maanantai 3. marraskuuta 2014

tontti

Tontin etsimisessä painaa monta asiaa ja niistä ykkösenä on ehdottomasti sijainti. Mutta sijaintikin on häilyväinen käsite. Aikaisemmin olin aivopessyt itseni ajattelemaan, että minun on asuttava samalla alueella jossa olen koko ikäni asunut ja että haluan lasteni kasvavan täällä. Koska alue on tyyristä ja tontit pieniä, olin automaattisesti ajatellut, että emme tarvitse isoa tonttia ja mitä siitä, jos naapuri on neljän metrin päässä.

Kun ensimmäisen kerran ajoimme katsomaan Taasjärven tontteja, minulla naksahti päässä ja tajusin, että haluankin lasteni kasvavan mielummin lähellä metsää, haluan isomman tontin ja ei yhtään haittaa, että kävelymatkan päässä on kaksi järveä. Ensimmäisen käynnin jälkeen näin silmäni ummistaessani kuvia kitukasvuisista männyistä, kalliosta ja uudesta asuinalueesta. Enää ei haitannut, että metro ei olisi 15 minuutin kävelymatkan päässä tai jättimäinen ostoskeskus naapurissa. Painoarvo oli muualla.

Mahdollinen tuleva tonttimme sijaitsee siis Etelä-Sipoossa Söderkullassa Taasjärven omakotialueella. Alueesta on jo rakennettu kaksi osaa edeltävinä vuosina ja nyt rakennettavaksi tulee kolmas alue. Neljäskin kuulemma rakennetaan tulevaisuudessa. Alueella on kaksi järveä Grundträsk-järvi ja Tasträsk-järvi, joista jälkimmäinen on meitä lähempänä. Taasjärvellä on ilmeisesti suosittu uimaranta ja Taasjärvi III-alueen läpi kulkee ulkoilutie johon talvisin tehdään hiihtoladut.

Alue on kallioista ja pääosin siellä kasvaa kitukasvuisia mäntyjä. Nyt haettavissa olevien tonttien koot vaihtelevat 1000-1700m2 välillä. Suurin osa tonteista on rinnetontteja ja tosiaan louhintatöitä taitaa olla edessä melkein kaikissa.

Tässä on kuvia alueesta

Kortteli 578 yläosa

Kortteli 576 noin tontin 3 kohdilta

Kortteli 576 tontti 5 alapuolelta kuvattuna

Mutta siis ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa. Arvontatilaisuus siis pidetään vasta puolentoista viikon päästä ja sitten tiedämme saammeko sen tontin jonka haluamme tai tonttia ylipäätään. Hakemuksia on tullut 37kpl ja tontteja on vain se 20... Noista kahdestakymmenestä me olemme rankanneet 8 jotka voisimme haluta. Julma tilanne siis se arvontatilaisuus, puolet jää ilman tonttia ja nekin jotka tontin saavat, saattavat jäädä murehtimaan kun ykkösvaihtoehto menee sivusuun.

Meidän ykkösvaihtoehtomme on tontti 1 korttelissa 576 ja kakkosvaihtoehto saman korttelin tontti 5. Alla (huonolaatuinen) kuva tonttikartasta. Loput tontit ovat sitten samasta korttelista ja kaksi korttelista 578.


Pitkään pohdimme preferoimmeko korttelin 576 vai 578, mutta lopulta korttelin 576 tasaisemmat tontit, vähäisempi rajanaapurimäärä ja ihana metsäalue tonttien takaosassa tekivät valinnan. Jos meillä olisi rajattomat varat käytettävissä, olisimme ehdottomasti valinneet tontin 2 korttelista 575. Se on ihana! Kortteli 574 jäi pois harkinnasta varjoisen takapihan ja liian isojen rinnetonttien takia ja 579 mahdollisen paalutuksen ja täyttömaatarpeen takia. Korttelit 579 ja 578 ovat muuten sellaisia, että niistä saattaa nähdä vilauksen Taasjärvestä, eli sen puoleen olisi tietysti houkuttanut päätyä sinnepäin.

Mutta sormet ja varpaat ristiin, että saamme tontin ensi viikolla ja vielä sen ykkösvaihtoehdon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kuulla sinusta