sunnuntai 27. syyskuuta 2015

raksaviikko 6


Tällä viikolla talo alkoi saamaan päälleen kattoa. Tosin vain saunasiiven osalta, muu osa odottaa vielä nosturia joka estyi tulemaan paikalle perjantaita. Sen sijaan meillä on jatkettu maalausurakkaa (joka tuntuu valtavalta!) ja viritelty paikoilleen terassien tolppien anturoita, pilariharkkoja ja pilareita. Koska takki on tyhjä tämänkin viikon jälkeen, niin kertokoon kuvat edistyksestä.


Kattotuolit nostettu saunasiiven päälle

Etuterassin pilarit paikoillaan
Räystäät rakentuvatValmista aluskatetta ja räystäitä. Kattotuolin päät olisi pitänyt tajuta maalata myös maassa...

Takaterassin pilarit

Maalauspaikkana varasto

Aurokatoksen pilarit ja palkki

Sisäkuva ikkunaseinästä

Pienet siivoajat <3 Takana ainut kantava väliseinä joka sijaitsee siis kodinhoito/vaatehuoneessa

Katon alle saatiin kuiva maalauspiste

Rakentajien ruokavaliossa voisi olla parannettavaa… Kontista ei löydy muita aseita kuin puukkoja, mutta nekin pelittää pizzan leikkaamisessa :D
Tällä viikolla en ole ehtinyt suuresti edistämään tarjouspyyntöjä. No olen minä selvitellyt kattopeltiasiaa ja kattoturvatuotteita. Katto meille tulee talotoimittajan kautta Meteheltä, mutta nyt piti sitten vielä päättää tuleeko pelti mattana vai kiiltävänä… Metehen mukaan niissä ei ole paljon muuta eroa kuin hinta, mutta "kiiltävä" kuulostaa korvaani kauhealta… Kaikilla naapureilla on kattomateriaalina Ruukin Classic joka on kuulemma muutama vuosi sitten muuttunut aiempaa mattapintaisemmaksi. Nyt olenkin sitten tuijotellut aktiivisesti kattoja. Kattoturvatuotteet osoittautuivat budjetoitua kalliimmiksi. Pyysinkin sitten kaksi lisätarjousta ja hintaahan niistä löytyi. Jos olisi rahaa reilusti käytettävänä, niin pitäisi varmaan tutustua esim alumiinisten sadevesijärjestelmien etuihin, mutta nyt budjetti taitaa ohjata ihan karvalakkimalleihin.

Lisäksi olen selvitellyt linjalattiakaivojen ominaisuuksia. Lattiavalu on toivottavasti kuukauden sisällä, eli lattiakaivot pitäisi olla hankittuna ennen sitä. Ostinkin muuten viime viikolla taloon.comin Putkipippaloilta Purus Design Linja - Tile Insert lattiakaivon kylpyhuoneeseemme. 

Kuva lainattu purus.fi -sivuilta (on muuten järjettömän huono kuvanlaatu)

Harmi vaan, että siinä olikin väärään suuntaan tuleva putkiosa. Taloon.com ei voinut auttaa asiassa, vaan ehdotti kaupan purkua, mutta Purus olikin super avulias ja nyt on osanvaihtotreffit sovittu heidän myyntiedustajansa kanssa. Palvelusta 10 + Purukselle! Nyt päätettävä olisi millaiset lattiakaivot laitetaan meidän suihkuhuoneeseen. Pohdinnassa on, että laitetaanko kaksi viemäriä vierekkäin vai vain yksi suihkujen keskelle. Kuulemma suositus olisi, että kaivo peittäisi koko seinän (= kaksi kaivoa meidän 2200mm pitkällä seinällä), tai muuten kaadot saattavat aiheuttaa haasteita 60x60cm laattakoolla. Äh, kun tämäkin on vaikeaa.

Tulevalle viikolle toivon itselleni energiapiikkiä. Paljon olisi selvitettäviä ja päätettäviä asioita.

8 kommenttia:

 1. Voimia tähänkin viikkoon ja tuleviin. Raksailussa nuo selvitettävät asiat on myös yllättävän voimia vieviä, varsinkin jos niitä sattuu paljon samaan aikaan. Meillä on mies tehnyt suurimman osan järjestelyistä, kilpailutuksesta ja tavaran tilaamisesta, joten olen päässyt sen suhteen aika helpolla. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Scilla. Jotenkin sitä vaan jaksaa kun tietää mitä maalissa häämöttää :) Meidän jokapäiväinen mantramme tuntuukin olevan, että "kuvittele sitte kun talo on valmis" tai "Vitsi tästä tulee magee, oikun olisi jo valmis" tai "alle vuosi ja me asutaan täällä" :D Eilen tosin muistutin miestä, että eipä ne hommat siihen muuttoon lopu ja sain murhaavan mulkaisun vastaukseksi :D

   Meillä roolit on täysin päinvastoin, eli minä hoidan käytännössä kaiken projektinhallinnan. Ei siinä muuten mitään, mutta kiireen tuntu on vaan jatkuva ja aiheuttaa välillä uupumista.

   Poista
 2. Ensimmäistä kertaa rakentaessa mm. kattotuolien päiden maalaus on juurikin niitä pieniä asioita, joita ei vaan tajua tehdä etukäteen maassa. :D

  Tsemppiä raksailuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olinhan mä lukenut, että puuelementtirakentamisessa esim päätykolmiot kannattaa maalata ennen kuin ne nostetaan paikoilleen, mutta eipä tullut mieleen, että kattotuolien päät jäävät näkyviin :D eikä muuten kovin ajoissa tajuttu alkaa noita räystäslautojakaan maalaamaan vaan ne lojuivat ainakin viikon pihalla ennenkuin asiaan herättiin. Sen "seuraavan talon" kohdalla osattaisi paljon paremmin ;)

   Poista
  2. Ei me ehditty siinä seuraavassakaan talossa maalata kattotuolien päitä ennen asennusta, tosin meillä piti maalata muutenkin koko talo ja ne räystään aluset, eli nosturihommat oli tiedossa kuitenkin. Ei olisi kattotuolien päät siis auttaneet juurikaan :-D

   Poista
  3. Lyde :D No niin, ehkä nää on vaan näitä. Täydellisesti ei voi suoriutua tässäkään asiassa, eli ei kannattaisi ottaa niin paljon stressiä ;)

   Poista
 3. Tsemppiä kovasti! Itse yritän miettiä epätoivon hetkellä, että tämä raksa-aika on vain lyhyt aika elämästä ja kohta nautitaan uudesta ihanasta kodista, jossa kaikki on paljon ihanampaa esim. kokkaus, pyykkäys ym ym. Ja tiiäkkö, niitä epätoivon hetkiä on koko ajan. Samassa jamassa ollaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. ja en mä valita. Ihanaa tämä suurimmaksi osaksi on :) Yritän antaa itselleni anteeksi likaisen motivaatiokämpän, lasten elämisen einesruoalla ja liiat iPad tunnit… Mutta on tää sen kaiken arvoista!

   Poista

On mukava kuulla sinusta