torstai 22. tammikuuta 2015

arkkitehtitapaaminen nro 1

No nyt on arkkitehdin kanssa istuttu ensimmäiset kaksi tuntia ja saatu ensimmäinen pohjaluonnos. Ja ei se pohja nyt ihan ollut sitä mitä haluttiin. Oikeastaan yhtään. Hassua oli, että se oli melkein samanlainen kuin tämä Siklatalon tekemä luonnos. Eli sisäänkäynti päädystä ja toiminnot melkein samalla tavalla sijoiteltuna. Ongelmana jälleen putkimaisuus ja turha käytävä. En taida viitsiä edes laittaa kuvaa näytille.

Eli uusiksi meni. Harmittaa, kun päätin olla antamatta arkkitehdille omia pohjaluonnoksiani. Tähän ratkaisuun päädyin siksi, että halusin nähdä ammattilaisen näkemyksen pohjasta ilman liikoja rajoituksia. Niin ja olinhan minä kuitenkin antanut ne huonekortit ja lisäksi tämän blogin osoitteen, eli olihan siinä aikalailla tietoa saatavilla.

Yllätys itselle oli myös se, että saunarakennuksemme lasketaan talousneliöihin, kun se on talosta irrallaan. Tämä tarkoittaa, että saunarakennukselle ja autokatoksen varastolle on yhteensä käytettävänä vain 40 kerrosneliötä… Tarkoittaisi, että meille tulisi joko hurjan pieni varasto tai surkean pieni saunarakennus. Eli ei tule tuollaisenaan toteutumaan. Nyt pitää siis soittaa huomenna Sipoon kunnan rakennusviranomaisille ja kysyä pitääkö tämä paikkaansa ja jos pitää, niin voidaanko jollain pykälällä rakennusneliöitämme käyttää saunarakennukselle, kun sisätiloihin ei tulisi ollenkaan saunaa. Rakennusneliöitä kun meillä jää muuten käyttämättä yli 100... Mutta pohdimme me kyllä lisäksi budjetin venymistä tuolle saunarakennuksen rakentamiselle. Saattaa olla, tai oikeastaan taitaa olla erittäin todennäköistä, että irrallisesta saunarakennuksesta luovutaan ja tehdään sen sijaan saunasiipi, eli talosta enemmän L:n muotoinen. Muutama pettymyksen kyynel täytynee vuodattaa...

Mutta joo. Eli pohja pistetään seuraavaan tapaamiseen ihan uusiksi. Toivottavasti seuraava luonnos aiheuttaa enemmän ilon tunteita.

Positiivista tapaamisessa oli se, että talon ja lisärakennusten sijoittelu tontille oli mieleistä. Niin ja edelleen tykätään arkkitehdistamme tyyppinä :) Oli myös iloinen uutinen, että saattaa olla että louhimista ei tarvitsekaan tehdä siinä mittakaavassa kun olemme pelänneet. Jos pintavaaitus osoittaa koko talon alan olevan kalliota, niin kuulemma ei tarvitse louhia kuin urat putkille jne. Tämä uutinen siis saatu arkkitehdin konsultoimalta rakennesuunnittelijalta. Toivotaan että pitää paikkaansa, kyllä niille säästyville tonneille paikka löydetään ;)

Eli nyt sitten taas vaan odotellaan tulevaa torstaita ja seuraavaa tapaamista arkkitehdin kanssa. Sitten onkin hulinaa, sillä tapaamisen jälkeen on vielä edessä Sipoon kunnan järjestämä rakentajailta ja sitten viikonloppuna mennään Rakenna & Remontoi -messuille Myyrmäkihalliin.

5 kommenttia:

 1. Meillä meni ihan samalla tavalla arkkitehtimme kanssa, joten no worries. Harva sitä oikeasti ensimmäisellä kerralla kaikkea oikein saa. Meillä jumpattiin pohjapiirustusta itseasiassa melkein 3kk, ennenkuin se saatiin valmiiksi. Ja meillä oli sinänsä aika selvät sävelet pohjan osalta, sekä luonnos mitä lähdettiin tekemään paremmaksi. Ratkaisevaksi elementiksi nousi meillä sisääntulo, jonka itseasiassa mieheni keksi tehdä toisin. Jälkeenpäin olemme kyllä miettineet että minkäköhänlainen talostamme olisi tullut jos olisimme antaneet Sadulle (arkteht.) vapaat kädet. Olihan se Skammin talo omalta osaltani mieleenpainuvin Jkylän asuntomessuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIitos N! Että huojentaa kuulla tuo jonkun toisen suusta :) näinhän se on, aikansa se kai useimmiten vie. Toivottavasti ei meillä kuitenkaan kolmea kuukautta ;) menee muuten aikataulut persiilleen ;)

   Poista
 2. Täällä odottelin jo teidän uutta pohjaa näytille! Harmi, ettei mennyt ihan kuin odotitte, mutta ehkä ensi viikolla jo yllätytte positiivisesti :) Eikä se L:n muotoinen talo kuullosta yhtään hullummalta. Meillä oli eilen lastenhoitajaehdokas visiitillä :) Asiat hoidossa ens torstaita ajatellen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin meki odotettiin pohjaa kuin kuuta nousevaa. Toivotaan että seuraava pohja on mieluisampi. Kivaa että pääsette molemmat rakentajailtaan! Pidetään toisillemme paikkoja, jookos?

   Poista

On mukava kuulla sinusta