perjantai 11. syyskuuta 2015

blogin ulkoasun päivitys

Päivitinpäs uusista 3D-kuvista inspiroituneena hieman blogin ulkoasua. Mitä olette mieltä?

Talotoimitukseemme kuului 3D-kuvat talosta ja nyt ne ovat vihdoin valmiina. Muutaman muutoskommentin tein niihin, joten kunhan ne ovat valmiina niin jaan ne kaikki tänne blogiin. Ajatuksena on luoda uusi välisivu, jonne päivittäisin kaikki suunnitelmat ja kuvat, myös pohjakuvamme, josta haluaisin tehdä selkeämmän version.

Blogiin liittyen vielä sellainen huomio, että blogin 1v syntymäpäivä lähestyy kovaa vauhtia! Marraskuussa minä taisin ensimmäiset kirjoitukset tehdä vaikka ajatus blogista alkoi kyteä jo näillä päivämäärillä vuosi sitten. Jäipä täällä hehkutettua aikamoinen etappikin, sillä blogissa on käyntejä jo yli 53 000 kpl! Älyttömän uskomatonta, että juttuni kiinnostavat teitä noin paljon. Kiitos siitä!

Mutta tässä siis vielä tuo yläpalkin kuva:


Huimaa nähdä talo "valmiina"! Hieman tuo valmis kuva on laittanut jälleen miettimään tuota talon väriä. Kaavassahan se määrättiin keltaiseksi tai kellertäväksi, mutta että kun se valkoinen talo houkuttaisi… Lupahan saatiin valkoiseen taloon, mutta kunhan se taittaa keltaiseen. Pitää yrittää säätää väriä sitten rappausfirman kanssa.

Kuvassa myös nuo isot (2,4m korkeat) ikkunat näyttävät pieniltä. Todella toivon, että niiden edessä ei tule samanlainen olo. Jo nyt olen kriittisesti silmäillyt ikkuna-aukkojamme, mutta pakko se kai vain on uskoa että ikkunakoko on riittävä. Muutoksia ei enää tehdä, sillä isot ikkunat ja liukuovi saapuvat tontille jo parin viikon päästä.

Kiirettä on pitänyt päivätyön aloituksen suhteen, sekä erinäisten selvitysten sekä hankintojen kanssa. Olisin halunnut kirjoitella saunasiiven suihkujen hankinnasta, matosta jonka ostin joku kuukausi sitten, keittiöjutuista jne, mutta eipä tunnu tunnit vuorokaudessa riittävän. Ehkä teen hankinnoista jonkinnäköisen jälkijutun myöhemmin… Hang in there! Palaan raksaraportilla sunnuntaina :) Sitä ennen edessä on vielä Habitare-messukeikka, ties vaikka siitä innostuisin kirjoittamaan jo huomenna illalla. Kiitos Onnitalon Jennille lipusta :)

6 kommenttia:

 1. Hyvän näköinen ulkoasu blogilla, ja hienot kuvat talosta. :) Tyylikäs talo teille tulossa. Mä kans aloitin blogin hyvissä ajoin ennenkuin mitään alkoi tapahtua. Hei, ja huimat kävijäluvut, Onnea!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Scilla! Normaalisti ne 3D kuvat kai tehdään ihan alussa, silleen että muutoksia voi vielä tehdä. Mä itseasiassa kartoitin mitä tuollaisten teettäminen olisi maksanut (myös sisätiloista) mutta oli liian tyyristä hupia. Kuvittelin myös alussa, että olisin opetellut tekemään 3D mallinnusta ihan itse, mutta eipä riittänyt aikaa eikä taitoa. Olisi kyllä mahtavaa oppia moinen taito!

   Bloggaaminen on kyllä koukuttavaa ja kivaa. Oi kun olisi vielä taitavampi kuvaaja ja kuvankäsittelijä.

   Poista
 2. Hieno siitä tulee!

  En kyllä ymmärrä mitä tai ketä noi kaavamääräysten värejä määräävät pykälät oikein palvelee!?

  Laittakaa talo valkoiseksi ja pari kellertävää lamppua sojottamaan seiniin ;)


  -K-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi värimääräykset on kyllä ihan hanurista. Mä en ymmärrä mitä kunta noilla hakee? Varsinkin kun me yritetään tehdä kaunista ja ympäristöön arvokkaasti sulautuvaa taloa. Toisin kun lähialueelle kuin sieninä nousevat rivarit ja miniomakotitalot jotka ovat väritykseltään jotain ihan järkyttävää… Tiedän, että edellisellä alueella noita väri (ja muita kaava) määräyksiä ei olla kovin orjallisesti seurattu, eli katsoo sitten miten tarkkoja meillä ollaan :)

   Poista
 3. Ainiin.. Ja mustat terassit saattaisivat antaa sopivasti särmää, mikäli talon väristä ei saa joustoa.

  -K-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! Nyt aloin pohtimaan, että pitäisikö noi rimoitukset vaihtaa myös rr23 värisiksi. Vai tuleeko tylsän näköinen kun kaikki tehosteet ovat samaa? Äyh, olisin arkkitehdilta kaivannut tähän sitä taiteellista silmää...

   Poista

On mukava kuulla sinusta