sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

makuuhuonesuunnitelmat

Meillä tapahtuu raksalla nyt niin vauhdilla, että on jäänyt suunnitelmien esittely turhan vähille. Kohta niitä kuitenkin jo toteutetaan, eli ehtisiköhän sitä esitellä sitä fiilistä, mitä aikuisten makuuhuoneeseen haetaan :)

Tähän alkuun muutama Pinterestin Bedroom-taulultani tuotu kuva, joista saatte kiinni siitä tunnelmasta jota lähdetään hakemaan

Kuva Kristofer Johnsson ja Osman Tahir, löydetty täältä, mutta alkuperäinen osoite ei ole enää käytössä.
Kuva Ulrika Randell jonka Seventeen Doors -blogin löydät täältä
Kuva Nina Holst iki-ihanasta Stylizimo-blogista
Kuva Nina Holst, Stylizimo blog

Olen ollut aina hieman arka sisustaja, joten hieman yllättäen meidän makuuhuone saa seinilleen kaikista rajuimman värin. Blogimaailmassa on selvästi käynnissä sininen aikakausi ja sinisiä seiniä ilmaantuu blogikoteihin tämän tästäkin. Ensimmäisenä seuraamistani blogeista sininen seinä taisi löytyä ihanasta ja inspiroivasta Stylizimosta, jossa seinään päätyi Jotunin ihana sininen maali (kuva tuossa ylempänä). Stylizimon jalanjälkiä seurasi Valkoinen Harmaja, jossa Suvi maalasi makuuhuoneen seinät tuolla samalla ihanalla sävyllä.

Itse olin kuitenkin iskenyt silmäni jo pari vuotta sitten Tikkurilan Denimiin (himmeällä Harmony maalilla), joka yhdessä sisustuslehtileikkeessä näytti superherkulliselta! Se meille siis ostettiin Herttoniemen RTV:sta viime viikolla ja olipas hassunhauska yhteensattuma, että Modernissa Puutalossa oltiin päädytty identtiseen valintaan :D Denim on aika sininen (ainakin purkissa ja Modernin puutalon seinissä), ja jännittää hieman miltä sen sävy näyttää meidän seinissä.

Kuva Tikkurila. Modernin puutalon seinissä näytti aikalailla sinisemmältä.
Maalia laitetaan kolmelle seinälle, kaikille muille paitsi oviseinälle, johon tulee muusta talosta poikkeavana valkoisen sävynä Tikkurilan Paperi. Tämä pääosin siksi, että huoneen ainoana kiinteänä valaisimena on tuon seinän yllä oleva valouraan sijoitettu LED-nauha ja haluamme maksimoida sen heijastusalan valkoisella pinnalla.

Muuten makuuhuoneessa ei sitten olekaan paljon nähtävää, sillä sinne ei olla suunniteltu vaatesäilytystä, vaan ainoastaan Unikulmasta hankittu sänkymme (joka BTW on maailman ihanin sänky!) ja seinälle nostettu telkkari.

Kävin muuten joitain viikkoja sitten Unikulman bloggari-illassa, jossa opin yhtä jos toista makuuhuoneen sijoittelusta, sisustamisesta ja ergonomiasta. Kunhan saan aikaiseksi niin kirjoittelen siitäkin teille.

Sängyn pääty on vielä harkinnassa. Väliaikaiskämpässämme olen kaivannut sängynpäätyä ja varmaan jonkinmoinen pitäisi nikkaroida. Kuvittelisin, että joku pehnustettu voisi olla kiva. Muuten tunnelma synnytetään tekstiileillä joista pellava kiinnostaisi kaikista eniten tällä hetkellä. Vai voisitteko itse vastustaa tällaista sänkyä?

Kuva täältä
Yöpöydiksi olen kaavaillut ihan oman metsän puista pätkittyjä pöllipöytiä tähän tyyliin

Kuva täältä
Ja yölampuiksi olin kaavaillut näitä Ikean Riggad-työvalaisimia, mutta nyt ehkä houkuttaisi tuoda huoneeseen jotain kuparista. Täytyy vielä pohtia ja mallailla siis :)

Kuva Ikea
Lattianhan esittelin jo aiemmin tässä tekstissäni, ja eilisessä tekstissä olikin jo tämä uunituore kuva valmiista lattiasta (ilman listoja tosin).

Nämä seinät siis muuttuvat tummansinisiksi :O
Jännityksellä odottelen ensimmäistä yötä uudessa makuuhuoneessa. Ei siihen enää kaunaa mene <3

lauantai 9. huhtikuuta 2016

Valmista pintaa (eli raksaviikot 34-35)

Juuri nyt kuvat puhuvat enemmän kuin tuhat sanaa :) Eli tällaista meille tällä viikolla :) Jutellaan sitten myöhemmin reklamaatioista jne, nyt nautitaan valmistuvista pinnoista :)


Saunan pikkuvessan laatoitukset olivat viimeiset ennen muuttoa valmistuvat (jos ei ehditä khh välitilan laattoja laittaa) Näiden saumaus vielä uupuu, mutta että tämä Pukkilan hexagon on ihana :)

Saunan pesuhuonekin sai lattialaatat. Olen itse super tyytyväinen siihen, että valittiin sama laatta sekä seinään että lattiaan :) Saumatkin saatiin tänään laitettua mahtavan apurin Jonin toimesta :) Lattiasilikonit paikoilleen ja sitten voikin jo putkari viritellä suihkuja :)
TV-huone sai tummanharmaan seinämaalinsa. Tämä tikkurilan 1968 taittaa hieman petrooliin. Kuvaan en saanut sävyä ikuistettua, mutta tyytyväinen olen :)

Ensimmäiset väliovet ovat paikoillaan. Testaamme josko väliovet saisi paikoilleen ilman listoja ja siksi ne laitettiin nyt jo ennen seinien lopullista tasoitusta. Ensi viikolla selviää miltä lopputulos näyttää. Viereinen seinä saa sävykseen Tikkurilan Jasmiinin, eli oven pitäisi sulautua seinään aika hyvin. Haapsalu Uksetehtaan ovissa on piilosaranat (tykkään hurjasti!) ja magneettilukot (eivät toimi niinkuin pitäisi, pitää soitella ja kysellä missä vika).

Lattian hain ja kannoin raksalle keskiviikkona. Nyt Kymppilattioiden Moderna kalkittu tammi -vinyylilankku on naputeltu jo kahteen makuuhuoneeseen. Tykkään!

Arkieteisen maalaushommat käynnissä. Laattavalinta meni nappiin :) Hiontapölyä riittää.
Oma raksa-reiska tekee kodin sydäntä. Keittiöasennus on siis alkanut :)

Näin pitkälle kaksi miestä sai tänään keittiötä kasattua. Saareketta odotan innolla ja ovia! Keittiön tehosteseinä on kiva :) Huomaa kuvasta tän talon ensimmäinen asetelma, jonka mies sommitteli yläkaappeihin ;D

Mutta tämä kuva, jonka mies raksalta tänään lähetti, oli ainut edistysaskel, joka nosti tipan linssiin: Ensimmäinen tuli takassa <3

lauantai 2. huhtikuuta 2016

Kevätmessuille menee...

Nina Cakeaus-blogista:) Kaksi lippua lähtee postiin heti maanantaina eli Nina pääsee messuilemaan kaverin kera :) Kiitos kaikille osallistuneille!

Tänään olikin jo ihan mahtava kevätsää. Meillä aloitettiinkin jälleen ulkomaalauksia ja nyt on terassin katto maalattu. Edelleen jaksan ihmetellä tätä maalattavan pinnan määrää kivitalossa...

Itse pohdin vielä, että minä päivänä messuille ehdin. Lauantaille olin pohtinut käyntiä, mutta se on parasta raksailuaikaa. Saatan siirtää käynnin jo viikolle siis. Piha-asiat ovat toki mielessä, mutta niitä katsellaan vielä ihan vaan inspiraatiomielessä. Toteutukselle ei taida olla tänä vuonna ollenkaan energiaa tai rahaa. Sen sijaan sisustuspuoli varmaan kolutaan tarkasi läpi :) Jos satutaan törmäämään messuilla ja tunnistat, niin kiskaise ihmeessä hihasta :)

Niin pidettiin kiirettä tänään, että en edes kuvia ehtinyt räpsiä. Laitetaan tähän kuitenkin netistä napattu kuva ihanasta krookuksesta.

Kuva
Meinasin ensin laittaa kuvan kyykäärmeestä. Niistä kun piti jo tänään lapsia varoitella. Uudella asuinalueella metsän keskellä niitä nimittäin riittää ja kun aurinko lämmittää näin ihanasti, niin kyllähän niitä käärmeitä saattaa kivien vierestä lämmittelemästä löytyä. Toivotaan, että teiltä löytyy enemmän krookuksia kuin kyykäärmeitä ;)