sunnuntai 6. joulukuuta 2015

rakas Joulupukki...

Normaalisti minun on todella vaikea miettiä joululahjaideoita itselleni. Tänä vuonna ei ole haasteita ei. Aikamoinen runsaudenpula sanoisin :) Harmi vaan, että näin vanhemmiten joululahjoja tulee aika vähän, ellei niitä itselleen osta. Ja mies, tuo kurja, on pistänyt minulle ostoskiellon talon valmistumiseen saakka! Kuulemma rahat pitää keskittää talon valmiiksi saamiseen. Sisustaa ehtii myöhemmin. Pöh ja höh sanon mä. Tulee olemaan aika tyhjä talo jos se pitää nykyisillä huonekaluilla sisustaa.

Mutta jos siellä ruutujen takana piileskelee joku läheinen, joka hurjasti miettii mitä minulle voisi hankkia, niin tässäpä muutama idea.


1. Iittalan Taika -mukit olisivat ihanat aamuteellä. Näyttäisivät varmasti kauniilta meidän uudessa aamiaiskaapissa ;)

2. Marimekon Siirtolapuutarha -teekannu on ollut pitkään harkinnassa. On superkaunis ja meillä kun varsinkin mies on teen suurkäyttäjä, niin viikonloppuaamuisin olisi ihana tehdä haudutettua teetä kannuun. Ainut pohdituttava asia on kannun koko. Riittääkö se jos teetä haluaa juoda useamman kupin?

3. Pellavalakanat, esimerkiksi nämä Dirty Linenin sellaiset, ovat houkuttaneet myös kauan. Olisi ihana kun lakanat olisivat niin rennonkauniit, että ei tarvitsisi käyttää päiväpeittoa. Paras olisi jos peitto olisi sellainen ihanan muhkea kahden hengen untuvapeitto, mutta mies ei kestä painavia tai kuumia peittoja. Erillisillä peitoilla siis mennään toistaiseksi. Tällaisiin lakanoihin haluaisin silti sijoittaa. Ihanat! Mutta harmaat vai valkoiset? Hmmm…

4. Rento saunasanko ja -kauha. Nämä tahdon uuteen saunaamme. Vanhat saavat kyllä väistyä. Rennolta löytyi myös ihanat shampanjanväriset samanlaiset, mutta luulenpa näiden tummanharmaiden miellyttävän silmää enemmän.Uuteen saunaan olisi tarve myös pitkille pellavaisille laudeliinoille.

Kun aloin tätä omaa kirjettäni joulupukille miettimään, tuli mieleen yllättäen kaikkea turhan kallista ja isoa. Teinpä siis tämän downgradetun listan. Mutta kehtaisikohan sitä julkaista sen ultimatehaavelistan? ;)

10 kommenttia:

 1. Joo julkaise vaan! Jos kehtaat niin lupaan itsekin julkaista omani 😉
  Nämä olivat kivoja toiveita, ei haittaisi, vaikka joulupukilta menisivät sinun ja minun lahjalistat sekaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You're on! Tekaisenpa sen kun ehdin, kiire viikko, joten saattaa mennä ensi viikkoon. Katsotaan ehditkö ensin ;)

   Poista
 2. :D onpas meillä yhtenevä maku :-) juuri hiplasin noita mukeja lauantaina kaupassa,mutta koska löytyy jo ihan liian monta kuppisarjaa niin jäi hyllyy, tuo teekannu sekä saunasanko &kauha meiltä löytyy ja suosikkilakanani ovat tällä hetkellä henkkamaukan harmaat pellavalakanat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D meillä onneksi astiat on pääosin Ikeaa, eli olisi ihanaa saada joukkoon laatua ;) ja kohta pitäisi kaappeihin mahtua ;)

   Riittääkö teekannun koko vai onko vaan silmänruokaa? Oi kun löytyisi tarpeeksi iso ja kaunis kannu! Ja miten noi pellavalakanat, jostain luin, että niissä ei täkit pysy paikoillaan vaan valuu yön aikana mytyksi alaosaan. Pitääkö paikkaansa?

   Poista
 3. Tutun näköisiä toiveita! Meiltä löytyy jo 4 noita ihania taika-mukeja, mutta toivoin juuri myös tuota marimekon teepannua! :) Itsekin mietin tosin onko 0,7 litraa liian pieni teepannulle (noihin taika-mukeihin menee jo 0,4 litraa!). Meillä mies ja minä juomme molemmat ainoastaan teetä aamuisin ja iltaisin.
  Pellavalakanoita olen itsekin haaveillut, mutta ne toivon/hommaan vasta, kun talo on valmis. Rakennusaika saa kelvata vanhoissa rievuissa, jotka on alkaneet jo ratkeilla. :)
  Minunkin toivelista oli aika pitkä, joten saa nähdä mitä pukki päättää tuoda. Saattaa muut jutut jäädä haaveeksi, kun meillä talobudjetti paukkuu jo nyt suunnitteluvaiheessa… :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan myös tee-ihmisiä, tosin olen hieman alkanut rakoilemaan linjassa ja uuteen kotiin on hankintalistalla kapselikahvinkeitin. Mutta tosiaan taitaa olla turhan pieni kannu. Mies tykkää juoda aamuisin useamman kupin teetä...

   Mä olen himmaillut ostosten kanssa tähän saakka, mutta nyt pienesineet ovat alkaneet houkuttaa kun mies pisti huonekaluostokiellon päälle... Ja hei, ensi vuonna me jo muutetaan ;) Ja tuohon budjetin paukkumiseen en viitsi edes mennä, taas tuli tällä viikolla budjetoimattomia tonneja eteen... :O

   Poista
 4. Nyt joudun olemaan miehen puolella tässä! :D Sitä sisustusta nimittäin ihan oikeesti ehtii miettimään sitten muuton jälkeenkin, mä haalin kaikkea romua ja rompetta pitkin raksa-aikaa ja nyt sitten yritän hankkiutua ylimääräisestä eroon kun ei ne kaikki ehkä olleetkaan just sitä mitä mielessäni kuvittelin. :) Tuommoset pienet jutut on kyllä ihan sallittuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, eiiiiii... Täällä saa olla vain mun puolella ;) No ei, onhan miehellä pointti. Ei lämmitä sohva talossa johon ei voitu ostaa keittiötä ;)

   Poista
 5. IHania lahjatoiveita, samanlainen maku meillä :) Mulla on yksi tuollainen mustavalkoinen taika-muki (sain sen työkavereilta lahjaksi viime jouluna) ja tuo tee-kannu on joskus itselleni palkinto. Taisi olla mammaloman jälkeen 50 vatsalihasta 50 päivänä ja sitten menin ja ostin. ... sen verran epä-sporttinen että tarvii marimekon teekannun palkinnoksi :)

  Tänä vuonna mun joululahjalista on ihan minimaalinen... niin paljon on hankittavaa uuteen kotiin, puuh! Toisaalta aloin jo kiukutella itsekseen kun olen kierrellyt kauppoja ja raahannut lahjaa mummolle, opettajille, sille ja tälle, tädille, kummilapsille (ihana siis ostaa lahjoja mutta)... enkö muka kaiken viimevuosien raadannan jälkeen olisi itse ansainnut mitään?!
  Mutta toisaalta munkin toiveet olisivat nyt liian kalliita ja isoja.
  Thaimaan matka yksin?! Kiitos ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole tänä vuonna ostanut mitään oikeastaan kenellekään… Joulufiilis on raksaväsymyksen takia minimissään. Mutta näitä listoja itselleen on aika kiva tehdä ;) Mutta eipä noi ostettavat/toivottavat tuohon lopu. Loputon kaivo tämä rakentaminen… Olisi kiva kun uudessa kodissa olisi uusia juttuja… Mutta vähitellen. Thaimaan matka yksin tänne myös kiitos ;)

   Poista

On mukava kuulla sinusta