lauantai 27. joulukuuta 2014

palju

Ulkona on vihdoin täysi talvi, mutta mitä tämä täällä pohtii? No tulevaa pihaa tietysti! Tai ei edes pihaa, vaan pihalle tulevia elementtejä, eli tarkemmin sanottuna paljua :)

Pääsimme pitkästä aikaa paljuun äitini mökillä. Palju on aivan ihana asia, ja ainakin miehelleni on ollut itsestäänselvää, että tulevalta pihaltamme moinen löytyy. Paljua pohdittiin jo nykyisenkin asunnon pihalle, mutta enpä usko, että naapurit olisivat ideaa kannattaneet, meiltä kun ei löydy omaa vesimittaria ;)

Paljuissa riittää valinnanvaraa. Oikeastaan tärkeintä olisi alkuun miettiä, mitä ominaisuuksia omalta paljultaan vaatii. Kaipaako pihalle modernia poreallasta? Vai haluaako altaan, jossa vain istuskellaan? Haluaako pistää veteen puhdistusaineita vai vaihtaako veden usein? Miten muuten puhtaanapidon kanssa (altaan pinnoite)? Haluaako valaistusta? Perinteinen tynnyrimäinen ulkonäkö vai moderni? Terassiin upotettu vai erillinen?

Olemme päässeet testailemaan useankaltaisia paljuja. Äidiltäni löytyy Kiramin perinteinen tynnyripalju, tarkemmin sanottuna tämä Comfort Cozy-malli. Mukavia hetkiä siinä saa viettää, varsinkin kun maisemat ovat järven rannalla mitä mainioimmat. Mutta tuossa Kiramin tynnyripaljussa hieman harmittaa pieni jalkatila sekä turhan jyrkkä istuinkulma. Lisäksi paljuun ei mahdu kovin suurta porukkaa kerralla. Mutta emme valita :)

Miehen veljellä on ystävämme suunnittelema uudenlainen Drop allas, joka miellyttää silmäämme huomattavasti enemmän, kuin tynnyripaljut. Mitäs pidätte?

Kuva https://www.facebook.com/Ulkoallas
Kuva https://www.facebook.com/Ulkoallas
Muutkin ominaisuudet puhuvat tämän paljun puolesta. Palju on niin iso, että siitä ei isollekaan porukalle tila lopu (ohjeistus taitaa olla max 10 henkilöä). Tyttäremme on useasti testannut myös paljun uima-allas ominaisuudet, toimii kuulemma hyvin :) Palju on eristetty, jolloin vesi pysyy pidempään lämpimänä ja kuulemma lämpenee nopeammin. Erityisen mukavaa Dropissa on istumakulma ja reilu jalkatila. Yhtään ei haittaa se, että paljun saa upotettua terassiin ja muotoilu on mukavan moderni. Pimeitä talvi-iltoja ajatellen, on myös kiva, että veden saa valaistua. Ja joka tunnelmaan löytyy erivärinen valo jonka pystyy säätämään kaukosäätimellä. Aikamoista luksusta :)

Kuva https://www.facebook.com/Ulkoallas
Iloista on, että hinta tällä paljulla on samoissa, kuin noilla tavallisilla tynnyripaljuilla.

Pihaamme ja terassiamme tulee siis ihan satavarmasti ihastuttamaan Drop allas :) Toki tämä hankinta ei ole listamme ensimmäisenä, joten saattaa muutama vuosi vierähtää, ennenkuin pääsemme paljubileet järjestämään.

Mutta kyllä tämäkin asia pitää ajoissa päättää. Huonekortteja kirjoitellessamme tajusimme, että saunan pesuhuoneesta pitänee tehdä uloskäynti, jotta kulku paljulle helpottuu. Pukuhuoneen kautta kulkiessa paikat vaan kastuisivat turhaan. Lisäksi paljun vaihtovedet pitää saada jonnekin, eli varmaan paljun viereen tai alle pitää tehdä viemäri? Tärkeitä pohdintoja siis ;) Ja nämä(kin) asiat pitää päättää hurjan aikaisessa vaiheessa.

Onko kanssaraksaajille suunnitteilla paljuja tai ulkoaltaita? Onko tullut mieleen muita huomioon otettavia asioita suunnittelussa ja valinnassa?

6 kommenttia:

 1. Tosi kiva tuo drop-palju! Tykkään tosi paljon tuosta pisaran muodosta ja että se on upotettu terassiin. Jos palju olisi meillä hankinnassa niin tuo voisi olla hyvä vaihtoehto, mutta luulenpa meillä paljun jäävään vain haaveen tasolle. Mikäli kunnon paljuhimo iskee niin voin tulla teidän pihalle lillumaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan :) me lainataan teidän saunaa sitten kun halutaan hilpaista metsän läpi järvelle uimaan ;)

   Poista
 2. Onpas kiva tuo drop-palju! Olen haaveillut paljusta pihasaunan kylkeen, tämä menee harkintaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tämä palju ei ole pelkästään hyvän näköinen, on testattu toimivaksi :) jos päätyy tilaukseen, niin kerro tilauksessa terkkuja multa :)

   Poista
 3. Moi Essi,
  Dropilla on uudet sivut www.dropallas.fi ja www.facebook.com/dropallas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Niko. Olenkin huomannut, mutta en tajunnut tähän vanhaan kirjoitukseen muuttaa. Pitää laittaa to do-listalle :) Harmi muuten, ettei sivuilla ole yhtään kuvaa jota voisi sellaisenaan pinnata Pinterestiin ;)

   Poista

On mukava kuulla sinusta