lauantai 7. helmikuuta 2015

kymppitonni

Wau! Te olette vierailleet blogissani jo yli 10 000 kertaa! Nöyräksi pistää… No on siinä pitkä matka vielä kokeneempien raksabloggaajien määriin ;)

Päätin nyt sittenkin jättää julkaisematta ainakin tässä vaiheessa sen tarkemman pohjapiirustuksen. Siihen kun suurella todennäköisyydellä tulee kuitenkin vielä joitain muutoksia, niin julkaistaan sitten kun on lähempänä totuutta. Ja saahan siitä edellisen kirjoituksen kuvastakin jo jotain ideaa :)

Taloprojektiin liittyen on jotain tapahtunutkin. Laitoin eilen illalla sitten tarjouspyynnöt kahteen firmaan tuon pohjapiiroksen pohjalta. Nämä talotoimittajat ovat varmasti mukana lopullisessakin kilpailutuksessa (tai no, riippuu toki tästä tämän kilpailutuksen kokemuksesta) ja kun tarvitsemme nyt tiedon onko budjettimme reilu vai nafti, on meistä järkevä saada hintaluokat selville. Hurjasti pohja ei varmaan tule enää muuttumaan, joten uskon noiden tarjousten päivityksen olevan sitten melko helppo juttu sekä talotoimittajalle, että meille.

Eilen myös vietin monta tuntia tulevan naapurimme, Koti rinteessä -blogin Sadun kanssa poristen, ylläripylläri, taloasioista. He ovat prosessissa meitä muutaman kuukauden edellä, joten on mahtavaa saada kuulla heidän kokemuksiaan. Ja onneksi henkilökemiatkin kohtaavat sekä meillä, että meidän lapsilla. Mahtava rikkaus, kun tulee ihania naapureita :)

Tänään taas saimme nauttia kokemuksen syvistä rintaäänistä Rakennellen -blogin Marian ja Jonin tulevassa kodissa. Mieheni pääsi turisemaan Jonin kanssa pitkään mm. ilmanvaihtokoneistoista, äänieristyksistä, alapohjan eristyksestä jne. Me sitten vaihdoimme Marian kanssa muutaman yleisen sanan rakentamisesta, hieman häiritsi kaksi kauhukakaraa jotka jouduimme ottamaan mukaan… Kyllä siinä tulee niin pieni ja tietämätön olo kun kokeneempien kanssa juttelee. Ja pienessä hetkessä saa kultaakin arvokkaampia vinkkejä. Kiitos kovasti Maria ja Joni! Ja toivottavasti ette tule katumaan tarjoustanne neuvoa meitä tulevaisuudessakin ;)

Tulevalla viikolla tiedossa on mm. budjetin laatimista, tarjouspyyntöjen lähettelyä sekä kustannustasojen selvittelyä ja torstaina meillä on tapaaminen Keittiömaailmassa. Päätimme nyt sitten tarttua monen vihjeeseen ja aloitamme keittiön suunnittelun vaikka pohja ei olekaan vielä täysin lukkoon lyöty. Nyt tietysti on vielä mahdollisuus vaikuttaa niihin mittoihin ja esim ikkunoiden paikkoihin.

7 kommenttia:

 1. Wau! Mahtavaa, kymppitonni jo! Ja yhdyn tuohon kommenttiin ihanista, tulevista naapureista :)

  VastaaPoista
 2. Laitetaan puhelin kiinni jos alkaa liikaa pirisemään. ;) No ei, autetaan se mikä pystytään, kiva kun kävitte! Ja lapsethan on lapsia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D ja puhelimen osoitekirjaan nimeksi "älä vastaa" :D

   Poista
 3. Täytyy varmaan vilauttaa tätä sun blogikirjoitusta omalle miehelle, että usko nyt jo, että sitä keittiötä pitää alkaa suunnittelemaan mahd. aikaisin! Hän ei meinaa millään uskoa, että se olisi vielä ajankohtaista.

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään juuri juttelin ystäväni kanssa, joka on rakentanut vastikään paritalon vanhempiensa kanssa. No vanhemmat nauroivat hänelle kun hän vuotta aikaisemmin oli jo suunnitellut kylpyhuonekalusteita. Meni heilläkin sitten luu kurkkuun kun putkari ja timpuri ilmoittivat sitten yhden päivän varoituksella, että huomenna pitäisi olla kylppärin kalusteet raksalla. Ei ehtinyt pahemmin suunnitella ei, vaan ostaa piti ne jotka sai suoraan mukaan. Sama pätee tapettien kanssa. Ei ole yhtään liioiteltua miettiä tapetteja kuukausia ennen kuin ne laitetaan seiniin, niissäkin kun on tilausajat.

   Eli keittiötä suunnittelemaan vaan! Sehän vaikuttaa budjettiinkin hurjasti. Ja nyt voin jo kertoa, että se suunnittelu ei ole nopeaa… Meillä oli tapaaminen viime viikolla, ja suunnitelmat saamme siitä muutaman viikon päästä (okei, hiihtolomaviikko hidastaa hieman). Ja nämä ovat siis vain ensimmäiset suunnitelmat. Sitten aletaan kyselemään muiltakin toimittajilta.

   Poista
  2. Nimenomaan! En usko, että suunnittelun kanssa voi koskaan olla liian aikaisessa.

   Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Poista

On mukava kuulla sinusta