimeaikoina heittänyt eteemme paljon haasteita ja välillä jaksaminen on tiukoilla. Silti voin puhtain sydämin sanoa, että hetkeäkään en kadu taloprojektia. Se oli kaiken arvoinen. Vai mitä olette mieltä?

Yli vuosi sitten ostettu Latva-naulakko pääsi paikalleen.

Terassit alkavat valmistumaan, saunan jälkeen on ihana istuskella ilta-auringosta nauttien

Etuterassi on portaita, rappauslevyjä ja rappausta (niin ja rimojen viimeistelymaalausta) vaille valmis. Sivutäytöt pitäisi urakoida valmiiksi ennen kuin näiden kimppuun päästään.

Takapiha parhaimmillaan <3

Uudessa kodissa on ollut jälleen ihana nauttia leikkokukista <3
Mutta elämä voittaa ja lupaan sekä vannon, että kirjoitan tännekin hieman useammin kuin kerran kuukaudessa ;) Juttuideoita olisi vaikka kuinka paljon… Kuvavirtaa voi seurata hieman tiiviimmin Instagramin puolella, josta löydät minut nimellä @kotitunteella.

16 kommenttia:

 1. Lämpimät onnittelut uuteen kotiin! On niin nättiä teillä :) Aivan varmasti on taloprojekti ollut kaiken sen arvoinen!

  Meillä on nyt loppurutistus menossa ja tunnistan hyvin tuon fiiliksen. Ei vaan jaksa kirjoittaa blogiin vaikka valmiita pintoja tulee joka päivä. Instagram on sitten ollut aktiivisemmassa käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Toivottavasti olette jaksaneet paremmin kuin me loppurutistuksessa J. Kirjoittaminen on toisarvoista, vaikka kyllähän seuraajat odottavat uutta tekstiä. Mä olen sitten vastaillut yksityisviesteihin ja jopa tavannut pari heistä. Kirjoittaminen on vaan ollut blokissa.

   Kyllä se siitä. Teillä ja meillä :)

   Poista
 2. Paljon onnea uuteen kotiin! :)

  Muistan niin hyvin tuon väsymyksen ja raksakrapulan. Pikkuhiljaa on helpottanut ja veikkaan että lopullisesi se selätetään kunhan yläkerta & terassit on tehty & kaikki saatu lopputarkastuskuntoon (joka toivottavasti voidaan pitää syksyllä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hertta.

   Kai tää on ihan tuttu ilmestys. Teillä on erityisen raskasta tuo, että muutettu on, mutta silti on vielä "ihan oikeeta" raksaamista jäljellä. Meillä raskauden on tuonut muut haasteet muussa elämässä. Mutta tätä se elämä on, ylä ja alamäkiä. Tsemppiä teille! Ihastuneena olen seurannut pihasaavutuksianne :)

   Poista
 3. Onnea uuteen kotiin! Onpa ihanat kuvat. Tunnistan täysin tuon muutonjälkeisen fiiliksen, keskeneräisyydeltä ei saa rauhaa ja se mikä etenee, etenee tuskallisen hitaasti. Ymmärrän hyvin niitä, joilla jää viimeiset listat ja ovenkarmit laittamatta paikoilleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rouva E!

   Pikkuhiljaa pikkuasioita saadaan viimeisteltyä. Toissapäivänä saatiin arkieteisen kaappeihin vetimet ja se vei aikaa tunnin. Ja voi ihme miten uskomatonta kun voi avata ovet muualta kuin alareunasta :D pikkuhomma joka tuntui jättiläiseltä.

   Poista
 4. Onnea uuteen kotiin, ihanan näköistä teillä!

  VastaaPoista
 5. Onnea uuteen ihanaan kotiin myös täältä :) tunnistan niin tuon tunteen, edelleen blogin päivitystahti on verkkainen mutta ei stressiä.
  Nauttikaa ja kun tuntuu siltä että jaksaa blogata, niin täällähän me ollaan ;)
  Ihanaa kesää uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos N :)

   Ja kiva on ollut huomata, että ei mua ole hylätty ja kaikki tekstit saavat kivoja kommentteja :) kiva kun säkin olet aktivoitunut instassa, näkee palasia sellaisista asioista jotka ei blogikynnystä ylitä :)

   Poista
 6. No kyllä näköjään kannatti: ihanan näköistä! Ja jotenkin kovin tuttua nuo terassin kuormalavaportaat :D
  Onnea uuteen kotiin!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D kuormalavaportaat saavat toivottavasti lähtöpassit muutaman viikon sisällä :D mutta olisihan niillä pärjännyt pidempäänkin ;)

   Poista
 7. Olisi todellakin kiva, jos kommentoisit edes harvakseltaan myös talon toimivuutta käytössä. Rakennusblogit valitettavan usein loppuvat siihen, kun talo valmistuu, vaikka lukijoita epäilemättä kiinnostaisi, kuinka toteutetut ratkaisut toimivat arjessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Anonyymi. Vakaa ajatus olisi kirjoitella myös tuosta aiheesta. Ja blogin ei ole ainakaan tarkoitus kuolla pois. Pikakommenttina, nyt kun kirjoitustahti on näin verkkaista, että ollaan oltu tosi tyytyväisiä valintoihin ja ratkaisuihin. Pohja toimii tosi hyvin. Yksikään materiaali ei ole ollut susi. Viilennystä ei olla vieläkään asennettu ja se tympii. Äänieristys huoneiden välillä voisi olla parempi. Peltikatto paukkuu turhan paljon. Haasteita vesitakan ja lämpöhormien asennuksissa ja toiminnassa. Lattialämmityksen kanssa kesällä luovutettiin ja sammutettiin se kokonaan. Yritetään säätää oikein sitten kun kelit on viileämmät. Jatkuvaa ongelmien taklaamista tämä omakotiasuminen. Välillä houkuttaisi oma talonmies, kyllä se oli taloyhtiössä helppoa asua :D

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Mulla loppui kirjoittaminen ja muiden blogien lukeminen aika lailla samaan aikaan. Jotenkin oli niin täynnä raksaamista ettei jaksanut seurata enää muitten raksaamista. 😅 Aivan ihana koti teillä, paljon onnea näin hyvin myöhässä. 🙈 Täällä varattiin tänään uusi tontti ja vuoden päästä alkaa taas raksaus. 😅 Sulla on niin huippuja ratkaisuja esim. arkieteinen, saunarakennus ja khh et mä pokalla kopioin ne sulta uuteen taloon. 😁 Kaikki ajatukset mitä mulla on pyöriny päässä niitten suhteen, oli toteutettuna teillä, ihan mahtavaa! 🤗

  VastaaPoista

On mukava kuulla sinusta