perjantai 10. heinäkuuta 2015

asuntomessut ennen avajaisia

Minulle avautui tänään mahdollisuus päästä tutustumaan Vantaan asuntomessuihin, päivää ennen avajaisia. Sain kuulla mahdollisuudesta vasta viime tingassa, joten valmistautumiseni messuille oli minimaalinen, edes messuopasta en ollut ehtinyt ostaa. Joten ilman ennakko-odotuksia lähdin matkaan ja tässäpä teille käynnin saldoa kuvien muodossa.

Kylpyhuoneet
Silmään pisti kuparisten ja kultaisten hanojen ja suihkujen käyttö. Tykkään! Mutta nuo kupariset kyllä mietityttää sen tummumisen osalta. Toisaalta tummuminenkin voi olla kaunista. Edelleen omaa silmää miellytti isot, betonimaiset laatat. Hieman olin ehkä pettynyt uusien ideoiden puuttumiseen, tai ainakaan itselle ei tullut kovin paljoa uusia ajatuksia messujen kylpyhuoneista.

Lastenhuoneet
Lastenhuoneissa kiinnitin huomiota parvisänkyihin ja leikkisyyteen. Aika hauskaa, että suomalaisiinkin koteihin alkaa löytyä innovatiivisuutta lastenhuoneissa. Itse pelkään "liian" leikkisään huoneeseen päätymistä ja siksi nämä huoneet olivat todella positiivisia yllätyksiä!

Makuuhuoneet

Makuuhuoneet olivat ihanan muhkeita! Hassua, että juuri näistä huoneista tuli otettua kuvat, sillä eivät ihan välttämättä ole sitä mitä olin ajatellut omaan kotiin.

Sohvat


Sohvan (tai kahden sellaisen) osto on edessä, ja siksi silmä kiinnittyi messuilla esillä oleviin sohviin. Eipä yllätyksiä siellä. Ilmavaa ja selkeälinjaista. Sitä miksi tuo ensimmäinen sohva on päässyt kuviin en nyt osaa selittää. Kai kaikki muu tuossa olohuoneessa oli minulle kohdillaan :)

Saunat


Tulipas näistä kuvista pieniä, mutta olkoon. Kirjoitan tätä tekstiä puoli yhdeltä yöllä, joten ei jaksa alkaa enää säätämään. Mutta kauniita, tosin hieman yllätyksettömiä, saunoja messuilta löytyi. Uusia ideoita? No ei oikeastaan. Ehkä erikoisin ja kivoin idea oli Panthera Tigriksen paanuseinä pyöreämuotoisessa saunassa.

Valaistus


Epäsuora valaistus on edelleen mieleeni ja sitä näkikin messuilla kiitettävästi. Tosin harmittavan useassa talossa valaistus oli supertylsää ja muutamassa sitten päinvastaisesti ihan tosi paljon ylitseampuvaa. Muutama uusi idea taisi kyllä jäädä taskuun ja näitä pitää tutkia tarkemmin kun menen seuraavan kerran messuille.

Muuta kivaa


Ja sitten muutama lisäkuva. Ihania mustia keittiöitä löytyi. Tämä ensimmäisen kuvan keittiö on kuulemma Nixi-keittiöiden ja hana Tapwellin. Tuo ylimmässä pikkukuvassa oleva pöytä oli minulle myös erittäin mieluinen ja varmaan suht iisisti tehtävä DIY-projekti. Alin pikkukuva on Lakkalaine-talon etuovesta. Ihana! Kuten oli talo muutenkin.

Kuvia tuli napsittua melkein kaksisataa… Tässä siis vain pintaraapaisu. Mutta toivottavasti tykkäsit. Ehkä laitan lisää kuvia seuraavan messukäynnin jälkeen. Jännä nähdä kiinnittääkö sitä huomiota ihan eri asioihin kun pääsee uudemman kerran tutkimaan ja sitten oikeasti ajan kanssa.

Mites on, oletko sinä menossa messuille?

12 kommenttia:

 1. Ollaan menossa ☺ Kivoja kuvia olit poiminut tähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan melkein kaikki uudisrakentajat suuntaavat messuille ideanälkäisinä :) Mietin juuri, että olenkohan minä huono arvioimaan messujen idearikkautta, kun tulee tuota tietoa imettyä aikalailla enemmän kun varmaan keskivertokansalainen ;) vaatimustaso on noussut :D

   Poista
 2. Kivalta näyttää! Harmi ettei minulle tuollaista mahdollisuutta tarjottu, olisin mieluusti tullut sinne pyörimään myös jo ennakkoon :-) Ollaan menossa kuitenkin jossain vaiheessa vaikka rakentamisen osalta meillä ei enää pääse juuri uusia ideoita toteuttamaan. Mutta sisustuspuolta kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aika kiva päästä kurkkimaan jo etukäteen :) Ja yhtään ei haitannu melkein jokaisessa kohteessa olleet tarjoilut eikä ruuhkaton kiertämine ;) Naurattaa, sillä tämä taisi olla jo mun neljäs kerta messualueella :D Mutta aiemmin en ole nähnyt valmista pintaa ja vaan muutaman talon. Nyt vielä kerran mennään miehen kanssa katsomaan yhdessä kaikki kohteet.

   Poista
 3. Valaistus aina kiehtoo minua (kai olen jotenkin sitten vinksahtanut?), ja keskimmäinen kuva alarivissä kylppärin, jossa se kylppärin valokeila piirtyy puolipyöreänä kattoon oli mielestäni aivan uusi ja upea oivallus!

  Kivoja kuvia toki nämä muutkin. Itse menen messuille joskus vasta myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiinnitin myös huomiota tuohon erilaiseen valaistusratkaisuun. Ihmettelen ettei se ole päässyt minkään lehden sivuille? Minulla on edessä vielä ainakin yksi messuvierailu paremman ajan kanssa, joten täytyy katsoa laitanko vielä uuttakin raporttia.

   Poista
 4. Kivoja kuvia! Vitsit jo odotan, että pääsee tutkailemaan kohteita lähemmin! Jos vaikka tarttuisi omaan taloon joku kiva idea ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu :) Sadoista kuvista oli keskellä yötä aika haasteellista valita julkaistavat. Ja joistain tosi kivoja huomaan unohtuneen.Sun messuraporttia odotellessa :)

   Poista
 5. Kiitos paljon, Olitpas taas tehnyt hyvän ja informatiivisen koosteen. Hyvin jaoteltu.

  Luin DEKO lehteä ja päättelin ettei ole tarpeeksi persoonallisia ja mielenkiintoisesti sisustettuja taloja. Höh, olin kuvitellut että kun pääkaupunkiseudulla ollaan niin löytyisi myös enemmän panostusta. Muutama upea siellä näyttää olevan mutta harmittavan monta "tylsää" taloa kuvitteelliselle perheelle.
  Ihmisten omat valinnat -vaikkeivat edes olisi oman tyylisiä niin ovat aina paljon mielenkiintoisempia ja enemmän mietyttyjä. Näillä näkymin ei siis lähdetä. Kun katseet olisi nyt enemmän sisustuksen puolella. Mutta kyllä viime kesänä, vaikka raksa oli "pahimmillaan" oli pakko päästä. Niin paljon helpottaa kun näkee omia "valintoja" valmiina.

  Upea tuo kuva alimmasta keittiöstä!

  Meilläkin sohvan osto edessä... mikähän mahtaa olla tuo oikeassa nurkassa oleva sohva? Adea band?

  Upeita nuo kultaiset ja kupariset hanat. Minäkin kyselin niiden hoidosta Tapwellilta ja kyllä niitä pitää hoitaa ja kiilottaa. Tuli mieleen englannin au pair ajat ja päätin etten enää ala moiseen puuhaan.
  Ihana myös tuo kultainen pyöreä kylppärin peili.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karolina. Itsestä tuntui aikamoisen pintapuoliselta raapaisulta, mutta kiva jos toi jotain uutta :) Enpä ollut ajatellut, että tästä olisi voinut useammankin postauksen tehdä eri teemoilla. No, ehkä vielä kaivan pois jääneitä kuvia esiin seuraavan asuntomessuvierailun jälkeen. Itsellä kun messuille on niin lyhyt matka tänä vuonna ja muutenkin aihe on hyvin pinnalla, niin kiinnostaa kovin.

   Mutta persoona jäi kyllä useassa talossa puuttumaan, siihen itsekin kiinnitin huomiota. toisaalta onko se ihme, oman asunnot ovat ainakin kehittyneet vasta asumisen myötä ja tuntuisi vaikealta sisustaa talo valmiiksi ennenkuin siellä on päivääkään asunut ja vielä kiireen kanssa. Aika paljon oli tavallisen tylsiä valintoja, vaikkakin taidetaan me bloggarit ja muut sisustusharrastajat olla jäävejä arvostelemaan, meille kaikki on niin "nähtyä" :D Ja makuja on niin monia, sen olen huomannut muiden loggareiden messujuttuja lukiessani. vahvistuu vain oma ajatus siitä, että itselle se koti pitää tehdä ja olla liikaa miettimättä mikä on tämän hetken trendi ja mikä huomisen.

   Tykkäsin myös tuosta keittiöstä! Ehkä juuri sen sisustuslehtimäisyyden takia. En ihan heti silti sitä itselleni rakentaisi ;)

   Tuo kuva oli Potiuksen Isokivestä ja lunttauksen jälkeen löysin tiedon, että sohva on HT Collectionin. Mallia en tiedä, mutta yritän muistaa luntata kun seuraavan kerran messuille menen, itsekin sohvasta tykkäsin! Potiuksen isokivestä muuten myös tuo keittiökuva ja tuo ruokapöytäkuva.

   Poista
 6. Hyvä postaus, kiva nähdä kuvia erilaisista yksityskohdista, lehdissä tuntuvat toistavan samoja kuvakulmia. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Itse tykkäsin katsoa instagramista kuvia hashtagilla Asuntomessut2015, melkein parempaa saalista kuin blogit ja lehdet :) Nyt kun vielä jaksaisi laittaa kuvateksteihin mistä kohteista kuvat ovat, jäi laittamatta kun yöllä tekstiä kirjoittelin...

   Poista

On mukava kuulla sinusta