perjantai 6. marraskuuta 2015

keittiö

Tässä on meidän tuleva keittiömme. Edellisessä keittiötä koskevassa blogitekstissäni kerroin tarkemmin miten päädyimme tilaamaan keittiön pieneltä keittiötoimittajalta Remolalta.

Ensin muistutus miten keittiö pohjaamme sijoittuu

Ja tässä meidän keittiö


Ovet tulevat olemaan pääosin mattavalkoisia ja korkeat kaapit sitten mustaa (kuvassa näyttävät korkeakiiltovalkoisilta ja harmailta…).

Vetimet ovat valkoisissa laatikoissa valkoiset "lipat" jotka ovat mahdollisimman huomaamattomat. Mustiin oviin tulee mustat terävälinjaiset vetimet. Yläkaappien ovet tulevat hieman normia pidempinä, jolloin niihin ei tarvita vetimiä vaan ne avataan kaapin alaosan alta.

Tasot ovat kvartsia. Yritin käännättää miestä betonitasoille, mutta hän on nyt ihastunut noihin super-ohuisiin kvartsitasoihin (olikohan se paksuus 2cm). "Erikoisuutena" meillä on, että kvartsi jatkuu saarekkeen reunasta alas lattiaan molemmin puolin. Erillisiä sivupeitelistoja ei siis tule. Tason väri tulee olemaan harmaa, mutta lopullinen sävy valitaan sitten mittauksen yhteydessä. Muistaakseni vaihtoehtoinamme olivat Gobi Grey ja yksi hieman rusehtavampi. Tasot tulevat keittiötoimittajamme Remola Oy:n kautta Nerosteinilta Virosta.

Kodinkoneet ovat pääosin rosterin värisiä. Mies ei suostunut integroitaviin kylmäkalusteisiin, eli todennäköisesti täyskorkeat jääkaappi ja pakastin ovat rosterisia (ei kyllä innosta ollenkaan…), koska mustia on todella vähän tarjolla ja ne olisivat todennäköisesti kiiltäviä. Uuni jatkakoon sitten samaa linjaa. Vaikkakin vielä pohdituttaa, että pitäisikö sen olla valkoinen? Vai onko sävy sitten kuitenkin niin eri kaapinovien kanssa, että näyttää pöljältä? Liesituuletin upotetaan kaapin alle, niin ettei sitä näy eteenpäin ollenkaan (eli ei ulos vedettävää lippaa). Viinikaappi on meillä ehdoton haave ja sekin löysi paikkansa keittiöstä. Mutta kodinkoneita ei olla vielä ostettu, muutama tarjous on, mutta pitää vielä mennä hypistelemään.

Aamiaiskaappi toteutetaan meillä nyt niin, että 80cm leveä kaappi on jaettu kahtia pöytätasosta. Yläosan ovet on jaettu kahtia pystysuunnassa niin, että ne saa avattuna "puolitettua" ja eivät siis jää eteen. Lisäksi saranat ovat tietysti yliaukenevat. Yläkaappiin tason päälle tulee vedenkeitin, kahvinkeitin ja leivänpaahdin. Näiden ylle tulee kapeampia hyllyjä johon laitetaan teemukit, teepusseja ja muita härpäkkeitä. Alakaappiin tulee tason alle tavallinen mikro ja sen viereen jää tilaa esim monitoimikoneelle. Näiden alle tulee sitten vielä yksi vetolaatikko, jonne laitetaan muita pienkoneita. Harmittaa, ettemme saaneet toteutettua sitä alkuperäistä haavettamme, mutta sille annettiin niin korkea hintalappu, että ei vaan kyennyt.

Kuiva-ainekaappi toteutetaan nyt sitten ulos vedettävillä laatikoilla, ei sillä apteekkarinkaappimekanismilla. Pieni apteekkarinkaappi meille kuitenkin tulee aamiaiskaapin viereen. Sinne sitten saan kätevästi vaikka öljypullot jne.

Mitäs muuta. Meille tulee sellainen perinteinen tiskikaappi. Emme pärjäisi ilman kuivauspaikkaa ja kuivauslaatikolle ei valitettavasti löytynyt paikkaa… Mutta yläkaapissa sille on mainio paikka. Muuten yläkaapit nimittäin toimivat ainoastaan lasian säilytyspaikkana. Lautaset tullaan sijoittamaan varmaan noihin vetolaatikoihin.

Allas ja hana eivät kuulu keittiötoimitukseemme. Aika varma olen kuitenkin, että ne tulevat olemaan nämä ja ne tilataan puolta halvemmalla Saksasta.

Blanco Blancolinus-S antrasiitti

Blanco Subline 500-U antrasiitti
Päätettäviä asioita olisi kodinkoneiden, altaan, hanan ja tason lisäksi vielä välitilan materiaali sekä mille korkeudelle yläkaapit sijoitetaan. Yläkaappeihin toivoin ensin korkeaa väliä, jotta linja korkeiden kaappien kanssa olisi sama, mutta mietityttää, että tuleeko kaapin alareuna liian korkealle? Kuinka korkea teillä on väli tason ja yläkaappien välillä? Toimiiko? Onko vieressä korkeita kaappeja ts onko ylälinjalla väliä?

Välitilaan minulla ei ole vielä selkeää visiota. Minua viehättäisi hurjasti mustaksi petsattu vaneri, mutta se päättyisi ikkunaan, joten saattaa olla että näyttäisi tyhmältä. Edellisessä kodissa oli lasi ja se toimi hyvin, mutta nyt kammoan kiiltäviä pintoja… Ehkä joku laatoitus? Tiililaatoitus tai kalanruoto? Mies ei vaan syty kummastakaan. Tai miten olisi mikrosementti joka jatkuisi sitten koko seinän mitalta ja jatkuisi korkealle kaappiseinälle? Ehkä tämä visio tästä selkeytyy kun väliseinät alkavat nousta :)

12 kommenttia:

 1. Upean selkeä tila! Ei mitään ylimääräistä! Tumma väri tuo kontrastia valkoiseen. Mielenkiinnolla jään odottamaan toteutunutta tilaa. Tervetuloa kurkkaamaan välitila vinkkiä meiltäkin www.kivitalourakointi.fi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula! Kiva kuulla että tila vaikuttaa selkeältä :) itse halusin, että keittiö ei olisi liian keittiömäinen, mutta silti halusin että se erottuu muista tiloista. Haastetta aiheutti suunnittelussa se, että tila ei ole kovin suuri (11-12m2) ja se, että halusimme jättää saarekkeesta kaikki toiminnot pois ja säästää tason ehjänä. Täytyypäs käydä tsekkaa teidän välitila. Olen sen kyllä varmaan joskus lukenut, mutta hyvä käydä muistelemassa ;)

   Poista
 2. Ainoa kohta, johon yksiselitteisien vastauksen voin antaa on ylä- ja alakaappien väli. Se on mulla 60 cm.
  Alapuolella pitkä tiskipöytätaso, pintana musta mattagraniitti. Yläkaapit on 70 cm korkeat ja tavallista syvemmät eli 37 cm.
  En ole hujoppi, vaan 164 cm, eikä puolisokaan pitkä ole. Perusteluni on, että pieni kurkottelu käy arkijumpasta, ei mitään painavaa siellä ylhäällä. Sitten toiseksi, välitilaan mahtuu jotain korkeampaakin. Korkeat kaapit ihan ihan muualla, ei siis sovitettu mihinkään vieressä olevaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merja kommentista! Saman mittaisia ollaan, eli pistetään mitta muistiin ;)

   Poista
 3. Kivalta näyttää teidän keittiösuunnitelmat! Meillä on raksaprojekti just nyt keittiön suunnitteluvaiheessa. Olen viime päivät ravannut eri keittiöliikkeissä. Piti kysyä siitä tasontoimittajasta. Tulee teille keittiötoimittajan kautta, mutta onko jotenkin erityisedullinen? Meille tuli nykyisen keittiön taso myös Virosta Diapolilta, mutta kuultiin huhua, että on vieläkin edullisempi virolainen toimittaja. Olisikohan se nyt sitten tämä? Tasojen hinnoissa on ihan järkyttäviä eroja riippuen, mistä tilaa.. Meidän suunnitelmat löytyvät blogistani fiskari31.blogspot.fi. Tsemppiä projektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kiva että löysit tänne mun blogiin :) Tasot oli halvemmat Nerosteinilta kuin Diapolilta. Nerostein ei vaan myy suoraan kuluttajille. Jälleenmyyjänä täällä Suomessa on mm. meidän keittiötoimittaja Remola. Eli kannattaa ainakin tarjous pyytää!

   Poista
  2. Hei kiitti vinkistä! Eiköhän se tarjouspyyntö sinne Nerosteinillekin jollain ilveellä järjesty :) Meille on tulossa marmorin näköistä mutta kovempaa materiaalia, taisi olla kvartsikomposiitti nimeltään. Kivaa hommaa tämä keittiön suunnittelu!

   Poista
 4. Ihan vaan tipsinä että Gorenjella on mattamustia kylmälaitteita. Ja kun noita kulkineita on yliteipattu, niin itse voisin ihan helposti harkita rosterisen kylmälaitteen oven teippauttamista sisustuksen sopivaksi - vaikka sitten sopivalla sametiinisella mustalla teippauksella. Väri- ja kiiltäasteita on teipeissä vaikka minkälaisia, ja yksinkertainen pinta on teipparinkin helppo toteuttaa. Kannattaa pistää mietintämyssyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinpäs guuglailemassa ja kivalta näyttää Gorenjen koneet! Pitää käydä livenä tsekkaamassa! Ja toi teippikin voisi olla vaihtoehto, tosin meidän mukurat varmaan pahoinpitelisi ne samantein. Mutta jos ostetaan rosteriset koneet ja ne alkaa ottaa päähän niin onpahan ratkaisu siihenkin ;) Kiitos :)

   Poista
 5. Meillä tason ja yläkaappien väli on tarkoituksella todella todella pieni, 47 cm. Meille tuli 100 cm korkeat yläkaapit, joista halusin mahdollisimman monta hyllyä hyötykäyttöön. Tarkoittaa siis sitä, että 167 cm pitkällä varrellani yletän mahdollisimman monelle hyllylle ilman apujakkaraa. Varsinainen työskentelytaso meillä on ikkunan edessä, joten en koe että matala välitila haittaisi tason edessä työskentelyä. Olen erittäin tyytyväinen tähän ratkaisuun eikä välitila edes näytä mitenkään ahtaalta. Jos yläkaapit kiertäisivät koko keittiön tason päällä, niin sitten olisin todennäköisesti kasvattanut välitilaa, ettei kokonaisuudesta tule liian raskas. Mutta nyt kun yläkaappeja on ainoastaan neljä kokonaisuus "kestää" tuon matalan välitilan. :)

  VastaaPoista
 6. Morjens ! Täytyy sanoa että nuo liukuovet ovat huippulaadukkaat ! Uskalsin itse tilata ne kun seurasin tätä blogia, Profin olisi ollut noin 3000e kalliimmat ja asentajat sanoivat että nämä Viron ovet ovat Profiniä tällä hetkellä tekniikassa edellä, 250kg liukuu edestä kun etusormella siirrät ovea, Profinissä joutui oikeasti käyttämään voimaa. Suosittelen kaikille tuota tehdasta ja hemmetin hyvä palvelu kaikkinensa. Meillä oven mitat oli 4.6 leveä ja 2.6 korkeat ja molemmat elementit saatiin samankokoisina, tätä et saa kaikilta toimittajilta joka on aika ihmeellistä.

  VastaaPoista

On mukava kuulla sinusta